"Kami dapat Ada Hilang Alaska." - Naked ketidakcekapan Nuklear - EON Digest 2012/02/10

Facebook Twitter E-mel LinkedIn Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Reuters - sepi: Satu jalan membeli-belah kosong di Namie, di dalam zon pengecualian 12 kilometer di sekitar loji Fukushima yang lumpuh. Kerajaan Jepun telah berulang kali dituduh menyembunyikan maklumat mengenai bencana

Skru-Ups, Shut-Downs, Bandar Hantu dan Sampul Surat-Ups: Prosedur Operasi Normal [dikemaskini 2012/02/10]
Tuaian Edisi ini laporan berita nuklear membuang keraguan lanjut mengenai kewarasan daripada nombor semakin berkurangan peguam bela tenaga atom. Dari California San Onofre, Byron Illinois, Prairie Pulau Minnesota, untuk Pusat Penyelidikan Nuklear Moscow, untuk Vermont Yankee, untuk Jepun Fukushima, (kecemasan hanya dalam tempoh seminggu yang lepas) untuk loji kuasa nuklear di Jerman, dan dari TEPCO kepada NRC kerentanan kompleks nuklear keseluruhan kegagalan teknikal, khayalan saintisme, ketidakcekapan pengurusan, kejahatan jawatan rasmi dan pautan kepada jenayah terancang adalah terlalu jelas untuk menafikan. Dan kini mereka memberitahu kami, "Kita boleh kehilangan Alaska ?!"

Satu kes di titik: NRC hanya berlesen reaktor nuklear baru yang pertama dalam tiga dekad.

Berikut adalah ringkasan. Ia berakhir dengan video yakin baru anti-nuklear oleh surfer muda / pembikin filem Kyle Thiermann.

Foto Syarikat Southern. Bahagian bawah kapal pembendungan untuk reaktor baru di loji Vogtle dalam Georgia dilihat dalam pembinaan pada Januari 30. Syarikat Selatan pada Khamis mendapat lesen bagi reaktor dan yang kedua akan di di tapak nuklear yang sedia ada.

Kami Mungkin Namun Kurangkan Tokyo ... Tidak Sebut Alaska ... dan sekarang Georgia, Terlalu
oleh Harvey Wasserman
Diterbitkan pada Jumaat 10 Februari, 2012 oleh Impian Bersama
Sebagai Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear meluluskan lesen pembinaan / operasi untuk dua reaktor baru di Georgia, laporan membimbangkan dari Jepun menunjukkan bencana Fukushima yang masih jauh.

Beribu-ribu tan bahan api dibelanjakan gigih radioaktif masih dalam bahaya yang serius. Sampah radioaktif dan memuntahkan air ke dalam alam sekitar. Dan jurutera nuklear Arnie Gundersen melaporkan bahawa sepanjang rentetan bencana berikut 11 Mac, 2011 gempa bumi dan tsunami, membendung topi Fukushima 1 mungkin sebenarnya telah terangkat dari tapaknya, melepaskan gas-gas berbahaya radioaktif dan membuka jurang bagi suatu hidrogen berikutnya letupan ....

... Dengan perdebatan pahit mengamuk di Jepun, Amerika Syarikat dan di tempat lain atas kuasa pembunuhan pelepasan Fukushima itu, pensijilan AS reka bentuk reaktor baru mungkin suatu hari nanti dikenang sebagai tulisan di batu nisan yang pelik untuk teknologi gagal paling mahal abad ke-20 ini.

Tanpa pembayar cukai negeri dan persekutuan pembayar cukai terpaksa membayar rekening, pembinaan reaktor baru di Amerika Syarikat akan mana-mana.

Dan tanpa resolusi akhir kepada kengerian yang sedang berjalan di Fukushima, seluruh planet ini, dari Tokyo ke Alaska ke Georgia dan seterusnya, masih pada risiko radioaktif yang serius. Baca lebih lanjut.

Vogtle Nuklear Loji Kuasa Menang Permit Pembinaan Reaktor Pertama Dalam Generasi A
Lucia Graves
huffingtonpost.com
WASHINGTON - pegawai keselamatan Persekutuan mengundi 4-ke-1 untuk meluluskan reaktor nuklear permit pembinaan yang pertama di hampir 35 tahun, mengatasi AS Pengerusi Suruhanjaya Pengawalan Nuklear Greg Jaczko.

Undi suruhanjaya itu pada hari Khamis akan membolehkan anak syarikat Syarikat Georgia Selatan Kuasa untuk mengembangkan operasi di kilangnya di timur Georgia, membuka jalan bagi pembinaan dua reaktor kuasa nuklear baru di tapak yang Vogtle. Projek lepas itu diluluskan adalah pada tahun 1978.

Pengerusi Jaczko dalam undi menentang yang Petikan kebimbangan berpunca dari Fukushima, menekankan ketegangan lama di suruhanjaya itu atas tindak balas pengawalseliaan hingga 2011 kuasa nuklear bencana Jepun.

"Saya tidak boleh menyokong mengeluarkan lesen ini seolah-olah Fukushima tidak pernah berlaku," kata Jaczko selepas undi di ibu pejabat suruhanjaya itu di Rockville, Md. Jaczko telah meminta komitmen yang mengikat bahawa Fukushima Tambahan kini dirancang akan diperbuat sebelum kemudahan itu bermula operasi. Syarikat Southern enggan bertemu penetapan ini.
Baca lebih lanjut.

