EON Nuclear News Update 1-31-12

Facebook Twitter E-post Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Fukushima i spåren av tsunamin i mars 2011

Varför "Nuclear Rebirth" är DOA
I det här numret vi igenom senaste inläggen lantmäteri efter Fukushima kärnkrafts landskapet.

Brytning:
Efter eventuell läcka upptäcks, Stänger LÅTAR Down Unit 3 Generator
San Clemente Times - Jan 31, 2012

San Onofre Nuclear Generating Station (SONGS). Foto: Andrea Swayne

En försiktighets avstängning för enhet 3 på San Onofre Nuclear Generating Station påbörjades i eftermiddag när sensorer installerade för att upptäcka en eventuell läcka var iväg i en av enhetens ånggeneratorrör, enligt ett pressmeddelande från Southern California Edison, som driver strömmen växt.

"Den potentiella läckan inte utgör någon omedelbar fara för allmänheten eller växtarbetare", den kraftbolaget sade i sitt uttalande. "Det har inte funnits något utsläpp till atmosfären."

SCE Spokesmanen Gil Alexander nämnda sensorerna detekterade en läcka av vatten från en sluten slinga som används som del av den totala generatorn.

Från och med 06:30, har ingen akut klassificering behövts eller utfärdats under Nuclear Regulatory Commission som en följd av händelsen, säger Alexander. Läs mer.

Fukushima: ett kärnvapenkrig utan krig: de outtalade kris Global Nuclear Radiation
ONLINE LÄSARE av professor Michel Chossudovsky -

Världen är i ett kritiskt vägskäl. Den Fukushima katastrofen i Japan har lyfts fram farorna med Worldwide radioaktiv strålning.

Krisen i Japan har beskrivits som "ett kärnvapenkrig utan krig". För att citera berömda romanförfattaren Haruki Murakami:

"Den här gången ingen tappade en bomb på oss ... Vi sätter scenen, vi begått brottet med våra egna händer, vi förstör våra egna länder, och vi förstör våra egna liv."

Radioaktiv strålning -som hotar livet på planeten jord- inte framsidesstoff i jämförelse med de mest obetydliga frågor av allmänt intresse, inklusive den lokala nivån brottsplats eller tabloid skvaller rapporter om Hollywood-kändisar.

Medan de långsiktiga konsekvenserna av Fukushima-olyckan är ännu inte bedömas fullt ut, de är mycket allvarligare än de som hör till 1986 Tjernobylkatastrofen i Ukraina, vilket resulterade i nästan en miljon dödsfall (Ny bok avslutar - Tjernobyl död vägtull: 985.000, mestadels från cancer Global Research den 10 september 2010 Se även Matthew Penney och Mark Selden Svårighetsgraden av Fukushima-olyckan: Jämföra Tjernobyl och Fukushima, Global Research den 25 maj 2011)

Dessutom, medan alla ögon var nitade på Fukushima Daiichi anläggningen, nyhetsbevakning både i Japan och internationellt misslyckats med att fullt ut erkänna effekterna av en andra katastrof på TEPCO: s (Tokyo Electric Power Co Inc) Fukushima II.

Den skakiga politiskt samförstånd både i Japan, USA och Västeuropa är att krisen i Fukushima har inne.

De realties är dock annorlunda. Läs mer.


Eminent Domain och kampen mot kärnkraft
av Karl Grossman - Publicerad måndag, 23 januari, 2012 av gemensamma drömmar

Den kärnkraftsprogram i USA inrättades riggade till låta den federala regeringen för att driva kärnkraften med statliga och lokala myndigheter "föregripit" på de flesta frågor.

Det är vad staten Vermont konfronterades med förra veckan som en federal domare blockerade statens försök att stänga olyckan drabbade Vermont Yankee kärnkraftverk.

Men det finns en väg runt detta federalt nukleärt fix-användning av stater i sin makt "expropriation." Det är en rättsprincip att gå tillbaka århundraden och är hur ofta, påstår fördömer egenskapen för en motorväg rätt-of-way om ägarna vägra att sälja.

Tillämpningen av statens makt "expropriation" till kärnkraften var uppfunnen i staten New York på 1980-talet, och var hur den färdiga Shoreham kärnkraftverket stoppades från att öppnas. Det slutade systemet av kärn promotorer att vända Long Island till en "nukleär park" med sju till 11 kärnkraftverk.

