Gebouw Japan-VS Nuke Gratis Solidariteit - 3/11 Truth Movement Groeit

Facebook Tjilpen E-mail Linkedin Digg Heerlijk Reddit Stumbleupon

Deze originele schets van prof Akira 'Luie Kat' Murakami door Stuart werd gepubliceerd in het Bolinas Gerucht News. http://hearsaynews.org


Ongecensureerde Fukushima Report Direct naar West Marin, Californië
Overgenomen uit: Gast Column - Pt. Reyes Light - 22 maart 2012
Door Rachel Gertrude Johnson & Mary Beth Brangan - EON

"De planeet kan een andere Three Mile Island, Tsjernobyl of Fukushima. Niet verdragen" Prof. Akira Murakami

Immense releases van radioactiviteit uit Fukushima werden in eerste instantie naar het oosten geblazen vanuit Japan naar de westkust van Noord-Amerika. In 1986, Tsjernobyl-straling veroorzaakt een piek in de vogel, menselijk ouderling en kind sterfte. Na Fukushima, werd een vergelijkbare piek in kindersterfte waargenomen in Seattle, Philadelphia, San Francisco en Oakland, volgens Center for Disease Control nummers.

Tsjernobyl was een single-reactor explosie naar schatting een miljoen extra doden sinds 1986. In 2000 werden er minder dan 20 procent van de Wit-Russische kinderen gezond beschouwd hebben veroorzaakt. Fukushima heeft al gezien drie gesmolten reactorkern en 3108 sterk radioactieve splijtstofstaven. Het is allemaal nog steeds die straling uitzenden in de lucht en de oceaan, met geen einde in zicht.

Tokio, met een bevolking van meer dan 32 miljoen, heeft radioactieve hot spots op een afstand van 150 mijl van Fukushima. Een emeritus hoogleraar aan de Universiteit van de Ryukyus, Katsuma Yagasaki, zei op 12 november: "Kinderen, zwangere vrouwen en mensen die willen kinderen in de toekomst moeten worden geëvacueerd uit Tokio."

Toch heeft de overheid nauwelijks beschermende maatregelen genomen. Renpaarden werden geëvacueerd, maar de kinderen waren niet. Mensen zijn nog steeds binnen een straal van 19 mijl van de getroffen reactoren leven omdat ze zich niet kunnen veroorloven om te bewegen zonder hulp van de overheid. Rusland geëvacueerd iedereen van de meer dunbevolkte Chernobyl.

Wat de Japanse overheid deed was de wettelijke toegestane blootstellingen aan straling verhogen tot een niveau hoger dan die gebruikt voor volwassen mannelijke nucleaire werknemers. Dit wanneer kinderen, vooral jonge meisjes, zijn tot zeven keer gevoeliger dan volwassenen. Nu al 30 procent van de kinderen in de Fukushima gebied hebben knobbeltjes op hun schildklieren-een tarief ongehoord door artsen.

Eten is ter plaatse gecontroleerd, losjes geregeld, en de bewoners hebben gevangen de overheid liegen over stralingsmetingen. Een campagne van de 'Buy Fukushima, Eat Fukushima "druk mensen overal met de beschuldiging dat zij verraders als ze ervoor kiezen niet te" eten Fukushima. "

Japan is een conformistische samenleving en haar mensen worden veroordeeld tot zwijgen. De overheid, de media, compliant hoogleraren en artsen zijn down-spelen van de gevaren en het verbergen van feiten.

Maar steeds meer moeders, geholpen door het internet, onafhankelijke media en internationale activisten, worden steeds bezig. Een netwerk van vrijwilligers in Japan werkt samen met MIT docenten straling meten en geven de gegevens aan het publiek. Veel bewoners en eigenaars supermarkt hebben geïnvesteerd in high-tech apparaten om betrouwbare informatie over het stralingsniveau in voedsel om bezorgd moeders te voorzien.

Ondanks de verwoesting van zijn nucleaire-gebombardeerd hebben geleden, Japanse bewoners in de afgelopen decennia hebben gekocht in een "Atoms for Peace" -campagne, geïllustreerd met stripfiguren met reactoren in hun borst. Het land wilde de superieure technologie van zijn Amerikaanse overwinnaar te emuleren, maar jaren later het is duidelijk te veel Japanners dat echte doel van de campagne was om zakelijke kansen voor GE en Westinghouse, evenals een dekking voor de productie van wapens materialen. (In 2006, Tochiba kocht het onderdeel kernenergie van Westinghouse.)

Nog steeds, zoals Professor Akira Murakami uit Japan Akita University zegt: "De planeet kan een andere Three Mile Island, Tsjernobyl of Fukushima niet verdragen."

Vorige week heeft de Ecologische Opties Network (EON) gehost Murakami voor een reeks evenementen en interviews met de media als onderdeel van een Amerikaanse tour naar de ongecensureerde nieuws van post-Fukushima Japan melden.