AS lesen reaktor nuklear pertama sejak tahun 1978
Oleh Miguel Llanos, msnbc.com
Dikemaskini pada 13:25 ET: Sudah 34 tahun - dan beberapa kemalangan nuklear kemudian - tetapi panel persekutuan dibahagikan pada Khamis berlesen utiliti untuk membina reaktor nuklear di Amerika Syarikat buat kali pertama sejak tahun 1978.

Pengerusi Suruhanjaya Pengawalan Nuklear ini, Gregory Jaczko, menentang pelesenan dua reaktor pada masa ini walaupun dia sebelum ini memuji reka bentuk mereka.

"Masih terdapat lebih banyak kerja" yang perlu dilakukan untuk memastikan bahawa pengajaran daripada bencana Fukushima Jepun tahun lepas adalah sebati dalam reka bentuk reaktor, katanya kepada rakan-rakannya. "Saya tidak boleh menyokong pelesenan ini seolah-olah tidak pernah berlaku Fukushima. Saya percaya ia memerlukan beberapa jenis mengikat komitmen yang tambahan-tambahan Fukushima yang sedang diunjurkan dan kini merancang untuk dibuat akan dibuat sebelum operasi kemudahan itu. "

"Tidak ada amnesia," jawab Pesuruhjaya Kristine Svinick, bercakap bagi majoriti 4-1 dan menyatakan bahawa industri ini telah diarahkan untuk mengambil pelajaran-pelajaran.
Pelesenan ini meliputi dua reaktor dianggarkan bernilai $ 14000000000 bahawa Syarikat Southern mahu menambah loji nuklear Vogtle yang sedia ada di Georgia. Kerja-kerja awal telah dimulakan dan rancangan adalah untuk reaktor baru yang pertama yang akan beroperasi pada 2016. Baca lebih lanjut.

E-mel mendedahkan panik di agensi nuklear AS sebagai pakar telah disimpan dalam gelap berikut bencana Fukushima
• Satu e-mel berbunyi: 'Kami mempunyai maklumat yang sangat sedikit fakta sebagai agensi'
• Suruhanjaya Pengawalan Nuklear dibanjiri dengan permintaan ke atas keselamatan AS kemudahan nuklear ekoran bencana
• Pakar-pakar tidak bersetuju ke atas cara terbaik untuk membendung bencana Fukushima
• Senario Terburuk-kes akan melihat tahap radiasi yang tinggi sampai ke Alaska

Oleh Wil Longbottom - Daily Mail
E-mel yang disiarkan melalui laman web AS Suruhanjaya Pengawalan Nuklear selepas bencana Fukushima Mac lalu telah mendedahkan agensi yang telah disimpan dalam gelap mengenai skala krisis.

Surat menyurat, disiarkan selepas gempa bumi dan tsunami menyebabkan kerosakan bencana kepada loji nuklear di Fukushima, Jepun, mendedahkan pakar-pakar di Amerika Syarikat tidak bersetuju atas bagaimana untuk menangani bencana itu.

Dan dengan memastikan penduduk Amerika Syarikat yang tidak ada bahaya, NRC tidak mendedahkan senario kes terburuk yang boleh dilihat tahap radiasi yang tinggi memberi kesan Alaska jika Fukushima tidak dapat dikawal.

Kecacatan Pembendungan Baru Dikenal pasti dalam BWR Mark 1
Fairewinds Update Nuklear
Fairewinds menunjukkan bahawa pelan industri nuklear untuk melepaskan pembendungan di Fukushima Daiichi tidak dapat menghalang kegagalan membendung dan letupan berikutnya. Lihatlah grafik daripada ujian tekanan pengurungan yang dijalankan lebih daripada 40 tahun yang lalu di sebuah reaktor nuklear AS sama dengan Daiichi Fukushima Unit 1. video ini dan grafik menyediakan petunjuk penting tentang mengapa Fukushima Daiichi Unit 1 meletup.

Kecacatan Pembendungan Baru Dikenal pasti dalam BWR Mark 1 daripada Fairewinds Tenaga Pendidikan pada Vimeo .

E-mel Tunjukkan Panic Dalam AS Agensi Nuke di Wake nahas Fukushima
Pakar-pakar Amerika Nuklear Regulatary Suruhanjaya tidak bersetuju ke atas cara terbaik untuk membendung bencana nuklear yang berterusan
- Kakitangan Impian Bersama - Diterbitkan pada Rabu Februari 8, 2012
E-mel dipaparkan di (NRC) Laman web Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear ini menunjukkan sebuah agensi yang kurang maklumat mengenai keadaan krisis yang berlaku di Fukushima loji nuklear gagal tahun lepas di Jepun. E-mel yang mendedahkan beberapa tebatan itu merancang penasihat kepada NRC telah menimbang, menunjukkan sebuah agensi keberatan untuk berkongsi penyelidikan sendiri di kolam bahan bakar, dan tidak bersedia untuk menyatakan dengan jelas senario kes terburuk, termasuk pelan kejatuhan nuklear untuk Alaska.

Shining Light pada Meltdown yang Triple di Fukushima Daiichi
Fairewinds - Video Update Nuklear
Terdapat amaran yang mencukupi bahawa kedua-dua pengawal selia dan TEPCO Jepun diabaikan langkah-langkah yang akan menghalang tragedi ini. Di seluruh dunia, pengawasan nuklear telah semakin merosot dengan pintu pusingan dan hubungan selesa antara industri nuklear dan pengawal selia nuklear yang dipanggil yang menggalakkan kuasa nuklear dan bukannya mengawal.

