"Vi kunde ha förlorat Alaska." - Naked Nuclear inkompetens - EON Digest 2012/02/10

Facebook Twitter E-post Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Reuters - Öde: En tom shoppinggatan i Namie, innanför 12 sjömil zonen runt lamslagen Fukushima anläggningen. Den japanska regeringen har upprepade gånger anklagats för att undanhålla information om katastrofen

Skruv Ups, driftstopp, Spökstäder och mörkläggningar: Normal rutiner [Uppdaterad 2012/02/10]
Denna utgåva skörd av kärnnyhetsinslag kastar ytterligare tvivel om förstånd av de krympande antalet kärnenergi förespråkar. Från Kalifornien San Onofre, Illinois: s Byron, Minnesota Prairie Island, till Moskvas Nuclear Research Center, till Vermont Yankee, till Japans Fukushima, (nödsituationer bara inom den senaste veckan) till kärnkraftverk i Tyskland, och från TEPCO till NRC sårbarheten hela kärnkraftsanläggningen till tekniskt fel, scientist villfarelse, chefs inkompetens, officiell myndighetsmissbruk och länkar till den organiserade brottsligheten är alltför uppenbart att förneka. Och nu är de berätta för oss, "Vi kunde ha förlorat Alaska ?!"

Ett typexempel: NRC bara licensierat första ny kärnreaktor i tre decennier.

Här är Digest. Det slutar med en ny positiv anti-kärnkrafts video av unga surfare / filmaren Kyle Thiermann.

Southern Company foto. Den nedre delen av reaktorinneslutningen för en ny reaktor i Vogtle fabrik i Georgien ses under konstruktion på Jan. 30. Southern Company på torsdagen fick sin licens för reaktorn och en andra gå in på den befintliga kärnkraftsanläggningen.

Vi kanske ännu Förlora Tokyo ... att inte tala om Alaska ... och nu Georgia, Too
av Harvey Wasserman
Publicerad fredag, februari 10, 2012 av gemensamma drömmar
Som Nuclear Regulatory Commission godkänner en konstruktion / operativ licens för två nya reaktorer i Georgien, alarmerande rapporter från Japan visar Fukushima katastrofen är långt ifrån över.

Tusentals ton intensivt radioaktivt använt bränsle är fortfarande i allvarlig fara. Radioaktivt avfall och vatten spreds ut i miljön. Och kärningenjör Arnie Gundersen rapporterar att under sträng av katastrofer efter 11 mars 2011 jordbävningen och tsunamin, Fukushima 1: s inneslutnings mössa faktiskt har lyfts bort sin bas, släppa farligt radioaktiva gaser och öppna en lucka för en efterföljande vätgasexplosion ....

... Med bitter debatt rasar i Japan, USA och på andra ställen över dödandet makt Fukushima utsläpp, certifiering av en ny amerikansk reaktorkonstruktioner kan someday bli ihågkommen som en bisarr epitafium för 20-talet dyraste misslyckade teknik.

Utan statliga ratepayers och federala skattebetalarna tvingas betala notan, är ny reaktor byggandet i USA går ingenstans.

Och utan en slutlig lösning på den pågående fasor på Fukushima, hela planeten, från Tokyo till Alaska till Georgien och därefter, ligger kvar på allvarlig radioaktiv risk. Läs mer.

Vogtle kärnkraftverk vinner första reaktorn bygglov på en generation
Lucia Graves
huffingtonpost.com
WASHINGTON - Federal säkerhetstjänstemän röstade 4-till-1 för att godkänna den första kärnreaktor bygglov i nästan 35 år, tvingande US Nuclear Regulatory Commission ordförande Greg Jaczko.

Utredningen omröstning på torsdag kommer att tillåta Southern Company dotterbolag Georgia Ström att expandera verksamheten vid sin fabrik i östra Georgien, vilket banade väg för byggandet av två nya kärnkraftsreaktorer på sitt Vogtle webbplats. Den sista sådant projekt som ska godkännas var 1978.

Ordförande Jaczko i hans röst emot citerade oro härrör från Fukushima, understryker långvariga spänningar på uppdrag över regelverket svar på Japans 2011 kärnkraftskatastrofen.

"Jag kan inte stödja utfärda denna licens som om Fukushima aldrig hänt" Jaczko sade efter omröstningen på kommissionens högkvarter i Rockville, hade Md. Jaczko begärt ett bindande åtagande att Fukushima närvarande förbättringar planeras skulle antas innan anläggningen börjar verksamheten. Southern Company vägrade att träffa denna bestämmelse.
Läs mer.

