"Vi kunde ha förlorat Alaska." - Naked Nuclear inkompetens - EON Digest 2012/02/10

Facebook Twitter E Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Reuters - Öde: En tom shoppinggatan i Namie, innanför 12-milszonen runt lamslagen Fukushima anläggningen. Den japanska regeringen har upprepade gånger anklagats för att undanhålla information om katastrofen

Skruv Ups, Shut-Downs, Spökstäder och Cover-Ups: Normal rutiner [Uppdaterad 2012/02/10]
Denna utgåva skörd av kärn nyhetsrapporter kastar ytterligare tvivel om förstånd av de krympande antalet kärnenergi förespråkare. Från Kaliforniens San Onofre, Illinois s Byron, Minnesotas Prairie Island, till Moskvas Nuclear Research Center, till Vermont Yankee, till Japans Fukushima, (nödsituationer bara inom den senaste veckan) till kärnkraftverk i Tyskland, och från TEPCO till NRC sårbarhet hela kärnkraftsanläggningen till tekniska fel, scientist vanföreställning, chefs inkompetens, officiell myndighetsmissbruk och länkar till den organiserade brottsligheten är alltför uppenbart att förneka. Och nu berättar de för oss, "Vi kunde ha förlorat Alaska ?!"

Ett typexempel: NRC bara licensierade första nya kärnreaktor i tre decennier.

Här är digest. Det slutar med ett nytt upbeat antikärnkrafts video av unga surfare / filmare Kyle Thiermann.

Southern Company foto. Botten av inneslutningskärlet för en ny reaktor på Vogtle anläggningen i Georgien ses under konstruktion på Jan. 30. Southern Company på torsdagen fick sin licens för reaktorn och en andra som går in på den befintliga kärnkraftsanläggningen.

Vi kanske ännu Förlora Tokyo ... för att inte tala Alaska ... och nu Georgia, Too
av Harvey Wasserman
Publicerad fredag, februari 10, 2012 av Common Dreams
Som Nuclear Regulatory Commission godkänner en konstruktion / operativ licens för två nya reaktorer i Georgien, alarmerande rapporter från Japan visar Fukushima katastrofen är långt ifrån över.

Tusentals ton intensivt radioaktivt använt bränsle är fortfarande i allvarlig fara. Radioaktivt skräp och vatten spreds ut i miljön. Och kärningenjör Arnie Gundersen rapporterar att under sträng av katastrofer efter 11 mars 2011 jordbävningen och tsunamin, Fukushima 1 s inneslutnings cap kan faktiskt ha lyfts bort sin bas, släppa farligt radioaktiva gaser och öppna en lucka för en efterföljande vätgasexplosion ....

... Med bitter debatt rasar i Japan, USA och på andra håll över dödandet makt Fukushima utsläpp, certifiering av en ny amerikansk reaktorkonstruktioner kan someday bli ihågkommen som en bisarr epitafium för 20-talet dyraste misslyckades tekniken.

Utan statliga skattebetalare och federala skattebetalare tvingas betala notan, är ny reaktor byggandet i USA går ingenstans.

Och utan en slutlig lösning på de pågående fasor på Fukushima, hela planeten, från Tokyo till Alaska till Georgien och utanför, förblir allvarlig radioaktiv risk. Läs mer.

Vogtle kärnkraftverk vinner första reaktorn bygglov på en generation
Lucia Graves
huffingtonpost.com
WASHINGTON - Federal säkerhetstjänstemän röstade 4-till-1 för att godkänna det första kärnreaktor bygglov i nästan 35 år, övergripande US Nuclear Regulatory Commission ordförande Greg Jaczko.

Utredningens omröstning på torsdag kommer att tillåta Southern Company dotterbolag Georgia Ström att expandera verksamheten vid sin fabrik i östra Georgien, vilket banar väg för byggandet av två nya kärnreaktorer vid Vogtle plats. Den sista av dessa projekt ska godkännas var 1978.

Ordförande Jaczko i hans avvikande röst citerade oro härrör från Fukushima, stryker långvariga spänningar på provision över regelverket svar på Japans 2011 kärnkraftskatastrofen.

"Jag kan inte stödja utfärda denna licens som om Fukushima aldrig hänt", Jaczko sade efter omröstningen på kommissionens huvudkontor i Rockville, hade Md. Jaczko begärt ett bindande åtagande att Fukushima närvarande förbättringar planeras skulle beslutade före anläggningen börjar verksamheten. Southern Company vägrade att möta denna bestämmelse.
Läs mer.