Shining Light pada Meltdown Triple di Fukushima Daiichi daripada Fairewinds Tenaga Pendidikan pada Vimeo .

Bahaya Nuke tempat berhampiran diselesaikan: krisis penasihat Kan ini
Dengan REIJI Yoshida
Penulis Staf - Jepun Times
Pada bulan Disember, Perdana Menteri Yoshihiko Noda mengumumkan "kesimpulan" krisis krisis di Fukushima No. 1 loji nuklear, berkata Tokyo Electric Power Co telah menguruskan untuk menjaga tiga reaktor lumpuh sejuk, dan juga kolam bahan api dibelanjakan kemudahan tersebut.

Tetapi penasihat khas kepada bekas Naoto Kan, yang merupakan Perdana Menteri ketika krisis bermula, memberi amaran bahawa keadaan adalah jauh daripada diselesaikan dan berkata Fukushima telah mendedahkan rakit masalah nuklear Jepun yang serius yang perlu untuk menghadapi tahun.
"Saya akan berkata (krisis) hanya membuka kotak Pandora," kata Hiroshi Tasaka, yang mempunyai ijazah kedoktoran dalam bidang kejuruteraan nuklear dan kini merupakan profesor di Universiti Tama, dalam satu temu bual baru-baru ini dengan The Japan Times.

Beliau adalah salah seorang daripada kumpulan terpilih yang celah rahsia kes terburuk senario dokumen yang ditulis oleh Jepun Atom Suruhanjaya Tenaga pada 25 Mac yang kemudiannya dilaporkan dibatalkan oleh kerajaan.

Menurut senario ini, risiko terbesar semasa krisis krisis yang tidak reaktor adalah diri mereka sendiri tetapi kolam bahan api telah gunakan untuk duduk di atas mereka, terutama yang di atas reaktor 4, yang masih mengandungi kira-kira 1,500 perhimpunan bahan api nuklear, kata Tasaka.
Baca lebih lanjut.

Pengarang Keiko Ochiai, wartawan Satoshi Kamata dan Nobel Nobel kesusasteraan Kenzaburo Oe bersedia untuk bercakap kepada pemberita di Tokyo, February 8, 2012. (Foto: Sultan Abu Bakar - S. L Herman)

Pemenang Nobel Oe Gesa Jepun untuk Nyahtauliahan Reaktor Nuklear
Dengan Chisaki Watanabe - Bloomberg
8 Feb (Bloomberg) - Jepun perlu membuat keputusan dengan cepat untuk meninggalkan reaktor nuklearnya, menurut pemenang Hadiah Nobel Kenzaburo Oe.
"Jika kita ingin mengambil tanggungjawab etika untuk kanak-kanak hari esok, kita perlu membuat keputusan sekarang untuk meninggalkan semua reaktor," kata penulis berusia 77 tahun hari ini pada sidang akhbar di Kelab Koresponden Asing Jepun.

"Satu lagi kemalangan nuklear yang teruk boleh berlaku," kata Oe, yang merupakan seorang daripada sembilan ahli pengasas "Tumbuhan Sayonara Kuasa Nuklear" kempen yang dilancarkan Jun lalu. "Tidak ada bukti ia tidak akan berlaku lagi."

Inisiatif ini bertujuan untuk mengumpul 10 juta tandatangan untuk menggesa kerajaan untuk menghentikan penjanaan kuasa nuklear dan beralih untuk membersihkan tenaga dan penjimatan tenaga langkah. Setakat ini, 5 juta tandatangan telah dikumpulkan, kata Satoshi Kamata, wartawan bebas dan seorang lagi anggota pengasas.

Peningkatan suhu di Fukushima menimbulkan persoalan lebih kestabilan loji nuklear
Justin McCurry di Tokyo - guardian.co.uk, Selasa 7 Februari 2012 23,52 EST
Pekerja di Fukushima Daiichi loji kuasa nuklear mengatakan mereka mendapatkan semula kawalan reaktor selepas suhu meningkat secara mendadak pada minggu ini, menimbulkan keraguan terhadap kerajaan mendakwa bahawa kemudahan itu telah stabil. Baca lebih lanjut.

Tutup - San Onofre Stesen Kuasa Nuklear California (LAGU) - pincang tugas dalam zon gempa bumi dan tsunami.

San Onofre unit reaktor nuklear ditutup; SCE merancang pembaikan wap tiub penjana kebocoran
3 Feb 2012 - Sumber: Southern California Edison

Southern California Edison (SCE) (NYSE: EIX), pengendali Stesen Menjana San Onofre Nuklear, terus merancang untuk membaiki penjana stim tiub bocor di Unit 3 berikutan penutupan berjaga-jaga Januari 31. instrumen pemantauan Sensitif di Unit 3 terus menunjukkan tiada perubahan dalam tahap radiasi yang akan dikesan di luar tapak.

Pengendali bertindak dengan cepat terhadap tanda-tanda penjana stim tiub bocor berdasarkan bacaan daripada instrumen yang sangat sensitif yang direka untuk mengesan keadaan ini, dan dalam masa untuk mengambil tindakan bagi mengelakkan perubahan potensi dalam pendedahan radiasi dikesan di luar sempadan kilang. Operator selamat menutup loji kuasa nuklear ke bawah dan terpencil komponen yang mengandungi tiub bocor dalam tempoh empat jam untuk mengesan tanda-tanda.