Long Island Ström Act antogs av staten New York 1985 skapa en Long Island Power Authority (LIPA) med befogenhet att beslagta tillgångar och lager av verktyget bakom denna kärn system, Long Island Lighting Company (LILCO). Läs mer .

Japan använder Fukushima människor som mänskliga Guinnea Svin

Byron kärnreaktor stängs efter strömavbrott
30 januari 2012 (Byron, Illinois.) (WLS) - En kärnreaktor i en nordlig Illinois anläggning stängdes måndag efter att ha förlorat makten, och ånga ventileras för att minska trycket, enligt tjänstemän från Exelon Nuclear och federala regulatorer.

Enhet 2 på Byron Generating Station, ca 95 miles nordväst om Chicago, stänga vid 10:18, efter att ha förlorat makten, sade Exelon tjänstemän. Dieselgeneratorer började leverera ström till anläggningen, och operatörerna började släppa ånga för att kyla reaktorn från den del av anläggningen där turbiner producerar el, inte inifrån kärnreaktor själv, sade tjänstemän.

Står fast: En antinukleära aktivist ger ett tal fredag ​​kväll när han och andra demonstranter vägrade att ta ner sina tält vid ministeriet för ekonomi, handel och industri inom den tidsfrist 17:00. Yoshiaki MIURA

Occupied: Japanska Nuclear Foes Defy för att avlägsna Tält
Upptar Grunderna för ministeriet för ekonomi, handel och industri
- Gemensamma Dreams personal - Publicerad lördag, 28 januari, 2012 av gemensamma drömmar

Japanska anti-kärnkrafts demonstranter trotsade en regering för fredag ​​att utrymma området framför ministeriet för ekonomi, handel och industri i Tokyos Kasumigaseki. Demonstranter har ockuperar ministeriet grunderna sedan 11 september, 2011.

Barnleukemi Spikes nära kärnkraftverk
Av John LaForge, Counter 28 januari 12

Franska forskare har bekräftat att barnleukemi priser är chockerande förhöjd hos barn som bor nära kärnkraftreaktorer.

Den "International Journal of Cancer" offentliggjorde i januari en vetenskaplig studie om inrättande av ett tydligt samband mellan frekvensen av akut barnleukemi och närhet till kärnkraftverk. Papperet heter "Childhood leukemi runt franska kärnkraftverk - den Geocap studien, 2002-2007."

Denna förödande rapport lovar att göra för Frankrike vad en uppsättning 2008 rapporter gjorde för Tyskland - som nyligen lagstiftat en total avveckling av alla reaktorer senast 2022 (tidigare om de gröna få sin vilja igenom).

Den franska epidemiologi - utförs av ett team från Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale eller INSERM, Institut de strålskydd et de Sûreté Nucléaire eller IRSN och det nationella registret över hematologiska sjukdomar hos barn i Villejuif, utanför Paris - visar under perioden 2002-2007 i Frankrike en fördubbling av barnleukemi infalls: ökningen upp till 2,2 bland barn under fem års ålder.

Forskarna noterar att de inte funnit några mekanistisk bevis på orsak och verkan, men kunde identifiera någon annan miljöfaktor som kan producera överskjutande cancer. Läs mer.

Så mycket som 1700 miljarder liter förorenade avfall dumpades i ofodrade jord diken på Hanford under det kalla kriget åren. (Foto: CongressmanAdamSmith.com)

Hanford: USA: s Nuclear Nightmare
Av Peter Eisler, USA Idag har 25 januari 12

Även decennier efter forskarna kom hit under andra världskriget för att skapa plutonium för den första atombomben, är en ny generation kämpar med en ännu mer skrämmande uppgift: att städa upp det radioaktiva röran.

Den amerikanska regeringen håller på att bygga ett reningsverk för att stabilisera och innehåller 56 miljoner liter avfall kvar från ett halvt sekel av kärnvapen produktion. Den radioaktiva slammet är så farligt att några timmars exponering kan vara dödlig. En stor läcka kan förorena vattentäkter som betjänar miljontals över Northwest. Den sanering är den mest komplexa och kostsamma återställande av miljön någonsin försökt.

En USA TODAY undersökning har funnit att den oroliga, 10-åriga försök att bygga reningsverket står inför enorma problem på samma sätt som den når vad som var tänkt att vara i sitt slutskede. Läs mer.

