Gebouw Japan-VS Nuke Gratis solidariteit - De 3/11 Truth Movement Groeit

Facebook Tjilpen Email Linkedin Digg Heerlijk Reddit Stumbleupon

Deze originele schets van prof Akira 'Lazy Cat' Murakami door Stuart werd gepubliceerd in de Bolinas Hearsay News. http://hearsaynews.org


Uncensored Fukushima Report Direct naar West Marin, CA
Overgenomen uit: Gast Column - Pt. Reyes Light - 22 maart 2012
Door Rachel Gertrude Johnson & Mary Beth Brangan - EON

"De planeet kan een andere Three Mile Island, Tsjernobyl of Fukushima. Niet verdragen" Prof. Akira Murakami

Immense releases van radioactiviteit van Fukushima werden in eerste instantie naar het oosten geblazen uit Japan naar de westkust van Noord-Amerika. In 1986, Tsjernobyl-straling veroorzaakt een piek in de vogel, de menselijke ouderling en kind sterfte. Na Fukushima werd een vergelijkbare piek in de kindersterfte waargenomen in Seattle, Philadelphia, San Francisco en Oakland, volgens de Center for Disease Control nummers.

Tsjernobyl was een single-reactor explosie naar schatting een miljoen overtollige sterfgevallen sinds 1986. In 2000 werden er minder dan 20 procent van Belarus kinderen gezond beschouwd hebben veroorzaakt. Fukushima heeft al gezien drie gesmolten reactor kernen en 3108 sterk radioactieve splijtstofstaven. Het is allemaal nog steeds die straling uitzenden in de lucht en de oceaan, met geen einde in zicht.

Tokyo, met een bevolking van meer dan 32 miljoen, heeft radioactieve hot spots op een afstand van 150 mijl van Fukushima. Een professor emeritus aan de universiteit van de Ryukyus, Katsuma Yagasaki, zei op 12 november: "Kinderen, zwangere vrouwen en degenen die kinderen in de toekomst moet worden geëvacueerd uit Tokio."

Maar de regering heeft nauwelijks beschermende maatregelen genomen. Renpaarden werden geëvacueerd, maar de kinderen waren niet. Mensen zijn nog steeds binnen een straal van 19 mijl van de getroffen reactoren wonen omdat ze niet kunnen veroorloven om te bewegen zonder hulp van de overheid. Rusland geëvacueerd iedereen van de meer dunbevolkte gebied van Tchernobyl.

Wat de Japanse overheid deed was het wettelijk toegestane straling blootstellingen verhogen tot een niveau hoger dan die voor volwassen mannelijke nucleaire werknemers. Dit wanneer de kinderen, met name jonge meisjes, zijn tot zeven keer gevoeliger dan volwassenen. Al 30 procent van de kinderen in de Fukushima gebied hebben knobbeltjes op hun schildklieren-een tarief ongehoord door artsen.

Eten is ter plaatse gecontroleerd, losjes geregeld, en de bewoners hebben gevangen de overheid liegen over stralingsmetingen. Een campagne van "Buy Fukushima, Eat Fukushima" druk mensen overal met de beschuldiging dat zij verraders als ze ervoor kiezen niet te 'eten Fukushima. "

Japan is een conformistische samenleving en haar mensen worden veroordeeld tot zwijgen. De overheid, de media, compliant hoogleraren en artsen zijn down-spelen van de gevaren en het verbergen van de feiten.

Maar steeds meer moeders, geholpen door het internet, onafhankelijke media en internationale activisten, worden steeds bezig. Een netwerk van vrijwilligers in Japan is het werken met MIT professoren aan straling metingen te nemen en zorgen voor de gegevens voor het publiek. Veel bewoners en eigenaars supermarkt hebben geïnvesteerd in high-tech apparaten om betrouwbare informatie over de stralingsniveaus in voedingsmiddelen om bezorgd moeders te bieden.

Ondanks de verwoesting van zijn nucleaire-gebombardeerd hebben geleden, de Japanse bewoners in de afgelopen decennia gekocht in een 'Atoms for Peace "-campagne, geïllustreerd met stripfiguren met reactoren in hun borst. Het land wilde de superieure technologie van zijn Amerikaanse vanquisher emuleren, maar jaren later het is duidelijk te veel Japanse mensen die echte doel van de campagne was om zakelijke kansen voor GE en Westinghouse, evenals een dekmantel voor de productie van wapens materialen. (In 2006, Tochiba kocht het onderdeel kernenergie van Westinghouse.)

Toch, zoals professor Akira Murakami uit Japan Akita University zegt: "De planeet kan een andere Three Mile Island, Tsjernobyl of Fukushima niet verdragen."

Vorige week heeft de Ecologische Options Network (EON) gehost Murakami voor een reeks van evenementen en media-interviews, als onderdeel van een Amerikaanse tour naar de ongecensureerde nieuws van post-Fukushima Japan melden.