Pada masa ini, pengendali penyejukan ke bawah Unit 3 dan mengurangkan tekanan dalam tumbuhan, yang merupakan kaedah untuk menghentikan tiub dari bocor. Mereka teliti mengikut prosedur ditetapkan ditulis khusus untuk menangani keadaan tiub bocor.


San Onofre, Kami telah Got Masalah yang - oleh oleh Joieau - Kos harian - Fri 3 Februari 2012 pada 05:16 PST

Itulah gambarajah penjana PWR dan APSR wap Mitsubishi Heavy Industri, dengan keping-bahagian berlabel. Dalam kes sesiapa terlepas diari saya malam tadi, San Onofre: "pernah berlaku sebelum ini" Kegagalan Tube Generator Stim , Unit 3 daripada San Clemente nuke terpaksa ditutup pada hari Selasa minggu ini kerana kebocoran dalam satu (atau kedua-duanya) daripada RSGs yang [ Penjana stim penggantian, dipasang pada Januari 2011] mengimbangkan penggera radiasi di bangunan tambahan. Pemeriksaan RSGs Unit 2 ini telah dijalankan semalam kerana tumbuhan yang turun untuk gangguan, dan "luar biasa" tiub memakai ditemui di lebih 800 tiub lebih daripada 9,500 yang membawa panas lampau, reaktor air bertekanan penyejuk [~ 600ºF] ke dalam SGS untuk memanaskan air suapan menengah stim untuk menghidupkan turbin dan menjana tenaga elektrik. RSGs Unit 2 ini telah juga dihasilkan oleh Mitsubishi Heavy Industries dan telah dipasang pada musim gugur tahun 2009.
Berikut adalah pautan kepada laporan Jabatan Alam Sekitar dari mereka Tenaga Maklumat Pentadbiran / Electric Power Bulanan, diterbitkan pada bulan Ogos 1995 yang menjelaskan dengan terperinci fungsi Penjana stim di loji tenaga nuklear PWR, dan apa yang boleh salah dengan SGS. Yang bersama-sama dengan reaktor itu sendiri adalah komponen yang paling mahal loji penjanaan nuklear. Ia bernilai bacaan yang hanya untuk mendapatkan gambaran umum mengapa komponen bukan reaktor-sangat penting.
Steam Generator Degredation dan Kesannya kepada Meneruskan Operasi bertekanan Reaktor Air di Amerika Syarikat [pdf]

Rupa-rupanya terdapat masalah pembuatan sedikit dengan LAGU 'Unit 3 RSGs, bahawa semua yang terlibat tahu tentang pada masa itu. Berikut adalah Notis Maklumat NRC untuk pemegang lesen atas isu sangat, dari April 2010 -

NRC: Kimpalan Kecacatan dalam Penjana Wap Penggantian [pdf]
Baca lebih lanjut.

Data menunjukkan bahawa California mempunyai kapasiti tenaga berlebihan begitu banyak bahawa San Onofre dan Diablo Canyon reaktor boleh ditutup sekarang dengan ada kekurangan kuasa.

Pasaran elektrik terganggu dengan loji nuke luar talian: TENAGA
Eric Wolff - North County Times
California mempunyai kapasiti penjanaan elektrik yang berlebihan begitu banyak, penutupan Stesen Menjana San Onofre Nuklear minggu lalu tidak memberi kesan kepada harga elektrik borong, data dari California Operator Sistem Bebas menunjukkan.
Kesan ini telah berkurangan dengan masa gangguan itu. California menggunakan kuasa yang kurang pada musim sejuk, terima kasih kepada iklim yang sederhana dan kekurangan relatif pemanas elektrik.
"Ia kembali kepada hakikat bahawa anda mempunyai tahap permintaan yang agak rendah," kata Miller Travis, satu bekalan elektrik dan kemudahan penganalisis di Morningstar Inc. "Anda mempunyai semua keupayaan ini ganti, sejumlah besar kapasiti loji gas yang yang tidak berjalan pada bila-bila masa di siang hari. Anda boleh menggantikan bahawa 20 peratus pada siang hari dengan orang-orang. " Baca lebih lanjut.


Nuklear Kerusi Panas
Radio - Libbe HaLevy
Berikutan semua berita buruk dari San Onofre di minggu lepas (kebocoran radiasi di Unit 2, lebih daripada 800 paip rosak yang ditemui di Unit 3, pekerja jatuh ke dalam kolam mengisi bahan bakar), saya ditemuramah James Chambers, pengendali reaktor nuklear berlesen dan pemberi maklumat , perbezaan di antara apa yang media arus perdana mengatakan dan apa masalah-masalah ini mungkin bermakna. Sila berkongsi. Tafsiran beliau adalah tepat pada masanya dan penting.

Pergi ke Nuklear Seat Podcast panas di sini.
Berikut adalah pemain audio: chambers42573c97-9c90-9008-b72b-fdb6702ad773
Berikut adalah pautan muat turun .

Juga di kerusi panas Nuklear:
Nuklear kerusi panas Podcast untuk 7 Feb 2012
* Wawancara w / Mary Olson, Pengarah pejabat SE Penerangan Nuklear dan Perkhidmatan Sumber (NIRS.org), pada peningkatan risiko radiasi kepada wanita dan kanak-kanak serta perspektif nasional pada gerakan anti-nuklear;
* San Onofre masalah terus (LIHAT: Nuklear Laporan Khas kerusi panas);
* 2 reaktor Fukushima haba meningkat manakala TEPCO menyuntik boraks; awan radiasi ke atas New Zealand;
* Kebakaran di sebuah pusat penyelidikan nuklear di Moscow;
* Kemalangan Nuke di Perancis, North Anna, dan Pulau Prairie di Minnesota;
* Ikan radioaktif di Vermont dan mati populasi burung di Fukushima.