US licensierar första kärnreaktorer sedan 1978
Av Miguel Llanos, msnbc.com
Uppdaterad kl 13:25 ET: Det har varit 34 år - och flera kärnkraftsolyckor senare - men ett delat federal panel på torsdagen licensierat ett verktyg för att bygga kärnreaktorer i USA för första gången sedan 1978.

Nuclear Regulatory Commission ordförande, Gregory Jaczko, motsatte licensiering de två reaktorerna vid denna tid trots att han hade tidigare lovordat sin design.

"Det finns fortfarande mer arbete" att göra för att se till att erfarenheterna från Japans Fukushima katastrofen förra året är förankrad i reaktordesign, sade han till sina kollegor. "Jag kan inte stödja denna licensiering som om Fukushima aldrig hänt. Jag tror att det krävs en viss typ av bindande åtagande att Fukushima förbättringar som för närvarande projiceras och planerat för närvarande göras skulle göras innan driften av anläggningen. "

"Det finns ingen minnesförlust," svarade kommissionär Kristine Svinick, talar för 4-1 majoritet och notera att branschen har riktats att anta dessa lektioner.
Tillstånds omfattar två reaktorer beräknas kosta $ 14000000000 som Southern Company vill lägga till sin befintliga Vogtle kärnkraftverk i Georgien. Förberedande arbete har redan påbörjats och planer finns för första nya reaktorn vara verksamma 2016. Läs mer.

E-post avslöjar panik på US kärnkraftsbyrå som experter hölls i mörker efter Fukushima katastrofen
• Ett e-postmeddelande lyder: "Vi har väldigt lite faktisk information som en agentur"
• Nuclear Regulatory Commission överösta med förfrågningar över säkerheten vid amerikanska kärntekniska anläggningar i kölvattnet av katastrofen
• Experter oense över bästa sättet att innehålla Fukushima katastrofen
• Värsta scenariot skulle ha sett höga nivåer av strålning når Alaska

Genom Wil Longbottom - Daily Mail
E-post publiceras på den amerikanska Nuclear Regulatory Commission webbplats efter katastrofen i Fukushima i mars har avslöjat byrån hölls i mörker om krisens omfattning.

Korrespondensen, postade efter jordbävningen och tsunamin orsakat katastrofala skador på kärnkraftverket i Fukushima, Japan, avslöjar experter i USA oense om hur man handskas med katastrofen.

Och samtidigt som det garanteras den amerikanska befolkningen att det var ingen fara, gjorde NRC inte avslöja ett värsta scenario som skulle kunna ha sett höga nivåer av strålning som påverkar Alaska om Fukushima inte kunde bringas under kontroll.

Ny Inneslutning Fel Identifierad i BWR Mark 1
Fairewinds Nuclear Update
Fairewinds visar att kärnkraftsindustrin plan att ventilera innes vid Fukushima Daiichi inte kunde ha förhindrat en inneslutning misslyckande och de efterföljande explosioner. Titta på grafiken från innesstresstester som görs mer än 40 år sedan på en amerikansk kärnreaktor identisk med Fukushima Daiichi Unit 1. Denna video och dess grafik ger viktiga ledtrådar om varför Fukushima Daiichi Unit 1 exploderade.

Ny Inneslutning Fel Identifierad i BWR Mark 1 från Fairewinds Energy EducationVimeo .

E-post Visa Panic Inom US Nuke Agency i Wake av Fukushima Disaster
Amerikanska experter för Nuclear Regulatary kommissionen oense över bästa sättet att innehålla pågående kärnkraftsolyckan
- Vanliga Dreams personal - Publicerad ONSDAG 8 februari, 2012
E-post publiceras på Nuclear Regulatory Commission (NRC) hemsida visar en byrå som var dåligt informerade om tillståndet i krisen pågår vid den misslyckas Fukushima kärnkraftverk förra året i Japan. De e-postmeddelanden avslöja några av de mild planer rådgivare till NRC funderade, visar en byrå ovilliga att dela sin egen forskning om förbrukade bränslebassängerna, och ovillig att artikulera värsta tänkbara scenarier, bland annat en radioaktivt nedfall plan för Alaska.

Shining Ljuset på Triple Meltdown vid Fukushima Daiichi
Fairewinds - Video Nuclear Update
Det fanns gott om varningar som både TEPCO och Japans tillsynsmyndigheter ignorerade steg som skulle ha hindrat denna tragedi. Över hela världen, har kärn tillsyn äventyrats av karuselldörr och mysiga förhållandet mellan kärnkraftsindustrin och de så kallade kärn tillsynsmyndigheter som främjar kärnkraft snarare än att reglera.

