Santa Cruz Landmark "okos mérő" miniszteri & Health Report hatásai

Facebook Twitter E-mail Iwiw Digg Finom Reddit Stumbleupon

Az "intelligens" mérők Take the Lead teljes test RF-sugárzás

Összehasonlítása rádiófrekvenciás Levels az egész testre különböző forrásokból származó IJ W / cm2 idővel (korrigált Daniel Hirsch, bizottság, hogy áthidalja a szakadékot, és UCSC Nuclear Policy oktatója, a feltételezett működési ciklus és az egész testet érő vetítik a EPRI / CCST SmartMeter becsült szinten, 3 méter).

Rising az alkalomra - a törvényalkotók Kövesse a Tények
Mivel a California Public Utilities Bizottság (CPUC) irányába mozog, a döntés a "smart" mérő opt-out politika, Santa Cruz megyei tisztviselők volna a vezetést a termelő egészségügyi jelentést, és gyárts egy felelős válasz az iparág próbálja erővel vezeték nélküli " intelligens "méter a teljes népesség nélkül tudományos vizsgálat vagy tájékoztatta a demokratikus beleegyezését. [ Töltse le a PDF innen. ] Bár ez a módosított határozati javaslat óriási előrelépést jelent, hogy lehetővé teszi az analóg méter, hogy viszonylag biztonságos, és nem bocsát RF, hogy nem megy elég messzire.

SANTA Cruz County TÉMAVEZETŐK annak sokféle akciók ellen okos mérők Nina Beety

A jelentés szerint a Santa Cruz megye közegészségügyi hivatal Dr. Poki Stewart Namkung, casting komoly kétség Smart Meter biztonságát és megfelelőségét FCC irányelveket a lakosság védelme, egyhangúlag elfogadták a Santa Cruz Megyei felügyelőtanács. A fórumon is jóváhagyta megújításával, a Smart Meter moratóriumot szertartást, és lesz hozzá a nevüket, hogy a petíciót a California Public Utilities Bizottság keringő körében megye és a város vezetői.

Az egészségügyi részleg jelentés "egészségügyi kockázatait intelligens mérőórák":

"Bizonyíték van gyűlnek az eredmények a rádiófrekvenciás meg nem termikus szint. beleértve a fokozott áteresztőképességét a vér-agy gáton a fejét, a káros hatások spermium, dupla törések a DNS, ami elvezethet a daganatos Genesis ... "

"Mikor jön a nonthermal hatásait RF, FCC irányelvek jelentősége és nem használható fel semmilyen követelése SmartMeter biztonsági kivéve hőkárosodástól van szó."

"Nincs áram, a vonatkozó állami biztonsági előírásoknak pulzáló rádiófrekvenciás járó krónikus expozíció a lakosság, sem az érzékeny lakosság, sem az emberek, fém és orvosi implantátumok ..."

A jelentés tartalmazza a módját, hogy csökkentsék az EMF expozíció a mobiltelefonok, vezeték nélküli internet, és egyéb vezeték nélküli és EMF eszközök.

A teljes jelentés, valamint a levelet a Santa Cruz Megyei MgSzH Susan Mauriello ajánló mai akciók, van itt .

Santa Cruz Megyei Közigazgatási Hivatal: 831-454-2100
Santa Cruz megyében honlapján .

Michigan Elindítja SM Probe
Máshol a hírek, a Michigan Közszolgálati Bizottság (MPSC) vizsgálatot indított be az intelligens mérők szabályozott áramszolgáltatóivá Michigan.

Megjegyezve, hogy az elektromos ügyfelek és számos önkormányzat aggodalmát fejezte ki az intelligens mérők áramszolgáltatók működő Michigan, a MPSC ma megnyitotta a lajstrom céljára Ezen aggályok, hogy mennyire lehetséges, tekintettel a korlátokat a Bizottság jogszabályi hatóság és a szakértelem.