USA licensierar första kärnreaktorer sedan 1978
Av Miguel Llanos, msnbc.com
Uppdaterad kl 13:25 ET: Det har varit 34 år - och flera kärnkraftsolyckor senare - men ett splittrat federal panel på torsdag licensierat ett verktyg för att bygga kärnreaktorer i USA för första gången sedan 1978.

Nuclear Regulatory Commission ordförande, Gregory Jaczko motsatte licensiera de två reaktorerna vid denna tid trots att han hade tidigare prisade sin design.

"Det finns fortfarande mer arbete" göras för att se till att erfarenheterna från Japans Fukushima katastrofen förra året förankrad i reaktorkonstruktionen, sade han till sina kollegor. "Jag kan inte stödja denna licensiering som om Fukushima aldrig hänt. Jag tror att det krävs någon typ av bindande åtagande att Fukushima förbättringar som för närvarande projiceras och planeras för närvarande göras skulle göras innan driften av anläggningen. "

"Det finns ingen minnesförlust", svarade kommissionär Kristine Svinick, talar för 4-1 majoritet och noterar att branschen har riktats att anta dessa lektioner.
Tillstånds omfattar två reaktorer beräknas kosta $ 14000000000 att Southern Company vill lägga till sin befintliga Vogtle kärnkraftverket i Georgien. Preliminärt arbete har redan påbörjats och planer för den första nya reaktorn ska tas i drift 2016. Läs mer.

E-post avslöjar panik på USA: s nukleära byrå som experter hölls i mörker efter katastrofen i Fukushima
• Ett e-postmeddelande lyder: "Vi har väldigt lite fakta som en agentur"
• Nuclear Regulatory Commission överösta med förfrågningar över säkerheten för USA: s kärntekniska anläggningar i kölvattnet av katastrofen
• Experter oeniga över bästa sättet att innehålla Fukushima katastrofen
• Värsta scenariot skulle ha sett höga nivåer av strålning nå Alaska

Av Wil Longbottom - Daily Mail
E-postmeddelanden som bokförts på den amerikanska Nuclear Regulatory Commission webbplats efter katastrofen i Fukushima i mars förra året har avslöjat byrån hölls i mörker om omfattningen av krisen.

Korrespondensen, postat efter jordbävningen och tsunamin orsakade katastrofala skador på kärnkraftverket i Fukushima, Japan, avslöjar experterna i USA oense om hur man handskas med katastrofen.

Och samtidigt som det garanteras den amerikanska befolkningen att det inte fanns någon fara, gjorde NRC inte avslöja ett värsta tänkbara scenario som kunde ha sett höga nivåer av strålning som påverkar Alaska om Fukushima inte kunde bringas under kontroll.

Ny Inneslutning Fel identifieras i BWR Mark 1
Fairewinds Nuclear Uppdatering
Fairewinds visar att kärnkraftsindustrin plan att ventilera inneslutningen vid Fukushima Daiichi inte kunde ha förhindrat en inneslutning misslyckande och de efterföljande explosioner. Titta på grafiken från innesstresstester som görs mer än 40 år sedan i en amerikansk kärnreaktor identisk med Fukushima Daiichi Unit 1. Denna video och dess grafik ger viktiga ledtrådar om varför Fukushima Daiichi Unit 1 exploderade.

Ny Inneslutning Fel Omnämns i BWR Mark 1 från Fairewinds Energy UtbildningVimeo .

E-post Visa Panic Inom US Nuke Agency i Wake av Fukushima katastrof
Amerikanska experter för kärn- Regulatary kommissionen oense över bästa sättet att innehålla pågående kärnkraftsolyckan
- Gemensamma Dreams personal - Publicerad ONSDAG 8 februari, 2012
E-post publiceras på Nuclear Regulatory Commission (NRC) hemsida visar en byrå som var dåligt informerade om tillståndet i krisen pågår vid den felaktiga Fukushima kärnkraftverk förra året i Japan. E-postmeddelanden avslöja några av lindring planer rådgivare till NRC överväger, visar en byrå ovilliga att dela sin egen forskning om förbrukade bränslebassängerna, och ovillig att formulera värsta tänkbara scenarier, inklusive en radioaktivt nedfall plan för Alaska.

Shining Ljuset på Triple Meltdown vid Fukushima Daiichi
Fairewinds - Video Nuclear Update
Det fanns gott om varningar som både TEPCO och Japans tillsynsmyndigheter ignorerade steg som skulle ha hindrat denna tragedi. Över hela världen har kärn tillsyn äventyrats av karuselldörr och mysiga förhållandet mellan kärnkraftsindustrin och de så kallade kärn tillsynsmyndigheter som främjar kärnkraft snarare än att reglera.