Shining Ljuset på Triple Meltdown vid Fukushima Daiichi från Fairewinds Energy EducationVimeo .

Nuke faror tillnärmelsevis lösas: Kan krisrådgivare
Genom Reiji YOSHIDA
Personal författare - Japan Times
I december meddelade premiärminister Yoshihiko Noda på "slutsats" av härdsmälta krisen i Fukushima Nr 1 kärnkraftverk, säger Tokyo Electric Power Co var lyckas hålla de tre Crippled reaktorerna svalna, samt anläggningens använda bränsle pooler.

Men en tidigare särskild rådgivare till Naoto Kan, som var premiärminister när krisen började, varnade för att situationen är långt ifrån löst och sade Fukushima har utsatt en rad allvarliga kärnkraftsproblem som Japan kommer att behöva konfrontera åratal.
"Jag skulle säga (krisen) just öppnat Pandoras ask," Hiroshi Tasaka, som har doktorerat i kärnteknik och är nu professor vid Tama University, sade nyligen i en intervju med The Japan Times.

Han var en av en utvald grupp som skymtar hemligheten värsta scenariot dokument skrivet upp av Japan Atomic Energy Commission den 25 mars som senare enligt uppgift upphävs av regeringen.

Enligt scenariot, den största risken under härdsmälta krisen var inte reaktorerna själva men de förbrukade bränslebassängerna sitter ovanpå dem, särskilt den ovan reaktor 4, som fortfarande innehåller ca 1.500 nukleära bränsleelement, sade Tasaka.
Läs mer.

Författare Keiko Ochiai, journalisten Satoshi Kamata och Nobelpristagaren i litteratur Kenzaburo Oe förbereda sig för att tala med reportrar i Tokyo, den 8 februari 2012. (Foto: VOA - S. L Herman)

Vinnare Nobel Oe uppmanar Japan att avveckla kärnreaktorer
Genom Chisaki Watanabe - Bloomberg
8 februari (Bloomberg) - Japan bör snabbt beslutar att överge sina kärnreaktorer, enligt nobelpristagaren Kenzaburo Oe.
"Om vi ​​ska ta etiskt ansvar för barn i morgon, måste vi bestämma nu att överge alla reaktorer", den 77-årige författaren sade i dag vid en presskonferens på Foreign Correspondents 'Club of Japan.

"En annan allvarlig kärnkraftsolycka kan inträffa", säger Oe, som är bland de nio grundande medlemmarna i "Sayonara kärnkraftverk" kampanj i juni förra året. "Det finns inga bevis att det inte kommer hända igen."

Initiativet syftar till att samla in 10 miljoner underskrifter för att uppmana regeringen att avveckla kärnkraft och övergång till ren energi och energisparåtgärder. Hittills har 5 miljoner underskrifter samlats, sade Satoshi Kamata, frilansjournalist och en annan av grundarna.

Stigande temperaturer vid Fukushima väcker frågor om stabiliteten i kärnkraftverk
Justin McCurry i Tokyo - guardian.co.uk, tisdag 7 februari, 2012 23.52 EST
Arbetare vid Fukushima Daiichi kärnkraftverk säger att de återta kontrollen över en reaktor efter temperaturen steg dramatiskt i veckan, ifrågasätta regeringen hävdar att anläggningen har stabiliserats. Läs mer.

Stäng - Kaliforniens San Onofre kärnkraft (SONGS) - funktionsfel i en jordbävning och tsunami zonen.

San Onofre kärnreaktor enhet stängs; SCE planerar reparation av ånggeneratorrör läcka
3 februari 2012 - Källa: Southern California Edison

Southern California Edison (SCE) (NYSE: EIX), operatör av San Onofre Nuclear Generating Station, fortsätter att planera för reparation av ånggeneratorn röret läcka i Unit 3 efter en försiktighets avstängning 31 januari Känsliga övervakningsinstrument på Unit 3 fortsätter att visa någon förändring i strålningsnivåer som skulle kunna upptäckas off-site.

Operatörer svarade snabbt på indikationer på ett rör läcka ånggenerator baserade på avläsningar från mycket känsliga instrument som kan detektera detta tillstånd, och i tid för att vidta åtgärder för att förhindra eventuella förändringar i detekterbar strålningsexponering utanför anläggningen gränsen. Operatörer stängde säkert kärnkraftverket ner och isolerade den komponent som innehöll läckande röret inom fyra timmar efter att upptäcka indikationer.