A mai érdekében irányítja az összes szabályozott áramszolgáltatók, hogy adjon tájékoztatást a Bizottság ügyben No. U-17000 által március 16 a következő témákban:
* A áramszolgáltató meglévő tervek az intelligens méterre a szolgáltatási területén;
* A becsült kiépítési költsége okos mérők egész szolgáltatási területe és a finanszírozási források;
* A becsült megtakarítás érhető el az intelligens méter;
* Magyarázatot minden más, nem pénzbeli juttatások, amelyek megvalósulnának az intelligens méter;
* Minden tudományos információ ismert az áramszolgáltató, amely magán viseli a biztonsági okos mérők képesek váltani, hogy a közüzemi;
* Magyarázata az, milyen információkat gyűjtenek össze az áramszolgáltató segítségével intelligens fogyasztásmérők;
* Magyarázatot a lépéseket, amelyeket az áramszolgáltató szándékozik tenni a személyes adatainak védelme érdekében az ügyfél így összegyűjtött információ;
* Akár az áramszolgáltató kívánja, hogy az ügyfelek választhatják ki, amelyek okos mérő; és
* Hogyan áramszolgáltató kívánja, hogy visszaszerezze a költségek egy opt-out programot, ha az ember létezik.

Vissza a Santa Cruz
Teszünk közzé részleteket a Santa Cruz alábbi dokumentumokat. Itt lehet letölteni a PDF dokumentum csomagot itt .

Megyei Santa Cruz
Megyei közigazgatási hivatal
701 OCEAN STREET, SUITE 520 Santa Cruz, CA 95060-4073
(831) 454-2100 FAX: (831) 454-3420 TOO: (831) 454-2123
Susan Mauriello, JD, megyei közigazgatási OFFICER
Január 18, 2012
PROGRAM: január 24,2012
A felügyelőtanács
Megyei Santa Cruz
701 Ocean Street
Santa Cruz, California 95060

SmartMeter moratórium

Tisztelt Elnökségi tagok:
December 13,2011, a Board hivatalt irányító vissza ma egy jelentést kapcsolatos kérdéseket a jelenlegi SmartMeter moratórium szertartást, és információkat a lehetséges a moratórium meghosszabbítása további egy évig. A Társaság Igazgatósága is rendezte Közegészségügyi Offcer hogy visszatérjen egy elemzést a kutatás az egészségre gyakorolt ​​hatásairól SmartMeters, és rendezte Megyei jogtanácsos visszatérni a jelentés törvényességét illetően a közüzemi elutasító szolgáltatást az ügyfelek, akik hajlandóak fizetni szolgáltatás és hajlandó, hogy egy analóg műszer.

Mivel a testület tisztában van azzal, a California Public Utility Bizottság mérlegeli PG & E
módosítási kérelmet a PG & E SmartMeter javaslatot, hogy egy lehetőség a lakossági ügyfelek, akik nem szeretnék, hogy a vezeték nélküli SmartMeter. Az elem tervek szerint a január 12, 2012 napirenden, de a Bizottság arra számít, hogy a szavazást a javaslat nem fog megtörténni februárja előtt 1,2012. Moratóriumot rendelet
A Társaság Igazgatósága hallottam jelentős mennyiségű vallomást kapcsolatos SmartMeters és aggodalmak azok lehetséges hatása az egészségre, megkérdőjelezte azok pontosságát, hogy képtelen talpra valós idejű adatokat, adatvédelmi aggályokat, és a hiányzó biztonsági előírások a krónikus, hosszú távú érő elektromágneses frekvenciájú sugárzás. Emellett PG & E nem mutatott be tanulmányait, amelyek segítik a elsődleges indoka, hogy a SmartMeter program ösztönözzük ügyfeleinket, hogy hatékonyabban tudják kezelni a hasznosítása villamos energia.

Tekintettel arra a széles aggodalmát SmartMeter technológiát, és a testület azon vágyát, hogy menjen a rekord, ez a offce és megyei jogtanácsos úgy vélik, hogy annak ellenére, végrehajtás kihívásai, hogy ez az érdeke az egészségügy, a biztonság, és a jóléti a testület fogadja el a mellékelt kormányrendelet (A. melléklet) végrehajtási ideiglenes moratóriumot a telepítés SmartMeters vagy bármilyen otthoni, lakás, társasház vagy üzleti tevékenységének jogi személyiséggel nem rendelkező terület a megyében. A cél a moratórium, hogy további időt, hogy oktassák a CPUC mintegy ezeket az aggodalmakat, és hagyjon időt a megfelelő kutatásról a hatásokat a SmartMeter technológiát.

