EON Nuclear News Update 1-31-12

Facebook Post E Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Fukushima i spåren av tsunamin i mars 2011

Varför "Nuclear Rebirth" är DOA
I detta nummer granskar vi senaste inläggen lantmäteri efter Fukushima kärnkrafts landskapet.

BREAKING:
Efter eventuell läcka upptäcks, Stänger SONGS Down Unit 3 Generator
San Clemente Times - Jan 31, 2012

San Onofre Nuclear Generating Station (SONGS). Foto: Andrea Swayne

En försiktighets avstängning för enhet 3 på San Onofre Nuclear Generating Station påbörjades i eftermiddag när sensorer installerade för att upptäcka ett eventuellt läckage ades iväg i en av enhetens ånggeneratorrör, enligt ett pressmeddelande från Southern California Edison, som driver strömmen växt.

"Den potentiella läckan inte utgör någon omedelbar fara för allmänheten eller växtarbetare," elbolaget sade i sitt uttalande. "Man har inte utsläpp till atmosfären."

SCE Spokesmanen Gil Alexander nämnda sensorerna detekteras ett läckage av vatten från en sluten slinga som används som del av den totala generatorn.

Från och med 06:30, har ingen akut klassificering behövts eller utfärdas enligt Nuclear Regulatory Commission som en följd av händelsen, säger Alexander. Läs mer.

Fukushima: ett kärnvapenkrig utan War: The Unspoken kris Worldwide Nuclear strålning
ONLINE LÄSARE av professor Michel Chossudovsky -

Världen står inför ett avgörande vägskäl. Katastrofen i Fukushima i Japan har lyfts fram farorna med hela världen radioaktiv strålning.

Krisen i Japan har beskrivits som "ett kärnvapenkrig utan ett krig". För att citera kända romanförfattaren Haruki Murakami:

"Den här gången ingen tappade en bomb på oss ... Vi satt på scenen, vi begått brottet med våra egna händer, vi förstör våra egna länder, och vi förstör våra egna liv."

Radioaktiv strålning-som hotar livet på planeten jord inte förstasidan nyheter i jämförelse med de mest obetydliga frågor av allmänt intresse, däribland den lokala nivån brottsplatsen eller kvällsskvallerrapporter om Hollywood-kändisar.

Medan de långsiktiga konsekvenserna av Fukushima Daiichi kärnkraftsolyckan är ännu inte fullständig bedömning, de är långt allvarligare än de som hör till 1986 Tjernobylkatastrofen i Ukraina, vilket resulterade i nästan en miljon dödsfall (Ny bok avslutar - Tjernobyl död toll: 985.000, mestadels från cancer Global Research, September 10, 2010, se också Matt Penney och Mark Selden svårighetsgrad Fukushima Daiichi Nuclear Disaster: Jämföra Tjernobyl och Fukushima, Global Research, 25 maj 2011)

Dessutom medan alla ögon var nitade på Fukushima Daiichi anläggningen, nyhetsbevakning både i Japan och internationellt misslyckats med att fullt ut erkänna effekterna av en andra katastrof på TEPCO: s (Tokyo Electric Power Co Inc) Fukushima Daini kärnkraftverk.

Den skakiga politiska enighet både i Japan, USA och Västeuropa är att krisen i Fukushima har inne.

De realties är dock något annat. Läs mer.


Eminent Domain och kampen mot kärnkraft
av Karl Grossman - Publicerad måndag, 23 januari, 2012 av Common Dreams

Kärnkraftsprogrammet i USA inrättades riggad-att låta den federala regeringen för att driva kärnkraften med statliga och lokala myndigheter "föregripit" i de flesta frågor.

Det är vad staten Vermont konfronterades med förra veckan som en federal domare blocke statens försök att stänga olyckan drabbade Vermont Yankee kärnkraftverk.

Men det finns en väg runt detta federalt nukleärt fix-användning av stater i deras makt "expropriation." Det är en rättslig princip går tillbaka århundraden och är hur, vanligt, påstår fördömer egendom för en motorväg höger-väg om ägarna vägrar att sälja.

Tillämpningen av statens makt "expropriation" till kärnkraften var uppfunnen i staten New York på 1980-talet-och var hur klar Shoreham kärnkraftverk stoppades från att öppnas. Det slutade systemet av kärntagare att vända Long Island till en "nukleär park" med sju till 11 kärnkraftverk.