För närvarande, är operatörer nedkylning Enhet 3 och minska trycket i anläggningen, vilket är den metod för att stoppa röret från att läcka. De är minutiöst följa föreskrivna procedurer skrivna speciellt för att ta itu med ett rör läcka skick.


San Onofre, vi har ett problem - av av Joieau - Dagliga Kos - Fre 3 Februari 2012 vid 05:16 PST

Det är ett diagram över Mitsubishi Heavy Industry s PWR och APSR ånggenerator, med bitar-delarna märkta. I fall någon missade min dagbok igår kväll, San Onofre: "Oöverträffad" ånggeneratorrör Misslyckande , Enhet 3 i San Clemente nuke tvingades stänga på tisdagen i veckan eftersom en läcka i en (eller båda) av dess RSGs [ Ersättnings ånggeneratorer installerade i januari 2011] iväg strålningslarm i hjälp byggnaden. Inspektion av Unit 2 s RSGs fördes igår eftersom den anläggningen är stängd för avbrott, och "ovanliga" tube slitage upptäcktes mer än 800 av de mer än 9.500 rören som transporterar överhettad, tryckreaktor kylvatten [~ 600ºF] i SGs att värma sekundär matarvatten till ånga för att vända turbinerna och generera elektricitet. Enhet 2 s RSGs också tillverkas av Mitsubishi Heavy Industries och installerades under hösten 2009.
Här är en länk till en DOE rapport från deras Energy Information Administration / Electric Power Monthly, som publicerades i augusti 1995 vilket förklarar i detalj funktionen av ånggeneratorer i en PWR kärnkraftverk, och vad som kan gå fel med SGS. Vilket tillsammans med själva reaktorn är de dyraste komponenterna i en kärnkraftsanläggning. Det är värt en läsning bara för att få överblick över varför dessa icke-reaktorkomponenter är så viktiga.
Steam Generator nedbrytning och dess inverkan på fortsatt drift av tryckvattenreaktorer i USA [pdf]

Tydligen fanns det ett litet tillverkningsproblem med Songs 'Enhet 3 RSGs, att alla inblandade kände till på den tiden. Här är NRC: s informations Meddelande till tillståndshavare på just frågan, från april 2010 -

NRC: Svets Defekter i Ersättnings ånggeneratorer [pdf]
Läs mer.

Data visar att Kalifornien har så mycket överskottsenergi kapacitet att San Onofre och Diablo Canyon reaktorer skulle stängas nu med ingen effektbrist.

ENERGI: Elmarknaden oberörd av offline nuke anläggning
Eric Wolff - North County Times
Kalifornien har så mycket överskottselproduktionskapacitet, avstängning av San Onofre Nuclear Generating Station förra veckan hade ingen effekt på grossistpriserna på el, data från Kalifornien oberoende systemoperatör visade.
Effekterna var mindre av tidpunkten för avbrottet. Kalifornier använder mindre ström på vintern, tack vare ett milt klimat och en relativ brist på elektriska värmare.
"Det går tillbaka till det faktum att du har ganska låga nivåer efterfrågan", säger Travis Miller, en el och verktyg analytiker på Morning Inc. "Du har all denna outnyttjade kapacitet, en enorm mängd gas anläggningskapacitet som inte körs när som helst under dagen. Du kan byta ut det 20 procent under dagen med dem. " Läs mer.


Kärn Hot Seat
Radio - Libbe Halevy
I kölvattnet av alla dåliga nyheter från San Onofre under den senaste veckan (strålning läcka i reaktor 2, över 800 skadade ledningar som finns i enhet 3, faller arbetaren till tankning damm), intervjuade jag James Chambers, en licensierad kärnreaktor operatör och whistleblower , på skillnaden mellan vad de traditionella medierna säger och vad dessa problem kan innebära. Vänligen dela. Hans tolkning är aktuell och viktig.

Gå till Nuclear Hot Seat Podcast här.
Här är ljudspelaren: chambers42573c97-9c90-9008-b72b-fdb6702ad773
Här är nedladdningslänk .

Också på Nuclear hotseat:
Kärn Hotseat Podcast för 7 FEBRUARI 2012
* Intervju w / Mary Olson, direktör för SE kontor Nuclear Information och Resource Service (NIRS.org), på ökad strålningsrisker för kvinnor och barn samt nationella perspektiv på antikärnkraftsrörelsen;
* San Onofre problemen fortsätter (SE: Nuclear Hotseat särskilda rapporten);
* Fukushima 2 reaktor ökar värmen medan TEPCO injicerar borax; strålning moln över Nya Zeeland;
* Brand på ett kärnforskningscenter i Moskva;
* Nuke olyckor i Frankrike, North Anna, och Prairie Island i Minnesota;
* Radioaktivt fisk i Vermont och döende fågelpopulationer vid Fukushima.