Kebakaran di Moscow institut nuklear, Rusia berkata tiada risiko
Oleh Alexei Anishchuk - Reuters
MOSCOW | Sun Feb 5, 2012 13:18 EST
MOSCOW (Reuters) - Tiada risiko kebocoran radiasi selepas kebakaran telah berlaku di Moscow pusat penyelidikan nuklear menempatkan reaktor atom bukan operasi 60-tahun-lama pada hari Ahad, kata pegawai, tetapi Greenpeace Rusia telah melahirkan kebimbangan mereka tentang kejadian. Baca lebih lanjut.

Radiasi nuklear mempengaruhi kedua-dua ibu mengandung dan kanak-kanak membangun.

Siaran Akhbar IPPNW Jerman
Pancang pancaran radioaktif semasa pemeriksaan dan mengisi bahan bakar

Buat kali pertama mana-mana sahaja di dunia, data Jerman baru-baru ini mendedahkan pancang besar dalam siaran radioaktif semasa mengisi bahan bakar daripada NPPs.

Pada bulan September 2011, Gundremmingen RFN terletak di antara Ulm dan Augsburg di Selatan Jerman dipancarkan jumlah yang lebih besar daripada gas mulia radioaktif semasa pemeriksaan / mengisi bahan bakar daripada yang dipancarkan semasa operasi kuasa biasa. Menurut Pakar Antarabangsa untuk Pencegahan Peperangan Nuklear (IPPNW) di Jerman, kepekatan pelepasan biasa semasa sepanjang tahun ini adalah kira-kira 3 kBq / m³, tetapi semasa pemeriksaan / mengisi bahan bakar (pada waktu petang dan malam 22 September) ini kepekatan tiba-tiba meningkat kepada 700 ~ kBq / m³ dengan puncak 1,470 kBq / m³. Pada hari-hari berikut (22-29 September), kepekatan gas radioaktif yang dikeluarkan mulia masih jauh lebih tinggi (purata = 100 kBq / m³) dari semasa operasi kuasa biasa.

Grafik: pelepasan radioaktif daripada RFN Gundremmingen semasa pemeriksaan dan mengisi bahan bakar tempoh

Satu mekanisme menjelaskan mungkin kelompok berhampiran dengan loji tenaga nuklear Jerman dan Perancis leukemia?
Ihsan Imej Jerman IPPNWThe affiliate Jerman of Physicians Antarabangsa untuk Pencegahan Peperangan Nuklear telah menerbitkan analisa yang menunjukkan siaran besar radioaktif semasa "rutin" semula bahan api-reaktor atom di Bavaria. Yang dipasarkan adalah beratus-ratus kali lebih tinggi daripada apa yang dianggap sebagai "normal" pelepasan. The IPPNW Jerman memberi amaran bahawa janin akan menjadi lebih terdedah kepada bahaya radioaktif ini. Ini fizikal, kimia, dan biologi mekanisme penghantaran radioaktif ke dalam tisu janin adalah satu penjelasan yang mungkin bagi peningkatan statistik yang signifikan dalam kadar leukemia kanak-kanak dikesan berhampiran loji kuasa nuklear oleh kajian kesihatan kerajaan Jerman dan Perancis, yang secara rasminya mempunyai "ada penjelasan."

Setagaya Datuk Bandar Nobuto Hosaka - George Nishiyama / The Wall Street Journal

Anti-Nuklear Tokyo Datuk Bandar Utiliti Cabaran Besar
Oleh George Nishiyama - WSJ-Jepun
Setagaya wad di Tokyo adalah lebih 260 km dari loji kuasa nuklear Fukushima Daiichi, jauh dari kawasan pemindahan yang dikenakan oleh kerajaan Jepun selepas bencana 11 Mac tahun lepas. Baca lebih lanjut.

David Lochbaum: "NRC Apakah Tidak Melakukan Kerja Its" NPR
Seorang jurutera nuklear, Lochbaum adalah Pengarah Projek Keselamatan Nuklear bagi Kesatuan Saintis Prihatin . Dia mendapati bahawa Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear telah berjaya campur tangan dalam sesetengah keadaan kritikal dan jatuh bola pada orang lain. "Kebimbangan terbesar saya telah dengan NRC selama ini saya telah memantau mereka adalah kurang konsisten," katanya. "Mereka sedikit lambat menyelesaikan masalah keselamatan yang diketahui." Ini adalah transkrip yang disunting daripada temu bual yang dijalankan pada 29 November 2011.
... Adakah anda menganggap diri anda seorang pengkritik industri nuklear?
Kami pengkritik, tetapi kita tidak sebuah organisasi anti-nuklear. Kami pro-keselamatan atau peguam bela keselamatan.
Jika masalah keselamatan dikenal pasti, kita mahu melihat masalah yang tetap. Satu-satunya tetap tidak menutup kilang ke bawah secara kekal, mengambil kunci. Ia mungkin hanya menetapkan masalah keselamatan dan membolehkan kilang beroperasi dengan selamat ke masa depan. ...
Apabila Fukushima berlaku, saya kira itu satu ibadah dalam perniagaan anda yang kemalangan di mana-mana adalah kemalangan di mana-mana. Adakah itu apa yang berlaku?
Pengasas UCS ini, Henry Kendall, yang digunakan untuk mengatakan bahawa anda tidak boleh mempunyai tetapi setengah daripada tenggelam bot. Mereka pada dasarnya semua dalam keadaan yang sama.
Jadi kemalangan di Fukushima tidak memberi kesan kepada tumbuhan di seluruh dunia, dan harus mempengaruhinya. Ia keputusan yang pembelajaran. Anda cuba untuk belajar daripada perkara-perkara yang bekerja dengan baik dan juga perkara-perkara yang tidak berfungsi dengan baik.