The Long Island Ström Act antogs av staten New York år 1985 skapa en Long Island Power Authority (LIPA) med befogenhet att beslagta tillgångar och lager av verktyget bakom denna kärnsystemet, Long Island Lighting Company (LILCO). Läs mer .

Japan använder Fukushima människor som mänskliga Guinnea Svin

Byron kärnreaktor stängs efter strömavbrott
30 januari 2012 (Byron, Ill.) (WLS) - En kärnreaktor på norra Illinois anläggning stängdes måndag efter att ha förlorat makten och ånga ventileras för att minska trycket, enligt tjänstemän från Exelon Nuclear och federala regulatorer.

Enhet 2 på Byron Generating Station, ca 95 miles väster om Chicago, stänga kl 10:18, efter att ha förlorat makten, sade Exelon tjänstemän. Dieselgeneratorer började leverera ström till anläggningen och operatörer började släppa ånga för att kyla reaktorn från den del av anläggningen där turbiner som producerar el, inte inifrån kärnreaktor i sig, sade tjänstemän.

Står fast: En antinukleära aktivist ger ett tal fredag ​​kväll när han och andra demonstranter vägrade att ta ner sina tält vid ministeriet för ekonomi, handel och industri inom den tidsfrist 17:00. Yoshiaki MIURA

Ockuperade: Japanska Nuclear Foes Defy för att avlägsna Tält
Upptar Grunderna för ministeriet för ekonomi, handel och industri
- Vanliga Dreams personal - Publicerad lördag, 28 januari, 2012 av Common Dreams

Japanska mot kärnkraft demonstranter trotsade en regering för fredag ​​att utrymma området framför ministeriet för ekonomi, handel och industri i Tokyos Kasumigaseki. Demonstranter har ockuperat ministeriet grunderna sedan 11 september, 2011.

Childhood Leukemia Spikes nära kärnkraftverk
Av John LaForge, Counter 28 januari 12

Franska forskare har bekräftat att barnleukemi priser är chockerande förhöjda bland barn som bor nära kärnkraftreaktorer.

Den "International Journal of Cancer" offentliggjorde i januari en vetenskaplig studie om inrättande av ett tydligt samband mellan frekvensen av akut barnleukemi och närhet till kärnkraftverk. Papperet är titeln, "Childhood leukemi runt franska kärnkraftverk - den Geocap studien, 2002-2007."

Denna förödande rapporten lovar att göra för Frankrike vad en uppsättning 2008 rapporter gjorde för Tyskland - som nyligen lagstiftat en total utfasning av samtliga reaktorer med 2022 (tidigare om de gröna får sin vilja igenom).

Den franska epidemiologi - utförs av ett team från Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale eller INSERM, Institut de strålskydd et de Sûreté Nucléaire eller IRSN och det nationella registret över blodsjukdomar hos barn i Villejuif, utanför Paris - visar under perioden 2002-2007 i Frankrike en fördubbling av barnleukemi incidens: ökningen upp till 2,2 bland barn under fem års ålder.

Forskarna noterar att de hittat någon mekanistisk bevis om orsak och verkan, men kunde identifiera någon annan miljöfaktor som kan producera överskott cancer. Läs mer.

Så mycket som 1700 miljarder liter förorenade avfall dumpades i ofodrade jord diken vid Hanford under det kalla kriget. (Foto: CongressmanAdamSmith.com)

Hanford: USA: s Nuclear Nightmare
Av Peter Eisler, USA Idag har 25 januari 12

Även decennier efter forskarna kom hit under andra världskriget för att skapa plutonium för den första atombomben, är en ny generation som kämpar med en ännu mer skrämmande uppgift: att sanera den radioaktiva röran.

Den amerikanska regeringen bygger ett reningsverk för att stabilisera och innehåller 56 miljoner liter avfall kvar från ett halvt sekel av kärnvapenproduktion. Den radioaktiva slammet är så farligt att några timmars exponering kan vara dödlig. En stor läcka kan förorena vattentäkter som betjänar miljontals över hela nordvästra. Den sanering är den mest komplexa och kostsamma miljö restaurering någonsin försökt.

En USA TODAY undersökning har funnit att den oroliga, 10-års försök att bygga reningsverket står inför enorma problem precis som det når det som var tänkt att vara i sitt slutskede. Läs mer.