Brand i Moskva kärnkrafts institutet, säger Ryssland ingen risk
Genom Alexei Anishchuk - Reuters
MOSKVA | Sun Feb 5, 2012 13:18 EST
MOSKVA (Reuters) - Det fanns ingen risk för strålning läcka efter en brand bröt ut i en Moskvas kärnforskning mittsektionen en icke-operativ 60-årig atomreaktor på söndag, sade tjänstemän, men Greenpeace Ryssland uttryckte allvarlig oro för den incident. Läs mer.

Radioaktiv strålning påverkar både gravida mor och utveckla barnet.

Pressmeddelande IPPNW Tyskland
Spikes av radioaktiva utsläpp under kontroll och tankning

För första gången var som helst i världen, de senaste tyska uppgifterna avslöjar stora spikar i radioaktiva utsläpp vid tankning av kärnkraftverk.

I september 2011, Gundremmingen NPP ligger mellan Ulm och Augsburg i södra Tyskland avges betydligt större mängder radioaktiva ädelgaser under inspektion / tankning än avges under normal effektdrift. Enligt Internationella läkarrörelsen mot kärnvapen (IPPNW) i Tyskland, den normala utsläppskoncentration under resten av året är ca 3 kBq / m³, men under kontroll / tankning (på eftermiddagen och kvällen den 22 september) här koncentration plötsligt ökat till ~ 700 kBq / m³ med en topp på 1470 kBq / m³. Under de följande dagarna (22-29 september), halterna av frigjorda radioaktiva ädelgaser var fortfarande mycket högre (genomsnitt = 100 kBq / m³) än vid normal effektdrift.

Grafik: Radioaktiva utsläpp från kärnkraftverket Gundremmingen under kontroll och tankning period

En möjlig mekanism som förklarar leukemi kluster nära tyska och franska kärnkraftverk?
Bild med tillstånd från Tyska IPPNWThe Tyska affiliate Internationella läkarrörelsen mot kärnvapen har publicerat analyser visar stora utsläpp av radioaktivitet under "rutin" tankning av atomreaktorer i Bayern. Utsläppen är hundratals gånger högre än vad som anses vara en "normal" release. Den tyska IPPNW varnar för att foster skulle vara särskilt sårbara för dessa radioaktiva risker. Denna fysiska, kemiska och biologiska leveransmekanism av radioaktivitet i fostervävnad är en möjlig förklaring till statistiskt signifikanta ökningar av barnleukemi hastigheter upptäckts nära kärnkraftverk av tyska och franska hälsostudier regeringen, som officiellt har "ingen förklaring."

Setagaya borgmästare Nobuto Hosaka - George Nishiyama / The Wall Street Journal

Anti-Nuclear Tokyo Mayor Utmaningar Big Utilities
Genom George Nishiyama - WSJ-Japan
Tokyos Setagaya ward är över 260 km från Fukushima Daiichi kärnkraftverk, långt från utrymningsområde tas ut av den japanska regeringen efter förra årets 11 mars katastrofer det. Läs mer.

David Lochbaum: "NRC gör inte sitt jobb" NPR
En kärnkraftsingenjör är Lochbaum direktör för kärnsäkerhet Project för Union of Concerned Scientists . Han har funnit att Nuclear Regulatory Commission framgångsrikt har ingripit i vissa kritiska situationer och tappade bollen i andra. "Den största oro jag har haft med NRC under åren jag har övervakning dem är brist på konsekvens", säger han. "De är lite långsam på att lösa kända säkerhetsproblem." Detta är den redigerade utskrift av en intervju genomförts den 29 november, 2011.
... Vill du anser dig själv en kritiker av kärnkraftsindustrin?
Vi är kritiker, men vi är inte en antikärnkraftsorganisationen. Vi är ett pro-säkerhet eller säkerhet förespråkar.
Om ett säkerhetsproblem har identifierats, vill vi se att problemet åtgärdats. Den enda fix inte stänga anläggningen ned permanent, ta bort nycklarna. Det kan vara precis fastställande av säkerhetsproblem och låta anläggningen att fungera säkert in i framtiden. ...
När Fukushima hände, jag antar att det är en trosartikel i din verksamhet som en olycka någonstans är en olycka allt. Är det vad som hände?
UCS grundare, Henry Kendall, brukade säga att man inte kan ha, men hälften av en båt sjunker. De är i princip alla i samma båt.
Så olyckan i Fukushima påverkar anläggningar över hela världen, och bör påverka den. Det är en lärande övning. Du försöker lära av saker som fungerar bra samt saker som inte fungerar så bra.