Shining Ljuset på Triple Meltdown vid Fukushima Daiichi från Fairewinds Energy UtbildningVimeo .

Nuke faror långt ifrån löst: Kan krisrådgivare
Genom Reiji YOSHIDA
Personal författare - Japan Times
I december meddelade premiärminister Yoshihiko Noda i "slutsats" av härdsmälta krisen i Fukushima nr 1 kärnkraftverk, säger Tokyo Electric Power Co. lyckas hålla de tre Crippled reaktorerna svalna, samt anläggningens förbrukade bränslebassänger.

Men en tidigare särskild rådgivare till Naoto Kan, som var premiärminister när krisen började, varnade för att situationen är långt ifrån löst och sade Fukushima har avslöjat en rad allvarliga kärnkrafts problem som Japan kommer att behöva konfrontera år.
"Jag skulle säga (krisen) just öppnat Pandoras ask" Hiroshi Tasaka, som har en doktorsexamen i kärnteknik och är nu en professor vid Tama universitet, sade nyligen i en intervju med The Japan Times.

Han var en av en utvald grupp som skymtar hemligheten värsta scenariot dokument skrivet upp av Japan Atomic Energy Commission den 25 mars som senare uppgift upphävs av regeringen.

Enligt scenariot, den största risken under härdsmälta krisen var inte reaktorerna själva men de utbrända bränslebassängerna sitter ovanpå dem, särskilt ovanför reaktorn 4, som fortfarande innehåller omkring 1.500 kärnbränslepatroner, sade Tasaka.
Läs mer.

Författare Keiko Ochiai, journalist Satoshi Kamata och nobelpristagaren litteratur Kenzaburo Oe förbereda sig för att tala med reportrar i Tokyo den 8 februari 2012. (Foto: VOA - S. L Herman)

Vinnare Nobel Oe uppmanar Japan att avveckla kärnreaktorer
Genom Chisaki Watanabe - Bloomberg
8 februari (Direkt) - Japan bör snabbt besluta om att överge sina kärnreaktorer, enligt Nobelpristagaren Kenzaburo Oe.
"Om vi ​​ska ta etiskt ansvar för barn i morgon, måste vi besluta nu att överge alla reaktorer", den 77-årige författaren sade i dag vid en presskonferens på Foreign Correspondents 'Club of Japan.

"En annan allvarlig kärnkraftsolycka kan inträffa", säger Oe, som är bland de nio grundande medlemmarna av "Sayonara kärnkraftverk" kampanj i juni förra året. "Det finns inga bevis det kommer inte att hända igen."

Initiativet syftar till att samla in 10 miljoner underskrifter för att uppmana regeringen att avveckla kärnkraftsproduktionen och övergång till ren energi och energisparåtgärder. Hittills har 5 miljoner underskrifter samlats in, sade Satoshi Kamata, frilansjournalist och en annan av grundarna.

Stigande temperaturer vid Fukushima väcker frågor över stabiliteten i kärnkraftverk
Justin McCurry i Tokyo - guardian.co.uk, tisdag 7 februari, 2012 23,52 EST
Arbetare vid Fukushima Daiichi kärnkraftverket säger att de återta kontrollen över en reaktor efter dess temperatur steg dramatiskt i veckan, ifrågasätta regeringen hävdar att anläggningen har stabiliserats. Läs mer.

Stäng - Kalifornien San Onofre kärnkraftverket (SONGS) - funktionsstörning i en jordbävning och tsunami zon.

San Onofre kärnreaktor enheten stängs; SCE planerar reparation av ånggeneratorrör läcka
3 februari 2012 - Källa: Southern California Edison

Southern California Edison (SCE) (NYSE: EIX), operatör i San Onofre Nuclear Generating Station, fortsätter att planera för reparation av ånggeneratorröret läcka i Unit 3 efter en försiktighets avstängning den 31 januari Känsliga mätinstrument på Unit 3 fortsätter att visa någon förändring i strålningsnivåer som skulle kunna upptäckas off-site.

Operatörerna reagerade snabbt på indikationer på ett rör läcka ånggenerator baserade på avläsningar från mycket känsliga instrument för att upptäcka detta tillstånd, och i tid för att vidta åtgärder för att förhindra eventuella förändringar i detekterbar strålning utanför anläggningen gränsen. Operatörerna stängde säkert kärnkraftverket nedåt och isolerat komponent som innehöll läckande röret inom fyra timmar att upptäcka indikationer.