A Közösségben működő - DOLGOZÓ a jövő ""
Rendelet Impozáns átmeneti moratóriumot szerelése SmartMeters
Napirend: január 24-i 200 2

PG & E, azt állítva, hogy a helyi önkormányzatok nem rendelkeznek joghatósággal a telepítés a méter, figyelmen kívül hagyta a korábbi Santa Cruz megyében szertartást, valamint a hasonló rendeleteket fogadott el más jogrendszerekben. PG & E úgy véli, hogy csak a California Public Utilities Bizottság (CPUC) hatáskörébe tartozik, hogy fejezze be a telepítést a méter. Választott képviselők, köztük a felügyelőtanács a Marin County, elismerték a határait szertartásokat valóban megáll a telepítés a méter. Azonban joghatóságok elfogadták a szertartások olyan állításokkal, hogy az ilyen szertartások fontos szerepet játszanak, tájékoztatva a CPUC jelentős közösség aggodalmait.

Egészségügyi Offcer jelentés
A Közegészségügyi Offcer jelentés áll rendelkezésre, mint Attachment B. A jelentés leírja az egészségügyi kockázatok a SmartMeters, a tudományos jelentések és intézkedések a lakosság is igénybe vehet enyhítésére potenciális károkat.

PG & E elzáró frissítése
A december 13-i 201, találkozó, a Testület megkérdőjelezte a PG & E képviselője a közüzemi vállalat azon döntését, hogy kapcsolja ki a tápegységet, hogy a lakások a lakók, akik levették a SmartMeters. Későbbi arra a találkozóra, PG & E restaurált hatalom azoknak rezidencia azzal a szándékkal, kivető múltbeli elektromos váltók.

Kérelem
Az Önök január 10, 2012 találkozó, a Testület megjelent egy petíciót a California Public Utilities Bizottságnak PG & E SmartMeter Opt-out Application, A petíciót lehetőséget ad a helyi választott offcials hogy kéri a Bizottságot
hogy továbbra petíció A.II-03-0 14 további nyilvános meghallgatásokat. A petíció tájékoztató
Attachment C. Javasoljuk, hogy a testület irányítja az elnököt, hogy írja alá a petíciót nevében a tanács és benyújtja azt a Kht.
Ezért ajánlott, hogy BOARD:
(1) közvetlen az elnököt, hogy levelet küld a Kht szólít tesztelés után
ellenőrzését SmartMeters segítségével azonosítja a cikluson mennek és gyakoriságát, különösen
az alábbi feltételek mellett:

. Ahol a gáz és villanyórák található szorosan együtt
. Hol van egy bank a SmartMeters, mint egy több családi házból
épület vagy lakás építése
. Ahol van egy gyűjtő méteres otthoni szolgáló otthon, plusz annyi
mint 5000 egyéb lakóegységet területén
. Ha egy SmartMeter otthoni viselkedik, mint egy relé más helyi környéken
méter

Rendelet Impozáns átmeneti moratóriumot telepítése intelligens mérők
(2) közvetlen az elnököt, hogy levelet küld a KKV és a PG & E enged Santa Cruz
Megyei illetőségű eltávolíttatni a korábban telepített SmartMeter és a
csere egy analóg műszer
(3) Elfogadás és elküldésére jelentést a Public Health Officer
(4) Közvetlenül az elnököt, hogy írja alá a petíciót a California Public Utilities Bizottság
Az Igazgatóság nevében sürgette a Bizottságot, hogy késedelem figyelembevételével előzetes
döntés PG & E SmartMeter alkalmazást, míg a további közmeghallgatást és input vannak
befejeződött, és
(5) fogadja el a mellékelt szertartást kivetéséről átmeneti moratóriumot telepítése
SmartMeters a jogi személyiséggel nem rendelkező területen, a Santa Cruz udvariasság és közvetlen a versenyigazgató
Az Igazgatóság helyezni a szertartást a február 7, 2012 napirendjét utolsó szempont.