SAN Onofre: NEO säger läcka kan ha orsakat mindre strålning frigivning på San Onofre
PAUL Sisson psisson@nctimes.com North County Times |

En tjänsteman med Nuclear Regulatory Commission sade på onsdagen att en vattenläcka i veckan på San Onofre Nuclear Generating Station kunde ha släppt en liten mängd strålning i atmosfären, motsäger ett tidigare uttalande av anläggningsägaren Southern California Edison.

Victor DRICKS, en talesman för NEO, sade en liten frigivning kunde ha inträffat på grund av att läckande komponenten på San Onofre s Enhet 3 reaktor ventiler i en byggnad utanför reaktorns ståtliga inneslutning kupol. Denna byggnad är inte förseglade eller trycksatt, sade han.

"Vi vet att det portad vissa radioaktiva gaser i hjälp byggnaden eftersom det är vad utlöste strålningslarm som berättade för dem att de hade en läcka," sade DRICKS.
Huruvida gasen fick av oförseglade byggnaden är inte känd. DRICKS sade att någon gas som kan ha undgått skulle betraktas som en "mycket låg nivå release."
Läs mer.

Stekning DUTCHMAN humanERROR video

I denna odaterade foto släpptes av Entergy Corp., Vermont Yankee kärnkraftverk i Vernon, Vt., Ses. Den federala Nuclear Regulatory Commission finnas mana en federal appellationsdomstol att kasta ut passar in av staten Vermont och den nukleära vakthund gruppen New England Coalition. De passar, som en federal appellationsdomstol har kombineras till en, säger NRC utfärdade felaktigt Vermont Yankee kärnkraftverk en ny licens förra året trots att det inte hade en krävs certifikat vattenkvalitet. (AP Photo / Entergy)

Vt. Yankee ägare vill $ 4.600.000 i advokatarvoden
Rutland Herald. VT.
Advokater för Entergy Nuclear har lämnat in en begäran i US District Court i Brattleboro söker advokatarvoden från staten Vermont och andra parter i en tvist över den fortsatta driften av Vermont Yankee kärnkraftverk.

Rörelsen hävdar att Entergy hittills har spenderat $ 4.620.000 på rättegång, och det noteras att i US District Judge Garvan Murtha dom av den 20 januari att Entergy hade rätt till advokatkostnader. Läs mer.

Stoppa ventilen vid Vermont nuke misslyckas under testningen
Den Brattleboro Reformer rapporterade i eftermiddag:
Vermont Yankee kärnkraftverk i Vernon är på väg tillbaka upp till full effekt efter att den stängs av efter en styrstav justering på måndag.
En stav justering utförs var tredje månad för att hålla reaktorn arbetar vid optimal elproduktion.
Under avstängning, var anläggningens turbinstoppventiler testas och en av ventilerna krånglade. Läs mer.

Tepco: Frysta vatten bristningar rör vid Fukushima anläggning - Kylsystem stannar vid Kärnbränsle Pool nr 4
Sammanfattning:
• Tokyo Electric Power Company har hittat vattenläckor på 14 orter vid Fukushima Daiichi kärnkraftverk
• Läckor inträffade tydligen efter fruset vatten spruckit rören
• [Tepco sade] läckte vatten innehöll inte några radioaktiva ämnen
• [Tepco] sade cirka 40 liter vatten läckt ut från ett kylsystem för ett bränslebassängen vid No.4 reaktorn
• Läckage tvingade systemet att stanna för en timme och 40 minuter, men poolen temperatur inte stiger
• Tokyo Electric sa 7 ton vatten hade läckt ut från No.6 reaktorn
• brustna rör orsakade tre vattenläckor på föregående dag
• [Tepco] officiell Junichi Matsumoto medgav att nyttan underlåtit att vidta tillräckliga åtgärder för att förhindra frysta ledningar

Rapporten inte längre på nätet

Nuke inspektörer fokuserar på `ovanliga" slitage på rör
Genom MICHAEL R. BLOD; Associated Press
Publicerad: 02/02/12 12:06 | Uppdaterad: 02/03/12 01:21
LOS ANGELES - Integriteten för viss utrustning installerad i 2009 på södra Kaliforniens San Onofre Unit 2 kärnkraftverk drar oro efter ovanliga slitage hittades på hundratals rören som transporterar radioaktivt vatten.
Torsdagens avslöjande kom två dagar efter ett rör läcka vid anläggningens andra enheten uppmanas operatörerna att stänga av reaktorn som en försiktighetsåtgärd. En liten mängd strålning kan ha undgått, men tjänstemän säger arbetare och allmänheten var inte i fara.
Problemen vid reaktor 2 upptäcktes under inspektioner av en ånggenerator, efter anläggningen 45 miles norr om San Diego togs offline för underhåll och tankning. De två stora ånggeneratorer vid reaktor 2, vardera innehållande 9.700 tuber, ersattes under hösten 2009, och ett år senare i sin tvilling växt, Enhet 3, som en del av en $ 670.000.000 översyn.
Läs mer här.