SAN Onofre: NRC berkata kebocoran boleh menyebabkan pelepasan radiasi kecil di San Onofre
OLEH PAUL SISSON psisson@nctimes.com North County Times |

Seorang pegawai dengan Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear berkata Rabu bahawa air bocor minggu ini di Stesen Penjanaan San Onofre Nuklear boleh dikeluarkan sejumlah kecil radiasi ke atmosfera, menyangkal kenyataan sebelum ini oleh pemilik kilang Southern California Edison.

Victor Dricks, jurucakap NRC, berkata kenyataan kecil boleh berlaku kerana komponen yang bocor di Unit 3 reaktor bolong San Onofre ke dalam bangunan yang menjulang tinggi di luar pembendungan kubah reaktor. Bangunan yang tidak dimeteraikan atau bertekanan, katanya.

"Kita tahu bahawa dibolong gas-gas radioaktif ke dalam bangunan tambahan kerana itulah yang mencetuskan penggera radiasi yang memberitahu mereka bahawa mereka mempunyai kebocoran," kata Dricks.
Sama ada gas keluar dari bangunan yang tidak berturap tidak diketahui. Dricks berkata apa-apa gas yang mungkin terlepas akan dianggap sebagai "sangat rendah tahap pelepasan."
Baca lebih lanjut.

Menggoreng Belanda video humanERROR

Dalam foto ini tidak bertarikh dikeluarkan oleh Entergy Corp., loji kuasa nuklear Vermont Yankee di Vernon, Vt., Dilihat. Persekutuan Suruhanjaya Pengawalan Nuklear menggesa satu rayuan mahkamah persekutuan untuk membuang saman yang difailkan oleh negeri Vermont dan kumpulan pemantau nuklear New England Gabungan. Saman, yang satu rayuan mahkamah persekutuan telah digabungkan menjadi satu, kata NRC diterbitkan dengan tidak sepatutnya loji nuklear Vermont Yankee lesen baru tahun lepas walaupun ia tidak mempunyai sijil kualiti air yang diperlukan. (AP Photo / Entergy)

Vt. Pemilik Yankee mahu $ 4600000 dalam yuran guaman
Rutland Herald. VT.
Peguam bagi Entergy Nuklear telah memfailkan suatu permintaan dalam Mahkamah Daerah AS di Brattleboro mencari yuran peguam dari negeri Vermont dan pihak-pihak lain dalam tuntutan mahkamah ke atas operasi yang berterusan Vermont Yankee loji nuklear.

Usul itu menyatakan bahawa Entergy setakat ini telah membelanjakan $ 4620000 pada tuntutan mahkamah, dan ia berkata dalam ketetapan Hakim Daerah AS Garvan Murtha sebanyak 20 Januari, yang Entergy berhak untuk kos peguam. Baca lebih lanjut.

Berhenti injap di Vermont nuke gagal semasa ujian
The Brattleboro Pembaru dilaporkan petang ini:
Vermont Yankee loji kuasa nuklear di Vernon adalah dalam perjalanan kembali kepada kuasa penuh selepas ia mendapat kuasa selama pelarasan rod kawalan pada hari Isnin.
A pelarasan rod dilakukan setiap tiga bulan untuk menjaga reaktor beroperasi pada pengeluaran kuasa yang optimum.
Semasa kuasa ke bawah, injap berhenti turbin kilang itu telah diuji dan salah satu injap berfungsi. Baca lebih lanjut.

Tepco: pecah air paip beku di kilang Fukushima - sistem Penyejukan berhenti di Fuel Menghabiskan Kolam No. 4
Ringkasan:
• Tokyo Electric Power Syarikat telah menemui kebocoran air di 14 lokasi di loji nuklear Fukushima Daiichi
• Kebocoran nampaknya berlaku selepas air beku pecah paip
• [Tepco berkata] air bocor tidak mengandungi mana-mana bahan radioaktif
• [Tepco] berkata kira-kira 40 liter air bocor dari sistem pendingin kolam bahan bakar di reaktor No.4 yang
• Kebocoran terpaksa sistem untuk berhenti selama satu jam dan 40 minit, tetapi suhu kolam ini tidak bangkit
• Tokyo Electric berkata 7 tan air telah bocor dari reaktor No.6 yang
• paip pecah disebabkan 3 kebocoran air pada hari sebelumnya
• [Tepco] rasmi Junichi Matsumoto mengakui bahawa utiliti yang gagal untuk mengambil langkah-langkah yang mencukupi untuk mengelakkan paip beku