Utöver Nuclear svar på offentliggörandet av rapporten från DOE: s Blue Ribbon kommissionen om USA: s Nuclear Future

Nyheter från Beyond Nuclear, För omedelbar publicering, 26 januari 2012
Kontakt: Kevin Kamps, radioaktivt avfall Specialist, Beyond Nuclear, kontor 301-270-2209 ext. 1, cell 240-462-3216

Tryck Uttalande från Kevin Kamps, radioaktivt avfall Specialist på Beyond Nuclear, om offentliggörandet av den slutliga rapporten av den amerikanska Blue Ribbon kommissionen om USA: s Nuclear Future

"Idag US Department of Energy Blue Ribbon kommissionen om USA: s Nuclear Future presenterade resultatet av sin två år långa undersökning av vad man ska göra med den ackumulerade radioaktivt avfall på landets atomreaktorer. Vid årets slut kommer att avfall utgör ett berg 70 år hög, med den första koppen genereras den 2 december 1942 i Enrico Fermi Manhattan Project labb vid University of Chicago, när forskarna först skapade en självunderhållande nukleär kedjereaktion.

Det återstår ingen hållbar lösning för antingen ledningen eller säkert bortskaffande av radioaktivt avfall. Ändå är det en viktig rekommendation som inte finns i DOE rapport att sluta göra något mer av det. Även ett barn aldrig skulle tillåtas att fortsätta tornar upp leksaker i hans eller hennes rum på obestämd tid, inte för att städa upp röran, fortsätter kärnkraftsindustrin att vara tillåtet att tillverka några av världens giftigaste detritus utan sanering plan. Läs mer.

Miljöaktivister: Vattenförsörjning hotas av kärnkraftverk

TRENTON - Miljöaktivister sade i en rapport på tisdagen att nästan 3,3 miljoner nya Jerseyans dricka vatten från leveranser riskerar att smitta om det finns en läcka eller en olycka till ett kärnkraftverk.

Talare vid en State House presskonferens kallas för kärnkraftverk ska slutare eller fasas ut, utan nya anläggningar utvecklas, till förmån för förnybara energikällor som vind- och solenergi. På kort sikt, de vill ha oberoende säkerhetsgranskningar, omedelbara uppgraderingar och regelbundna grundvattentest.

"Farorna är alltför nära hemmet. Det finns för många New Jerseyans dricksvatten som skulle vara i riskzonen. Du ska inte behöva oroa sig för att få cancer från att dricka ett glas vatten ", säger Jennifer Kim, en advokat med New Jersey Public Interest Research Group.

Kim sade att rapporten är den första att mäta antalet människor vars dricksvatten leveranser är inom räckhåll för ett kärnkraftverk.

Hon sade US Environmental Protection Agency tillgänglig vattenintag uppgifter som tidigare inte släppts av regeringen, med hänvisning till nationella säkerhetsintressen. Läs mer.

=======
För att hålla EON: s arbete pågår, kan du kolla in alla supportalternativ på vår donation sidan eller så kan du också skicka en check utställd till EON till EON, PB 1047, Bolinas, Kalifornien
Eller ... bara:


Facebook Twitter E-post Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Om Admin

James solv och Mary Beth Brangan administrera den här bloggen liksom Planetarian perspektiv . Prisbelönt medieproducenter samt lärare och samhälls arrangörer, samar direkt de EON - den ekologiska Alternativ Nätverk . Den EON YouTube-kanal har över 600 inlägg och över 3.000 abonnenter.
Det här inlägget postades i Okategoriserade . Bokmärk permalänk .

2 Responses to EON Nuclear News Update 1-31-12

 1. Tommy Stokes säger:

  Varför inte använda en naturligt förekommande reaktor, som vår sol, för att ge vår makt?

  Mycket lite värmeenergi kan skapa stora mängder kinetisk energi, när du använder det klokt ...

  Pumpning termisk energi är extremt effektiv (upp till 300%) med hjälp av moderna värmepumpar.

  Här är ett sätt (blogg) om hur man kan utnyttja enkel värmeenergi för att flytta massa (kinetisk) energi runt ~ http://www.myspace.com/tommytokes/blog/543172675

  Om den termiska inte är tillåtet att fly, utan bara pumpas runt, skulle mycket lite extra ingång krävas för att driva 24/7 / 365,25, och detta är bara ett sätt av kanske tusentals.

 2. Pingback: Wake-Up Call från Fukushima - Ocensurerad | eon3EMFblog.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>