För närvarande, är operatörer nedkylning Enhet 3 och minska trycket i anläggningen, som är den metod för att stoppa röret från att läcka. De är minutiöst följa föreskrivna procedurer skrivit speciellt för att ta itu med ett rör läcka tillstånd.


San Onofre, vi har ett problem - av av Joieau - Daglig Kos - fre 3 Februari 2012 vid 05:16 PST

Det är ett diagram över Mitsubishi Heavy Industry s PWR och APSR ånggeneratorn, med bitar delar märkta. I fall någon missade min dagbok i går kväll, San Onofre: "Oöverträffad" ånggeneratorrör Fel , Unit 3 i San Clemente nuke var tvungen att stänga på tisdagen denna vecka eftersom en läcka i en (eller båda) av dess RSGs [ Ersättnings ånggeneratorer installeras i januari 2011] iväg strålningslarm i hjälp byggnaden. Inspektion av Unit 2 s RSGs genomfördes i går på grund av att anläggningen är stängd för avbrott och "ovanliga" rör slitage upptäcktes mer än 800 av de mer än 9.500 rör som bär överhettad, tryckreaktor kylvatten [~ 600ºF] i SGs att värma sekundär matarvatten till ånga för att vända turbiner och elproduktion. Enhet 2 s RSGs också tillverkas av Mitsubishi Heavy Industries och installerades under hösten 2009.
Här är en länk till en DOE rapport från deras Energy Information Administration / Electric Power Monthly, som publicerades i augusti 1995 vilket förklarar i detalj funktionen av ånggeneratorer i en PWR kärnkraftverk, och vad som kan gå fel med SGS. Som tillsammans med själva reaktorn är de dyraste komponenterna i en kärnkraftsanläggning. Det är värt en läsning bara för att få allmän översikt över varför dessa icke-reaktorkomponenter är så viktiga.
Steam Generator nedbrytning och dess inverkan på fortsatt drift av tryckvattenreaktorer i USA [pdf]

Uppenbarligen fanns det ett litet tillverkningsproblem med Songs 'Unit 3 RSGs att alla inblandade kände till på den tiden. Här är NRC Information Meddelande till tillståndshavarna på just frågan, från april 2010 -

NRC: Svets Defekter i Ersättnings ånggeneratorer [pdf]
Läs mer.

Data visar att Kalifornien har så mycket överskottsenergi kapacitet som San Onofre och Diablo Canyon reaktorer skulle stängas nu utan effektbrist.

ENERGI: Elmarknaden oberörd av offline nuke anläggning
Eric Wolff - Nordliga läntider
Kalifornien har så mycket överskott elproduktionskapacitet, stängning av San Onofre Nuclear Generating Station förra veckan hade någon inverkan på elmarknadspriser data från Kalifornien oberoende systemoperatör visade.
Effekterna var mindre av tidpunkten för avbrottet. Kalifornierna använda mindre ström på vintern, tack vare ett milt klimat och en relativ brist på elektriska värmare.
"Det går tillbaka till det faktum att du har ganska låga nivåer efterfrågan", säger Travis Miller, en el- och verktyg analytiker på Morningstar Inc. "Du har all denna outnyttjade kapacitet, en stor mängd gas anläggningskapacitet som inte körs när som helst under dagen. Du kan ersätta det 20 procent under dagen med dem. " Läs mer.


Kärn Hot Seat
Radio - Libbe Halevy
I kölvattnet av alla de dåliga nyheterna från San Onofre under den senaste veckan (strålning läcka i reaktor 2, över 800 skadade ledningar som finns i enheten 3, faller arbetstagare till tankning damm), intervjuade jag James Chambers, en licensierad kärnreaktor operatör och whistleblower , på skillnaden mellan vad de traditionella medierna säger och vad dessa problem kan innebära. Vänligen dela. Hans tolkning är aktuell och viktig.

Gå till Kärn Hot Seat Podcast här.
Här är ljudspelaren: chambers42573c97-9c90-9008-b72b-fdb6702ad773
Här är nedladdningslänken .

Också på Nuclear hotseat:
Kärn Hotseat Podcast för 7 FEBRUARI 2012
* Intervju w / Mary Olson, chef för SE kontor Nuclear Information och Resource Service (NIRS.org), på ökad strålningsrisker för kvinnor och barn samt nationella perspektiv på antikärnkraftsrörelsen;
* San Onofre problem fortsätter (SE: Nuclear Hotseat särskilda rapporten);
* Fukushima 2 reaktor ökar värme medan TEPCO injicerar borax; strålning moln över Nya Zeeland;
* Brand i ett kärnforskningscenter i Moskva;
* Nuke olyckor i Frankrike, North Anna och Prairie Island i Minnesota;
* Radioaktivt fisk i Vermont och döende fågelpopulationer på Fukushima.