A. A javasolt rendelet
B. jelentése Közegészségügyi Offcer
C. Petíció CPUC
cc: PG & E
California Public Utilities Bizottság

=====
============

A melléklet
Szövetségi miniszteri rendelet.
AN UNCODIFIED szertartása megye SANTACRUZ kivetéséről átmeneti moratóriumot TELEPÍTÉSÉT SMARTMETERS ÉS energiaipari berendezések annak mentén, keresztül, AZZAL, alul- és a nyilvános utcák és egyéb területén belül jogi személyiséggel nem rendelkező AREA Santa Cruz County

A felügyelőtanács a megyei Santa Cruz megtalálja az alábbiak szerint:

MIVEL, a megyei, a Santa Cruz (a "megyei") révén rendőrségi hatáskör cikke által nyújtott XI California alkotmány megőrzi széles körű mérlegelési jogszabályt a közüzemi célra és az általános jólét, beleértve, de nem kizárólagosan ügyekben a közegészségügy , biztonsági és fogyasztóvédelmi; és mivel a Megyei Santa Cruz egy franchise-megállapodást PG & E, hogy van érvényben 1955 óta; és

Mivel ezen túlmenően, a Megyei megtartja hatóság az alaprendelet XII szakasza az Alkotmány 8. megadására franchise nyilvános utilties megfelelően, és a California Public Utilties Code részben 6203, "lehet egy ilyen franchise-ír elő ilyen más és további feltételek. . ., Kormányzati vagy szerződéses jellegű, ahogyan a fent a törvényhozó testület is, hogy a közérdek; "és

MIVEL Közművek Code részben 2902 fenntartja a megyei jogát felügyeli és szabályozza a közművek érintő kérdésekben az egészségügyi, a kényelem és a biztonság a lakosság, "mint például a használata és javítása nyilvános utcákon bármely köz- utilty, a helyét a oszlopok, vezetékek, hálózati, vagy vezetékek minden közmű, a, alatt, vagy azt meghaladó bármely nyilvános utcákon, és a sebesség a közös fuvarozók működési keretein belül az önkormányzati vállalat; "és

MIVEL Pacific Gas & Electric Company ("PG & E") most installng SmartMeters Közép- és Észak-Kaliforniában, és telepíti ezeket méterre a megyén belül, a Santa Cruz; és

MIVEL aggodalmak hatására és pontosságát SmartMeters merültek fel országszerte, ami a Maryland Közszolgálati Bizottság megtagadta az engedélyt június 21-én 2010-ben a telepítését SmartMeters ebben az állapotban. A Hawaii állam Közhasznú Bizottság szintén a közelmúltban elutasította, hogy fogadjon el egy smart grid-rendszer ebben az állapotban. A CPUC jelenleg is függőben maradt egy petíciót a város és a megyei San Francisco és más települések, kérve, hogy késleltesse végrehajtását SmartMeters amíg a kérdéseket a pontosságot lehet értékelni; és

MIVEL jelentős problémák és hiányosságok a SmartMeters Kaliforniában már tudomására hozzák a felügyelőtanács a megyei Santa Cruz, beleértve a PG & E megerősítette, hogy SmartMeters adtak hamis jelzést költségszámítás adófizetők elmondhatatlan ezer dollárt overcharges és PG & E nyilvántartása felvázolt " kockázatok "és a" kérdések ", beleértve a folyamatban lévő képtelen talpra valós idejű adatokat, mert a hibás hardver származó PG & E szállítók; és

MIVEL az apály és a gáz és a villamos energia házak nyilvánosságra részletes információkat privát adatait a mindennapi élet. Az energia-felhasználás adatok értékelésével pillanatról pillanatra, lehetővé teszi a rekonstrukció a háztartási tevékenységét: ha az emberek felébredni, amikor hazajött, amikor mennek nyaralni, és akkor is, ha vesz egy forró fürdőt. SmartMeters képviselnek egy újfajta technológia, amely relék részletes eddig bizalmas információkat tükröző idők és mennyiségű elektromos energiát anélkül, hogy megfelelő védelmet biztosítva, hogy az adatokat attól, hogy illetéktelenek személyek vagy szervezetek, és mint ilyen jelentenek indokolatlan behatolás közüzemi fogyasztók személyiségi jogait és biztonsági érdekeit.