De EON-team, een Bolinas-gebaseerde non-profit, heeft een lange geschiedenis van anti-nucleaire activisme. In reactie op de voortdurende nucleaire ramp is een groot deel van ons werk voor het afgelopen jaar. Op 7 november bezochten we de Japanse consulaat in San Francisco, waar we presenteerde een internationale petitie van 7.000 handtekeningen vraagt ​​de Japanse regering om haar plan om te verdelen en verbranden radioactieve puin over de hele natie te stoppen.

Mary Beth Brangan (links) en Rachel Gertrude Johnson (midden) van EON en Kimberly Roberson (rechts), de stichter van de Fukushima Fallout Awareness Network (FFAN) een ontmoeting met de Japanse ambassade.

We hadden gevraagd door Japanse activisten te helpen vragen hun regering om deze gewetenloze plan verspreiden straling zelfs niet-verontreinigde gebieden van het land in plaats van dat het zo veel mogelijk te stoppen.

Jim Heddle, co-directeur van EON, video-opname van ons bij het consulaat. De video werd gepost op YouTube en werd vertaald in het Japans, het vergaren van meer dan 15.000 keer bekeken in de eerste week. [Zie hieronder kijkers. ] Als gevolg hiervan, Murakami contact met ons op en vroeg of hij kon bezoeken, terwijl hij hier was voor de gebeurtenissen in verband met de verjaardag van Fukushima. We waren vereerd en gehost hem succesvolle evenementen in Bolinas en Berkeley.

Nu Professor Akira Murakami en andere Japanse burgers pleiten bij ons af te sluiten onze kernreactoren. Drieëntwintig US reactor stations hebben dezelfde gebrekkige ontwerp als die in Fukushima en Californië Diablo Canyon en San Onofre nucleaire reactoren zijn omringd door meerdere aardbevingen fouten en liggen in tsunami zones.

Professor Akira 'Luie Kat' Murakami uit Japan Akita University reisde naar Zuid-Korea, Vietnam, New York en San Francisco Bay Area werkt voor internationale solidariteit voor een kernwapenvrije toekomst. Foto: Rachel Gertrude Johnson

Kunstenaar, fotograaf, en lange tijd kernwapenvrije activiste Rachel Gertrude Johnson is een EON teamlid. Media activist Mary Beth Brangan is EON Co-directeur. Bereik hen zowel op Info@EON3.net.
Professor Murakami geeft de voorkeur aan zijn vrienden noemen hem 'Lazy Cat' omdat "Katten zijn nooit te druk bezig met onethische en destructieve dingen zoals het bouwen van kernreactoren. En de jazzartiesten Fats Waller en Cab Calloway ik bewonder noemden zichzelf katten. "

Fukushima Solidarity Movement Grows - Een Planetaire Issue , linken naar de video op YT: Fukushima Solidariteit in San Francisco

De video in de Japanse vertaling - met meer dan 15.000 keer bekeken is hier :
【海外 市民 団 体 の 見 る 日本 の 汚染 瓦礫 受 入 問題】 制作: EON

=======
Om ervoor te zorgen EON's werk gaat, kijk dan op alle support opties op onze Donatie pagina of u kunt ook stuur dan een cheque op EON om EON, POB 1047, Bolinas, CA
Of ... gewoon:


Facebook Tjilpen Email Linkedin Digg Heerlijk Reddit Stumbleupon

Over Admin

James Heddle en Mary Beth Brangan beheren deze blog als Planetarian Perspectives . Award-winnende media zowel producenten als opvoeders en de gemeenschap organisatoren, co-direct zij EON - de Ecologische Options Network . De EON YouTube-kanaal heeft meer dan 600 berichten en meer dan 3.000 abonnees.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized . Bookmark de permalink .

2 Reacties op Building Japan-VS Nuke Gratis solidariteit - De 3/11 Truth Movement Groeit

 1. Sheryl zegt:

  Hoe kunnen we het doel van het stoppen van de straling lekken in Fukushima, en niet meer kerncentrales wereldwijd te bereiken?

 2. Phoebe zegt:

  Hier is een beetje iets. Wat moeten we doen?
  http://action.progressivesecretary.org/p/dia/action/public/?action_KEY=5660
  Steun de Nuclear Weapons Abolition & Economic & Energy Act Conversion

  Deze brief steunt een wetsvoorstel geïntroduceerd door vertegenwoordiger Eleanor Holmes Norton, die zou "zorgen voor kernwapens afschaffen en de economische omschakeling in overeenstemming met de District of Columbia Initiative Measure Number 37 van 1992, terwijl de zorgen herstel van het milieu en schone-energie conversie." De brief zal zijn gestuurd naar de president en het Congres.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

U kunt deze HTML tags en ​​attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>