Brand i Moskva kärn institutet, säger Ryssland ingen risk
Av Alexei Anishchuk - Reuters
MOSKVA | Sun Feb 5, 2012 13:18 CET
Moskva (TT-Reuters) - Det fanns ingen risk för strålning läcka efter en brand bröt ut i en Moskvas kärnforskning mittsektionen en icke-operativ 60-åriga atomreaktor på söndagen, sade tjänstemän, men Greenpeace Ryssland uttryckte allvarlig oro över den incident. Läs mer.

Radioaktiv strålning påverkar både gravida modern och utveckla barn.

Pressmeddelande IPPNW Tyskland
Spikes av radioaktiva utsläpp under kontroll och tankning

För första gången var som helst i världen, de senaste tyska data visar stora spikar i radioaktiva utsläpp vid tankning av kärnkraftverk.

I september 2011, Gundremmingen kärnkraftverk ligger mellan Ulm och Augsburg i södra Tyskland avges mycket större mängder radioaktiva ädelgaser under kontroll / tankning än vad som släpps ut vid normal effektdrift. Enligt internationella läkarrörelsen mot kärnvapen (IPPNW) i Tyskland, den normala utsläppskoncentration under resten av året är ca 3 kBq / m³, men under kontroll / tankning (på eftermiddagen och kvällen den 22 september) detta koncentration plötsligt ökade till ~ 700 kBq / m³ med en topp på 1,470 kBq / m³. Under de följande dagarna (22-29 september), halterna av frigjorda radioaktiva ädelgaser fortfarande betydligt högre (medelvärde = 100 kBq / m³) än vid normal effektdrift.

Grafik: Radioaktiva utsläpp från kärnkraftverk Gundremmingen under kontroll och tankning perioden

En möjlig mekanism som förklarar leukemi kluster nära tyska och franska kärnkraftverken?
Bild med tillstånd från tyska IPPNWThe tyska dotterbolag till internationella läkarrörelsen mot kärnvapen har publicerat analyser visar stora utsläpp av radioaktivitet under "rutin" tankning av atomreaktorer i Bayern. Utsläppen är hundratals gånger högre än vad som anses vara en "normal" release. Den tyska IPPNW varnar för att foster skulle vara särskilt utsatta för dessa radioaktiva risker. Denna fysikaliska, kemiska och biologiska leverans mekanism för radioaktivitet i fostervävnad är en möjlig förklaring till statistiskt signifikanta ökningar av barnleukemi priser upptäckts nära kärnkraftverk av tyska och franska hälsostudier regering, som officiellt har "ingen förklaring."

Setagaya borgmästare Nobuto Hosaka - George Nishiyama / The Wall Street Journal

Anti-Nuclear Tokyo Mayor Utmaningar Stora Utilities
Genom George Nishiyama - WSJ-Japan
Tokyo Setagaya ward är över 260 km från Fukushima Daiichi kärnkraftverk, långt från utrymningsområde som infördes av den japanska regeringen efter fjolårets 11 mars katastrofer. Läs mer.

David Lochbaum: "NRC gör inte sitt jobb" NPR
En kärnkraftsingenjör, är Lochbaum chef för kärnsäkerhetsprojekt för Union of Concerned Scientists . Han har funnit att Nuclear Regulatory Commission framgångsrikt har ingripit i vissa kritiska situationer och tappade bollen i andra. "Den största oro som jag har haft med NRC under åren jag har övervakat dem är brist på konsekvens", säger han. "De är lite långsam på att lösa kända säkerhetsproblem." Detta är den redigerade utskrift av en intervju genomfördes den 29 november, 2011.
... Skulle du kunna tänka dig en kritiker av kärnkraftsindustrin?
Vi är kritiker, men vi är inte ett anti-kärnkraftsorganisation. Vi är ett pro-säkerhet eller säkerhet förespråkar.
Om ett säkerhetsproblem har identifierats, vill vi se att problemet löst. Den enda fix inte stänga anläggningen ned permanent, ta bort nycklarna. Det kan vara bara om fastställande av säkerhetsproblem och låta anläggningen att fungera säkert in i framtiden. ...
När Fukushima hände, jag antar att det är en trosartikel i ditt företag som en olycka som helst är en olycka överallt. Är det vad som hände?
UCS grundare, Henry Kendall, brukade säga att du inte kan ha, men hälften av en båt sjunker. De är i princip alla i samma båt.
Så olyckan vid Fukushima påverkar anläggningar över hela världen, och bör påverka det. Det är en lärande övning. Du försöker att lära av saker som fungerar bra, liksom saker som inte fungerar så bra.