Fågel siffror rasar runt drabbade Fukushima anläggning
David McNeill The Independent
Forskare som arbetar runt Japans inaktiverad Fukushima Daiichi kärnkraftverk säger fågelpopulationer har det börjat krympa, i vad som kan vara en skrämmande förebud om effekterna av radioaktivt nedfall på det lokala livet.

I den första större studien av effekterna av världens värsta kärnkraftskrisen på 25 år, forskarna, från Japan, USA och Danmark, sade deras analys av 14 fågelarter som är gemensamma för Fukushima och Tjernobyl, den ukrainska staden som drabbades av ett liknande härdsmälta, visade effekten på överflöd är värre i den japanska katastrofzonen.
Studien som publiceras nästa vecka i tidskriften Environmental Pollution, tyder på att dess resultat visar "en omedelbar negativ konsekvens av strålning för fåglar under huvudhäckningssäsongen [av] mars [till] Juli". Läs mer.

En tidigare yakuza i Oi, Fukui Prefecture, skickas arbetare till kärnkraftverk. Han brukade fördela tre arbetare per tre tatamimattor rummet. "Du kan tjäna pengar lätt om du bara hade en telefonlinje", sade han. (Kazuyuki Ito)

bildtext: En tidigare yakuza i Oi, Fukui Prefecture, skickas arbetare till kärnkraftverk. Han brukade fördela tre arbetare per tre tatamimattor rummet. "Du kan tjäna pengar lätt om du bara hade en telefonlinje", sade han. (Kazuyuki Ito)
Yakuza arbetskraft struktur bildas basen av kärnkraftsindustrin - Asahi Shimbun
På landet 15 kilometer sydväst om Oi kärnkraftverk i Fukui Prefecture, visar en affärskontor skylten av ett byggföretag. Men inuti, en 67-årig man som bär en svart stickad mössa och insvept i en filt medan du tittar på tv visar att företaget är mer av en temp personal byrå för kärnkraftverk arbete.

"Vill du veta om arbetstagaren bemanning?", Säger han, när han smalnar ögonen och grimaser. "Det var lukrativ. När jag blev ombedd att samla upp 10 arbetare, jag inkallad yakuza och bygghandlare. "

His said his work involved “disguised subcontracts.” Under the system, a subcontractor provides temporary staff to a general contractor, and they work under the instructions of the general contractor. The practice is illegal under the Employment Security Law, which is designed to protect the rights of workers and to ensure proper working conditions for them.

But the practice has remained widespread for years at nuclear plants around the nation, according to sources. Read more.

Fla. sen. tries to repeal statute that would let energy corps. charge for non-existent plants
By Virginia Chamlee – American Independent
Friday, February 03, 2012 at 1:00 pm |
Florida Sen. Mike Fasano, R-New Port Richey, has filed an amendment to a Senate committee's energy bill in an effort to repeal a statute that allows energy companies to charge their customers for nuclear power plants that may never be built.

The filing was spurred by a settlement agreement reached last month between Progress Energy and state regulators over a nuclear power plant in Levy County. The agreement specifically addresses outstanding issues with the company's nuclear plant at Crystal River, which was closed for repairs in 2009 and hasn't opened since. Progress Energy's customers will ultimately foot the $1.1 billion bill for the development of the Levy plant, and have so far already paid for half — but the company recently received the right to cancel construction on that proposed plant, meaning customers might be paying for something that is never built. Read more.

Xcel says there's no risk as Prairie Island spills radioactive water again
By Tad Vezner and Leslie Brooks Suzukamo
Pioneer Press
Posted: 02/08/2012 12:01:00 AM CST
Updated: 02/08 12:38:20 AM
Radioactive water has spilled from Xcel Energy's Prairie Island nuclear power plant near Red Wing, Minn., on two recent occasions, according to notifications the utility sent to the Nuclear Regulatory Commission this month. Read more.