Beyond Nuclear svar på offentliggörandet av rapporten från DOE: s Blue Ribbon kommissionen på USA: s Nuclear Future

Nyheter från Beyond Nuclear, För omedelbar publicering, 26 januari 2012
Kontakt: Kevin Kamps, radioaktivt avfall Specialist, Beyond Nuclear, kontor 301-270-2209 ext. 1, cell 240-462-3216

Tryck Uttalande av Kevin Kamps, radioaktivt avfall specialist på Beyond Nuclear, om offentliggörandet av slutrapporten av den amerikanska Blue Ribbon kommissionen på USA: s Nuclear Future

"I dag den amerikanska Department of Energy Blue Ribbon kommissionen på USA: s Nuclear Future presenterade resultatet av sin två år lång undersökning av vad man ska göra med den ackumulerade radioaktivt avfall vid det här landets atomreaktorer. Av årets slut, kommer att avfall utgör ett berg 70 år hög, med den första cupful genereras den 2 december 1942 på Enrico Fermi Manhattan Project labb vid University of Chicago, när forskarna först skapade en självunderhållande nukleär kedjereaktion.

Det återstår ingen hållbar lösning för vare sig ledning eller säkert bortskaffande av radioaktivt avfall. Ändå är det viktigt rekommendationen som inte ingår i DOE rapporten att sluta göra något mer av det. Medan ett barn aldrig skulle få fortsätta tornar upp leksaker i sitt rum på obestämd tid, inte för att städa upp i röran, fortsätter kärnkraftsindustrin att vara tillåtet att tillverka några av världens giftigaste detritus utan sanering plan. Läs mer.

Miljöaktivister: Vattenförsörjning hotas av kärnkraftverk

TRENTON - Miljöaktivister sade i en rapport på tisdagen att nästan 3,3 miljoner nya Jerseyans dricka vatten från inköp till risk för förorening, om det finns en läcka eller olycka på ett kärnkraftverk.

Talare vid en State House presskonferens lyste kärnkraftverk ska slutare eller avvecklas, utan nya växter som utvecklas, till förmån för förnybara energikällor som vind och sol. På kort sikt, de vill ha oberoende säkerhets recensioner, omedelbara uppgraderingar och regelbundna grundvattentester.

"Farorna är för nära hemmet. Det finns för många New Jerseyans dricksvatten som skulle vara i riskzonen. Du ska inte oroa dig för att få cancer från att dricka ett glas vatten ", säger Jennifer Kim, en förespråkare med New Jersey Public Interest Research Group.

Kim sade rapporten är den första att mäta antalet människor vars dricksvatten leveranser är inom räckhåll för ett kärnkraftverk.

Hon sade den amerikanska Environmental Protection Agency förutsatt vattenintag data som tidigare inte släppts av regeringen, med hänvisning till nationella säkerhetsintressen. Läs mer.

=======
För att hålla EON: s arbete som pågår, kan du kolla in alla supportalternativ på vår donation sida eller så kan du också skicka en check utställd till EON till EON, PB 1047, Bolinas, Kalifornien
Eller ... bara:


Facebook Post E Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Om Admin

James Heddle och Mary Beth Brangan administrera den här bloggen och Planetarian Perspectives . Prisbelönt medieproducenter samt utbildare och gemenskap arrangörer, samar direkt de EON - den ekologiska Alternativ Network . Den EON YouTube-kanal har över 600 inlägg och över 3.000 abonnenter.
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade . Bokmärk den permalänk .

2 Responses to EON Nuclear News Update 1-31-12

 1. Tommy Stokes säger:

  Varför inte använda en naturligt förekommande reaktor, som vår sol, för att ge vår makt?

  Mycket lite värmeenergi kan skapa stora mängder rörelseenergi, när man använder den klokt ...

  Att pumpa värmeenergi är extremt effektiv (upp till 300%) med hjälp av moderna värmepumpar.

  Här är ett sätt (blogg) om hur man kan utnyttja enkla värmeenergi för att flytta massa (kinetisk) energi runt ~ http://www.myspace.com/tommytokes/blog/543172675

  Om den termiska inte är tillåtet att fly, utan bara pumpas runt, skulle mycket lite extra ingång krävas för att driva 24/7 / 365,25, och detta är bara ett sätt, för kanske tusentals.

 2. Pingback: Wake-Up Call från Fukushima - Uncensored | eon3EMFblog.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>