SAN Onofre: NEO säger läckage kan ha orsakat mindre strålning frisättning vid San Onofre
PAUL Sisson psisson@nctimes.com North County Times |

En tjänsteman med Nuclear Regulatory Commission sade på onsdagen att en vatten läcka i veckan på San Onofre kärn- Generating Station kunde ha släppt en liten mängd strålning i atmosfären, motsäger ett tidigare uttalande av anläggningsägaren Southern California Edison.

Victor DRICKS, en talesman för NEO, sade en liten frisättning kan ha inträffat på grund av läckande komponenten på San Onofre s enhet 3 reaktor ventiler in i en byggnad utanför reaktorns tornar inneslutning kupol. Denna byggnad är inte förseglade eller tryck, sade han.

"Vi vet att det portad några radioaktiva gaser i hjälp byggnaden eftersom det är vad utlöste strålning larm som berättade för dem att de hade en läcka," sade DRICKS.
Huruvida gasen fick av oförseglade byggnaden är inte känd. DRICKS sade att eventuell gas som kan ha undgått skulle anses vara en "mycket låg nivå frisättning."
Läs mer.

Stekning DUTCHMAN humanERROR video

I denna odaterade foto släpptes av Entergy Corp., Vermont Yankee kärnkraftverk i Vernon, Vt., Ses. Den federala Nuclear Regulatory Commission finnas mana en federal appellationsdomstol att kasta ut passar in av staten Vermont och kärnkrafts vakthund gruppen New England Coalition. De passar, som en federal appellationsdomstol har kombineras till en, säger NRC utfärdade felaktigt Vermont Yankee kärnkraftverk en ny licens förra året trots att det inte har en erforderlig certifikat vattenkvalitet. (AP Photo / Entergy)

Vt. Yankee ägare vill $ 4.600.000 i advokatarvoden
Rutland Herald. VT.
Advokater för Entergy Nuclear har lämnat in en begäran i US District Court i Brattleboro söker advokatarvoden från delstaten Vermont och andra parter i en tvist över den fortsatta driften av Vermont Yankee kärnkraftverk.

Förslaget säger att Entergy hittills har spenderat $ 4.620.000 på rättegång, och det noteras att i US District Judge Garvan Murtha dom av den 20 januari att Entergy hade rätt till advokatkostnader. Läs mer.

Avstängningsventil på Vermont nuke misslyckas under provning
Den Brattleboro Reformer rapporterade i eftermiddag:
Vermont Yankee kärnkraftverk i Vernon är på väg tillbaka upp till full effekt efter det stängs för en styrstav justering på måndag.
En stav justering görs var tredje månad för att hålla reaktorn arbetar vid optimal elproduktion.
Under avstängning, var anläggningens turbinavstängningsventiler testas och en av ventilerna skadats. Läs mer.

Tepco: fruset vatten spricker rör vid Fukushima växt - Kylsystem stannar vid bränslebassängen nr 4
Sammanfattning:
• Tokyo Electric Power Company har hittat vattenläckor på 14 orter vid Fukushima Daiichi kärnkraftverk
• Läckage inträffade uppenbarligen efter fruset vatten brustit rören
• [Tepco sade] läckte vatten inte innehåller några radioaktiva ämnen
• [Tepco] sa ungefär 40 liter vatten läckt ut från ett kylsystem för ett bränslebassängen vid No.4 reaktorn
• Läckage tvingade systemet att stanna för en timme och 40 minuter, men poolen temperaturen inte stiger
• Tokyo Electric sa 7 ton vatten hade läckt ut från nr.6 reaktorn
• brustna rör orsakade 3 vattenläckor på föregående dag
• [Tepco] officiella Junichi Matsumoto medgav att verktyget underlåtit att vidta tillräckliga åtgärder för att förhindra frusna rör

rapport inte längre online

Nuke inspektörerna fokusera på `ovanliga" slitage på rören
Av Michael R. blod; Associated Press
Publicerad: 02/02/12 12:06 | Uppdaterad: 02/03/12 01:21
LOS ANGELES - Integriteten av viss utrustning installeras under 2009 på Southern California San Onofre Unit 2 kärnkraftverk drar oro efter onormalt slitage återfinnas på hundratals rör som transporterar radioaktivt vatten.
Torsdagens avslöjande kom två dagar efter ett rör läcka vid anläggningens andra enheten uppmanas operatörerna att stänga av reaktorn som en försiktighetsåtgärd. En liten mängd strålning kan ha rymt, men tjänstemän säger arbetare och allmänheten var inte i fara.
Problemen vid reaktor 2 upptäcktes under inspektioner av en ånggenerator, efter anläggningen 45 miles norr om San Diego togs off-line för underhåll och tankning. De två stora ånggeneratorer vid reaktor 2, vardera innehållande 9.700 rör, ersattes under hösten 2009, och ett år senare i sin tvilling växt, Unit 3, som en del av en $ 670.000.000 översyn.
Läs mer här.