Unit 2 at Exelon's Byron nuclear plant shut down again this week after a glitch during start up after a power outage last week. (Michael Tercha/Tribune file)

Startup problem shuts Byron 2 for 2nd time in 2 weeks
Reuters
1:08 pm CST, February 7, 2012
Exelon Corp.'s 1,136-megawatt Unit 2 at the Byron nuclear power plant in Illinois shut by late Monday soon after ramping up to 25 percent power earlier in the day, due to a turbine trip, the US Nuclear Regulatory Commission said.

The plant had been shut down last week, after reporting a loss of offsite power a day earlier. Read more.

UPDATE 1-Exelon Ill. Byron 2 återgår till tjänsten
7 februari (Reuters) - Exelon Corp 1136 megawatt reaktor 2 vid Byron kärnkraftverk i Illinois har återansluts till elnätet och började producera el från tisdag eftermiddag, sade företaget.
Enheten stängs 30 januari då strömmen till en isolator i anläggningens ställverket misslyckades.
Reparationer av isolator fördes tillsammans med underhålls- och inspektionsuppgifter medan enheten var offline, sade Exelon.
Byron 1 var i drift vid full effekt, enligt den amerikanska Nuclear Regulatory Commission.

Helt nya reservdelar misslyckas på atomreaktorer
Ett rör bristning i en helt ny ersättare ånggenerator på San Onofre Unit 3 förra veckan, och en defekt helt ny ersättningsreaktor huvudet på Palisades, visar att säkerhets betydande strukturer på atomreaktorer är av tvivelaktig integritet och kvalitetssäkring. Three Mile Island och Arkansas Nuclear Man har också upplevt tidig nedbrytning av nya ersättnings ånggeneratorer, som tillverkas av Areva i Frankrike.

Palisades kärnkraftverk i Covert Township står inför en nedgradering eller en avslutande om dess säkerhetsprestanda inte förbättras. / STAN GREGG / Associated Press

Michigans Palisades kärnkraftverk kan namnges en av landets fem sämsta

Den Palisades kärnkraftverk, som sitter vid stranden av Lake Michigan, kan snart nedgraderas av Nuclear Regulatory Commission till en status som gör det bland landets fem sämsta kärnkraftverk efter ett år av olyckor, oväntade avstängningar och säkerhets kränkningar.

Den regionala chef för NRC sade förra veckan att om prestanda inte förbättras, skulle byrån inte tveka att stänga fabriken. Palisades är ett av landets 10 äldsta kärnkraftverk, och efter att ha visat sitt 40-års livslängd under 2011, var sin licens förlängts till 2031.

"Ärligt talat, finner vi din prestation oroande, och det sjönk under 2011," regional förvaltning Cynthia Pederson sade i ett sällsynt offentligt tillrättavisning av anläggningen som ägs av Entergy Nuclear Operations. Läs mer.

Three Mile Island kärnkraftverk finner oväntade brister i nya ånggeneratorer
Publicerad: Torsdag Januari 26, 2012, 18:33 Uppdaterad: fredag ​​27 januari, 2012, 08:54 DONALD Gilliland, The Patriot-News

Efter bara en arbetscykel, har inspektörerna vid Three Mile Island kärnanläggning upptäckts oväntade brister i anläggningens nya ånggeneratorer.
Det finns ingen indikation strålning släpptes.

Tjänstemän säger bristerna är långt under reglerings trösklar, men Nuclear Regulatory Commission höll ett möte torsdag morgon för att få mer information.

De två 70-fots, 510-tons "gång-genom" generatorer sitta på vardera sidan av reaktorkärnan och installerades vid TMI 2009.

Varje kosta mer än $ 140.000.000. Läs mer.

Surfa för ändring: J Bay kärnkraftverk
Kelly Slater Van Jones Foster Gamble (2012)

=======
För att hjälpa till att hålla EON: s arbete som pågår, kan du kolla in alla supportalternativ på vår donation sida eller så kan du också skicka en check utställd till EON till EON, PB 1047, Bolinas, Kalifornien
Eller ... bara:

Facebook Twitter E Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Om Admin

James solv och Mary Beth Brangan administrera denna bloggen samt Planetarian Perspectives . Prisbelönt medieproducenter samt lärare och samhälls arrangörer, samar direkt de EON - den ekologiska Alternativ Network . Den EON YouTube-kanal har över 600 inlägg och över 3.000 abonnenter.
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade . Bokmärk den permalänk .

One Response to “We Could Have Lost Alaska.” – Naked Nuclear Incompetence – EON Digest 2-10-2012

  1. Pingback: The Wake-Up Call from Fukushima – Uncensored | eon3EMFblog.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>