De EON-team, een Bolinas-gebaseerde non-profit, heeft een lange geschiedenis van anti-nucleaire activisme. Als reactie op de voortdurende nucleaire ramp is een groot deel van ons werk voor het afgelopen jaar. Op 7 november bezochten we de Japanse consulaat in San Francisco, waar we presenteerde een internationale petitie van 7.000 handtekeningen vragen de Japanse regering om haar plan te distribueren en te verbranden radioactief puin over de hele natie te stoppen.

Mary Beth Brangan (links) en Rachel Gertrude Johnson (midden) van EON en Kimberly Roberson (rechts), oprichter van de Fukushima Fallout Awareness Network (FFAN) een ontmoeting met de Japanse ambassade.

We hadden gevraagd door Japanse activisten te helpen vragen hun regering om deze gewetenloze plannen van verspreiding van straling om nog onbesmette gebieden van het land in plaats van met het zo veel mogelijk tegen te houden.

Jim Heddle, co-directeur van EON, video-opname van ons bij het consulaat. De video werd gepost op YouTube en werd vertaald in het Japans, het vergaren van meer dan 15.000 keer bekeken in de eerste week. [Zie hieronder kijkers. ] Als gevolg daarvan Murakami contact met ons op en vroeg of hij kon bezoeken, terwijl hij was hier voor de gebeurtenissen in verband met de verjaardag van Fukushima. We waren vereerd en gehost hem op succesvolle evenementen in Bolinas en Berkeley.

Nu Professor Akira Murakami en andere Japanse burgers pleiten bij ons af te sluiten onze kernreactoren. Drieëntwintig Amerikaanse reactor stations hebben dezelfde gebreken in het ontwerp als in Fukushima en Californië Diablo Canyon en San Onofre nucleaire reactoren zijn omgeven door meerdere aardbeving fouten en liggen in tsunami zones.

Professor Akira 'Luie Kat' Murakami uit Japan de Akita University heeft afgereisd naar Zuid-Korea, Vietnam, New York en San Francisco Bay Area werken voor internationale solidariteit voor een kernwapenvrije toekomst. Foto: Rachel Gertrude Johnson

Kunstenaar, fotograaf, en lange tijd nucleaire gratis activiste Rachel Gertrude Johnson is een EON teamlid. Media-activist Mary Beth Brangan is EON Co-directeur. Komen ze allebei op Info@EON3.net.
Professor Murakami geeft de voorkeur aan zijn vrienden noemen hem 'Luie Kat "omdat" Katten zijn nooit te druk bezig onethisch en destructieve dingen zoals het bouwen van kernreactoren. En de jazzartiesten Fats Waller en Cab Calloway ik bewonder noemden zichzelf katten. "

Fukushima Solidarity Movement Groeit - Een Planetaire Issue , linken naar de video op YT: Fukushima Solidariteit in San Francisco

De video in het Japans vertaling - met meer dan 15.000 keer bekeken is hier :
【海外 市民 団 体 の 見 る 日本 の 汚染 瓦礫 受 入 問題】 制作: EON

=======
Om ervoor te zorgen EON's werk gaat, kijk dan op alle support opties op onze Donatie pagina of u kunt ook sturen een cheque op EON om EON, Postbus 1047, Bolinas, CA
Of ... gewoon:


Facebook Tjilpen E-mail Linkedin Digg Heerlijk Reddit Stumbleupon

Over Admin

James Heddle en Mary Beth Brangan beheren deze blog evenals Planetarian Perspectives . Award-winnende media zowel producenten als opvoeders en de gemeenschap organisatoren, samen met directe ze EON - de Ecologische Opties Network . De EON YouTube-kanaal heeft meer dan 600 berichten en meer dan 3.000 abonnees.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized . Bookmark de permalink .

2 Responses to Building Japan-VS Nuke Gratis Solidariteit - 3/11 Truth Movement Groeit

 1. Sheryl zegt:

  Hoe gaan we het doel van het stoppen van de straling lekken in Fukushima, en niet meer kerncentrales wereldwijd te bereiken?

 2. Phoebe zegt:

  Hier is een kleinigheidje. Wat moeten we doen?
  http://action.progressivesecretary.org/p/dia/action/public/?action_KEY=5660
  Steun de kernwapens Afschaffing & Economic & Energy Act Conversion

  Deze brief steunt een wetsvoorstel geïntroduceerd door vertegenwoordiger Eleanor Holmes Norton, die zou "voor kernwapens afschaffen en economische omschakeling conform District of Columbia Initiatief Maatregel nummer 37 van 1992, terwijl het waarborgen van herstel van het milieu en schone-energie conversie." De brief zal zijn gestuurd naar de president en het Congres.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en ​​attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>