Bird nummer sjunka runt drabbade Fukushima anläggningen
David McNeill The Independent
Forskare som arbetar runt Japans funktionshindrade Fukushima Daiichi kärnkraftverket säga fågelpopulationer har det börjat krympa, i vad som kan vara en skrämmande förebud om effekterna av radioaktivt nedfall på det lokala livet.

I den första större studien av effekterna av världens värsta kärnkraftskrisen på 25 år, forskarna, från Japan, USA och Danmark, sade deras analys av 14 fågelarter som är gemensamma för Fukushima och Tjernobyl, den ukrainska staden som drabbades av ett liknande härdsmälta, visade effekten på överflöd är värre i den japanska katastrofzonen.
Studien som publiceras nästa vecka i tidskriften Environmental Pollution, tyder på att dess resultat visar "en omedelbar negativ konsekvens av strålning för fåglar under huvudhäckningssäsongen [av] mars [att] juli". Läs mer.

En tidigare yakuza i Oi, Fukui Prefecture, skickas arbetare kärnkraftverk. Han brukade fördela tre arbetare per tre-tatami-mat rum. "Du kan tjäna pengar lätt om du bara hade en telefonlinje", sade han. (Kazuyuki Ito)

bildtext: En tidigare yakuza i Oi, Fukui Prefecture, skickas arbetare kärnkraftverk. Han brukade fördela tre arbetare per tre-tatami-mat rum. "Du kan tjäna pengar lätt om du bara hade en telefonlinje", sade han. (Kazuyuki Ito)
Yakuza arbetsstruktur bildas basen av kärnkraftsindustrin - Asahi Shimbun
I ett landsbygdsområde 15 kilometer sydväst om Oi kärnkraftverket i Fukui Prefecture, visar ett kontor skylten av ett byggföretag. But inside, a 67-year-old man wearing a black knit cap and wrapped up in a blanket while watching television indicates that the company is more of a temp staff agency for nuclear power plant work.

“Do you want to know about worker staffing?” he says, as he narrows his eyes and grimaces. “That was lucrative. When I was asked to gather up 10 workers, I called up yakuza and construction dealers.”

His said his work involved “disguised subcontracts.” Under the system, a subcontractor provides temporary staff to a general contractor, and they work under the instructions of the general contractor. The practice is illegal under the Employment Security Law, which is designed to protect the rights of workers and to ensure proper working conditions for them.

But the practice has remained widespread for years at nuclear plants around the nation, according to sources. Read more.

Fla. Sen. försöker att upphäva lag som skulle låta energi kår. betalt för icke-existerande anläggningar
Genom Virginia Chamlee - American Independent
Fredag ​​3 februari, 2012 klockan 1:00 pm |
Florida senatorn Mike Fasano, R-New Port Richey, har lämnat in en ändring av en senatskommitté energiräkning i ett försök att upphäva en lag som gör det möjligt för energiföretag att debitera sina kunder för kärnkraftverk som aldrig kan byggas.

Registret sporrades av en förlikning nåddes förra månaden mellan Progress Energy och statliga tillsynsmyndigheter över ett kärnkraftverk i Levy County. Avtalet specifikt behandlar kvarstående frågor med bolagets kärnkraftverk i Crystal River, som var stängt för reparation under 2009 och har inte öppnats sedan. Progress Energys kunder i slutändan kommer stå för $ 1100000000 räkningen för utvecklingen av Levy anläggningen, och har hittills redan betalat för halv - men företaget nyligen fått rätt att avbryta byggandet av den planerade anläggningen, vilket innebär att kunderna kan betala för något som aldrig byggdes. Läs mer.

Xcel säger att det finns ingen risk som Prairie Island spiller radioaktivt vatten igen
Genom Tad Vezner och Leslie Brooks Suzukamo
Pioneer Press
Inlagd: 2012/02/08 00:01:00 CST
Uppdaterad: 02/08 00:38:20
Radioaktivt vatten har spillts från Xcel Energy Prairie Island kärnkraftverk i närheten av Red Wing, Minn., På två senaste tillfällen, enligt anmälningar allmännyttiga skickas till Nuclear Regulatory Commission denna månad. Läs mer.