laporan tidak lagi talian

Pemeriksa Nuke memberi tumpuan kepada 'memakai `luar biasa pada tiub
Oleh MICHAEL R. DARAH; Associated Press
Published: 02/02/12 12:06 | Kemaskini: 02/03/12 01:21
LOS ANGELES - Integriti beberapa peralatan yang dipasang pada tahun 2009 di San Onofre Unit 2 loji nuklear Southern California adalah menarik perhatian selepas haus luar biasa ditemui pada beratus-ratus tiub yang membawa air radioaktif.
Pendedahan Khamis datang dua hari selepas kebocoran tiub di unit lain tumbuhan ini mendorong pengusaha untuk menutup reaktor sebagai langkah berjaga-jaga. Sejumlah kecil radiasi boleh melarikan diri, tetapi pegawai berkata pekerja dan orang ramai tidak terancam.
Masalah di Unit 2 telah ditemui semasa pemeriksaan penjana wap, selepas kilang 45 batu di utara San Diego telah diambil luar talian untuk penyelenggaraan dan mengisi bahan bakar. Kedua-dua penjana wap besar di Unit 2, masing-masing mengandungi 9,700 tiub, telah digantikan pada musim gugur 2009, dan setahun kemudian di kilang berkembar, Unit 3, sebagai sebahagian daripada rombakan $ 670,000,000.
Baca lebih lanjut di sini.

Bird numbers plummet around stricken Fukushima plant
David McNeill The Independent
Researchers working around Japan's disabled Fukushima Daiichi nuclear plant say bird populations there have begun to dwindle, in what may be a chilling harbinger of the impact of radioactive fallout on local life.

In the first major study of the impact of the world's worst nuclear crisis in 25 years, the researchers, from Japan, the US and Denmark, said their analysis of 14 species of bird common to Fukushima and Chernobyl, the Ukrainian city which suffered a similar nuclear meltdown, showed the effect on abundance is worse in the Japanese disaster zone.
The study, published next week in the journal Environmental Pollution, suggests that its findings demonstrate “an immediate negative consequence of radiation for birds during the main breeding season [of] March [to] July”. Read more.

A former yakuza in Oi, Fukui Prefecture, dispatched workers to nuclear power plants. He used to allocate three workers per three-tatami-mat room. "You could make money easily if you simply had a telephone line," he said. (Kazuyuki Ito)

caption: A former yakuza in Oi, Fukui Prefecture, dispatched workers to nuclear power plants. He used to allocate three workers per three-tatami-mat room. “You could make money easily if you simply had a telephone line,” he said. (Kazuyuki Ito)
Yakuza labor structure formed base of nuclear industry
– Asahi Shimbun
In a rural area 15 kilometers southwest of the Oi nuclear plant in Fukui Prefecture, a business office displays the signboard of a construction company. But inside, a 67-year-old man wearing a black knit cap and wrapped up in a blanket while watching television indicates that the company is more of a temp staff agency for nuclear power plant work.

“Do you want to know about worker staffing?” he says, as he narrows his eyes and grimaces. “That was lucrative. When I was asked to gather up 10 workers, I called up yakuza and construction dealers.”

His said his work involved “disguised subcontracts.” Under the system, a subcontractor provides temporary staff to a general contractor, and they work under the instructions of the general contractor. The practice is illegal under the Employment Security Law, which is designed to protect the rights of workers and to ensure proper working conditions for them.

But the practice has remained widespread for years at nuclear plants around the nation, according to sources. Read more.

Fla. Sen. cuba untuk memansuhkan undang-undang yang akan membiarkan tenaga kor. bayaran untuk tumbuh-tumbuhan yang tidak wujud
Oleh Virginia Chamlee - Bebas Amerika
Jumaat 3 Februari, 2012 pada jam 1:00 pm |
Florida Senator Mike Fasano, R-New Port Richey, telah memfailkan pindaan kepada rang undang-undang tenaga jawatankuasa Senat dalam usaha untuk memansuhkan suatu ketetapan yang membolehkan syarikat-syarikat tenaga untuk mengenakan pelanggan mereka bagi loji kuasa nuklear yang mungkin tidak pernah dibina.

Fail itu didorong oleh persetujuan perjanjian dicapai antara bulan lepas Kemajuan Tenaga dan pengawal selia kerajaan ke atas loji kuasa nuklear di Levi County. Perjanjian itu secara khusus menangani isu-isu tertunggak dengan loji nuklear syarikat di Crystal River, yang telah ditutup untuk pembaikan pada tahun 2009 dan telah tidak dibuka sejak. Pelanggan Kemajuan Tenaga ini akhirnya akan membayar bil $ 1100000000 untuk pembangunan kilang Levi, dan setakat ini telah dibayar untuk setengah - tetapi syarikat itu baru-baru ini menerima hak untuk membatalkan pembinaan di kilang yang dicadangkan, bermakna pelanggan mungkin akan membayar untuk sesuatu yang tidak pernah dibina. Baca lebih lanjut.

Xcel mengatakan tidak ada risiko seperti Pulau Prairie tumpahan air radioaktif lagi
Oleh Tad Vezner dan Leslie Brooks Suzukamo
Perintis Akhbar
Posted: 2012/02/08 00:01:00 CST
Kemaskini: 08/02 00:38:20
Air radioaktif telah tertumpah dari Pulau Prairie loji kuasa nuklear Xcel Energy berhampiran Red Wing, Minn., Dua kali baru-baru ini, menurut pemberitahuan utiliti yang dihantar kepada Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear bulan ini. Baca lebih lanjut.