Enhet 2 på Exelon s Byron kärnkraftverk stängs igen denna vecka efter en glitch under uppstart efter ett strömavbrott förra veckan. (Michael Tercha / Tribune fil)

Start problemet stänger Byron 2 för 2: a gången i 2 veckor
Reuters
01:08 CST, 7 Februari 2012
Exelon Corp 1136 megawatt reaktor 2 vid Byron kärnkraftverket i Illinois stänga av sent i måndags strax efter ramp upp till 25 procent makten tidigare i dag, på grund av en turbin resa, sade den amerikanska Nuclear Regulatory Commission.

Anläggningen hade stängts ner förra veckan, efter att ha rapporterat en förlust av offsite kraft en dag tidigare. Läs mer.

UPDATE 1-Exelon Ill. Byron 2 återgår till tjänsten
7 februari (Reuters) - Exelon Corp 1136 megawatt reaktor 2 vid Byron kärnkraftverket i Illinois har återansluts till elnätet och började producera el från tisdag eftermiddag, sade företaget.
Enheten stängs 30 januari när strömmen till en isolator i anläggningens ställverket misslyckades.
Reparationer av isolatorn avslutades tillsammans med underhålls- och inspektionsuppgifter medan enheten var offline, sade Exelon.
Byron 1 arbetar vid full effekt, enligt den amerikanska Nuclear Regulatory Commission.

Helt nya reservdelar misslyckas på atomreaktorer
Ett rör brott i en helt ny ånggenerator på San Onofre Unit 3 förra veckan, och en defekt helt ny reaktor huvudet på Palisades, visar att säkerhets betydande strukturer på atomreaktorer är av tvivelaktig integritet och kvalitetssäkring. Three Mile Island och Arkansas Nuclear One har också upplevt tidig nedbrytning av nya ersättnings ånggeneratorer, som tillverkas av Areva i Frankrike.

Palisades nuclear plant in Covert Township faces a downgrade or a closing if its safety performance doesn't improve. / STAN GREGG/ASSOCIATED PRESS

Michigan's Palisades nuclear plant may be named one of nation's 5 worst

The Palisades nuclear power plant, which sits on the shores of Lake Michigan, could soon be downgraded by the Nuclear Regulatory Commission to a status making it among the nation's five worst-performing nuclear plants after a year of accidents, unexpected shutdowns and safety violations.

The regional head of the NRC said last week that if performance does not improve, the agency would not hesitate to shut down the plant. Palisades is one of the nation's 10 oldest nuclear plants, and after hitting its 40-year life-span in 2011, its license was extended until 2031.

“Quite frankly, we find your performance troubling, and it declined in 2011,” regional administration Cynthia Pederson said in a rare public rebuke of the plant owned by Entergy Nuclear Operations. Read more.

Three Mile Island nuclear plant finds unexpected flaws in new steam generators
Published: Thursday, January 26, 2012, 6:33 PM Updated: Friday, January 27, 2012, 8:54 AM DONALD GILLILAND, The Patriot-News

After just one operating cycle, inspectors at Three Mile Island nuclear facility have detected unexpected flaws in the facility's new steam generators.
There's no indication radiation was released.

Officials say the flaws are well below regulatory thresholds, but the Nuclear Regulatory Commission held a meeting Thursday morning to get more information.

The two 70-foot, 510-ton “once-through” generators sit on either side of the nuclear core, and were installed at TMI in 2009.

Each cost more than $140 million. Read more.

Surfing For Change: J Bay Nuclear Plant
Kelly Slater Van Jones Foster Gamble (2012)‬

=======
To help keep EON's work going, please check out all the support options on our Donation Page or you can also send a check made out to EON to EON, POB 1047, Bolinas, CA
Or…just:

Facebook Twitter E-post Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Om Admin

James Heddle and Mary Beth Brangan administer this blog as well as Planetarian Perspectives . Award-winning media producers as well as educators and community organizers, they co-direct EON - the Ecological Options Network . The EON YouTube channel has over 600 posts and over 3,000 subscribers.
This entry was posted in Uncategorized . Bokmärk permalänk .

One Response to “We Could Have Lost Alaska.” – Naked Nuclear Incompetence – EON Digest 2-10-2012

  1. Pingback: The Wake-Up Call from Fukushima – Uncensored | eon3EMFblog.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>