Unit 2 di Byron loji nuklear Exelon itu ditutup sekali lagi minggu ini selepas berlaku akibat gangguan semasa memulakan selepas gangguan kuasa minggu lepas. (Michael Tercha / fail Tribune)

Masalah Startup menutup Byron 2 untuk masa 2 dalam 2 minggu
Reuters
01:08 CST, 7 Februari 2012
Exelon Corp. 1,136 megawatt Unit 2 di loji kuasa nuklear di Byron Illinois ditutup oleh lewat Isnin tidak lama lagi selepas ramping sehingga 25 peratus kuasa pada awal hari ini, disebabkan oleh perjalanan turbin, berkata Amerika Syarikat Suruhanjaya Pengawalan Nuklear.

Kilang itu telah ditutup minggu lalu, selepas melaporkan kehilangan kuasa luar tapak sehari lebih awal. Baca lebih lanjut.

UPDATE 1-Exelon Ill. Byron 2 pulangan kepada perkhidmatan
7 Feb (Reuters) -, berkata syarikat itu Exelon Corp 1,136 megawatt Unit 2 di loji kuasa nuklear di Byron Illinois telah disambungkan semula ke grid elektrik dan mula mengeluarkan elektrik pada tengah hari Selasa.
Unit ini ditutup 30 Januari apabila kuasa untuk penebat dalam switchyard kemudahan tersebut gagal.
Pembaikan untuk penebat yang telah disiapkan bersama-sama dengan penyelenggaraan dan pemeriksaan manakala tugas unit ini adalah di luar talian, kata Exelon.
Byron 1 telah beroperasi pada kuasa penuh, menurut Amerika Syarikat Suruhanjaya Pengawalan Nuklear.

Alat ganti baru Jenama gagal di reaktor atom
A pecah tiub dalam jenama baru penjana stim penggantian di San Onofre Unit 3 minggu lepas, dan jenama yang rosak penggantian baru kepala reaktor di Palisades, menunjukkan bahawa keselamatan struktur penting di reaktor atom adalah integriti dipersoalkan dan jaminan kualiti. Three Mile Island dan Arkansas Nuklear Satu juga mengalami degradasi pramatang penjana wap penggantian baru, yang dikeluarkan oleh Areva Perancis.

Palisades loji nuklear di Covert Perbandaran menghadapi penurunan atau tutup jika prestasi keselamatannya tidak bertambah baik. / STAN Gregg / AKHBAR BERKAITAN

Palisades loji nuklear Michigan ini boleh dinamakan sebagai salah satu negara yang paling teruk 5

The Palisades loji tenaga nuklear, yang terletak di pinggir Tasik Michigan, tidak lama lagi boleh diturunkan oleh Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear kepada status menjadikannya antara lima terburuk berbayar loji nuklear di negara ini selepas setahun kemalangan, penutupan yang tidak dijangka dan pelanggaran keselamatan.

Ketua serantau NRC berkata minggu lepas bahawa jika prestasi tidak bertambah baik, agensi itu tidak akan teragak-agak untuk menutup kilang itu. Palisades adalah salah satu daripada 10 loji nuklear tertua di negara ini, dan selepas mencecah 40 tahun jangka hayat pada 2011, lesennya telah dilanjutkan sehingga 2031.

"Terus terang saya katakan, kita dapati prestasi anda merisaukan, dan ia menurun pada tahun 2011," kata pentadbiran serantau Cynthia Pederson dalam teguran awam jarang kilang yang dimiliki oleh Entergy Operasi Nuklear. Baca lebih lanjut.

Three Mile Island loji nuklear mendapati kelemahan yang tidak dijangka dalam penjana stim baru
Published: Khamis Januari 26, 2012, 18:33 Kemaskini: JUMAAT, 27 Januari, 2012, 08:54 DONALD GILLILAND, The Patriot-News

Selepas hanya satu kitaran operasi, pemeriksa di Three Mile Island kemudahan nuklear telah mengesan kelemahan yang tidak dijangka dalam penjana stim baru kemudahan tersebut.
Tidak ada petunjuk radiasi dibebaskan.

Pegawai berkata kelemahan berada di bawah ambang peraturan, tetapi Suruhanjaya Kawal Selia Nuklear mengadakan mesyuarat pagi Khamis untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kedua-dua 70-kaki, 510-tan "sekali-melalui" penjana duduk di kiri kanan teras nuklear, dan telah dipasang di TMI pada tahun 2009.

Setiap kos lebih daripada $ 140 juta. Baca lebih lanjut.

Melayari Untuk Perubahan: J Bay Loji Nuklear
Kelly Slater Van Jones Foster Gamble (2012)

=======
Untuk membantu menjaga kerja EON berterusan, sila lihat semua pilihan sokongan pada kami Page Derma atau anda juga boleh menghantar cek dibuat kepada EON kepada EON, POB 1047, Bolinas, CA
Atau ... hanya:

Facebook Twitter E-mel LinkedIn Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Mengenai Admin

James Heddle dan Mary Beth Brangan mentadbir blog ini dan juga Perspektif Planetarian . Memenangi anugerah pengeluar media dan warga pendidik dan penganjur masyarakat, mereka bersama-langsung EON - Ekologi Pilihan Rangkaian . The EON saluran YouTube mempunyai lebih 600 jawatan dan lebih 3,000 pelanggan.
Entri ini telah diposkan dalam Uncategorized . Bookmark permalink .

One Response to "Kami Bolehkah Adakah Hilang Alaska." - Naked ketidakcekapan Nuklear - EON Digest 2012/02/10

  1. Ping balik: The Wake-Up Call dari Fukushima - Uncensored | eon3EMFblog.net

Tinggalkan Jawapan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Anda boleh menggunakan tag HTML dan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>