Az a tény, hogy a CPUC nem állapította biztosítékokat a magánélet saját hatósági jóváhagyások is sérti az elvek által meghatározott az amerikai Legfelsőbb Bíróság a Kyllo v. Egyesült Államok (2001), 533 US 27; és

MIVEL jelentős egészségügyi kérdések merültek vonatkozó fokozott elektromágneses sugárzás frekvencia (EMF) által kibocsátott vezeték nélküli technológia SmartMeters, amelyek wil minden házban, lakásban és az üzleti, ami növeli a további ember alkotta EMF környezetünkre éjjel-nappal, A már meglévő EMF a közüzemi pólusok, egyedi mérők és telefon oszlopok; és

MIVEL FCC biztonsági szabványok nem léteznek a krónikus, hosszú távú kitettség EMF vagy több forrásból származó, és jelenteni a káros egészségügyi hatásokat elektromágneses szennyezés közé alvászavarok, ingerlékenység, rövid távú memória elvesztését, fejfájás, szorongás, hányinger, DNS törések, abnormális sejtnövekedést, a rák, korai öregedés, stb miatt nem tesztelt technológia, a nemzetközi tudósok, környezetvédelmi ügynökségek, érdekképviseleti és orvosok azon fáradoznak, hogy a használata fokozott óvatossággal vezeték nélküli technológiák; és

MIVEL az elsődleges indokolták a SmartMeters program az állítását, hogy Wil ösztönözzük ügyfeleinket, hogy mozog azok egyes villamosenergia-felhasználás a nappali esti órákban; Azonban PG & E sem folytatott tényleges kísérleti projektek annak megállapítására, hogy ez a feltételezés valóban helyes. Nem közvetítő time-of-day méterre már rendelkezésre állnak az ügyfelek számára, akik a vágy fokozott ügyfél-oktatás életképes nem technológiai alternatíva, hogy ösztönözzék a villamosenergia-felhasználás időeltolódást is. Továbbá, néhány mérnök és energia
természetvédelmi szakemberek úgy vélik, hogy a SmartMeters programot-ben összessége, tudta jól
valójában növeli a teljes villamosenergia-fogyasztást és így a szén-dioxid kibocsátást; és

MIVEL ez a felügyelőtanács levelet küldött a CPUC on szeptember 15, 2010 aggodalmát fejezte jelentések, hogy SmartMeter technológia zavarja a működését közös háztartási eszközöket és választ kér a CPUC; és

MIVEL, nem volt válasza a CPUC a levelet küldött a felügyelőtanács; és

MIVEL, mert a potenciális kockázatok egészségének, biztonságának és jólétének megyei lakos olyan nagyok, a felügyelőtanács kíván elfogadni a moratórium telepítése SmartMeters és a kapcsolódó berendezések a jogi személyiséggel nem rendelkező területén a megye, a Santa Cruz. A moratórium időszak lehetővé teszi a Tanács Tudományos és Technológiai jogalkotási folyamat a fent hivatkozott kell kitölteni, és további információkat kell gyűjteni és elemezni a potenciális problémák SmartMeters; és

MIVEL van egy jelenlegi és közvetlenül veszélyezteti a lakosság egészségét, biztonságát és jólétét, mert e nélkül sürgősségi kormányrendeleteket, SmartMeters, illetve a támogató eszközök szükségesek, illetve a megépített vagy módosítani a Megyei nélkül PG & E megfelelnek a CPUC folyamatban való konzultáció a helyi bíróság A megyei szabályzat előírásainak, és alá lakói Santa Cruz megyében a magánélet, a biztonság, az egészségügy, a pontosság és a fogyasztók megtévesztése kockázatoknak a bizonyított SmartMeter technológia; és

MIVEL a felügyelőtanács ezúton megállapítja, hogy látható teljes bizonyossággal, hogy nincs elõfordulhat, hogy elfogadása és végrehajtása a szertartás is jelentős hatással van a környezetre. Ez a rendelet nem engedélyezi építése vagy telepítése, bármely létesítmény, sőt, ró nagyobb korlátozások, mint építési és szerelési annak érdekében, hogy megvédje a lakosság egészségének, biztonságának és általános jóléte. Ez a rendelet ezért mentesül a környezetvédelmi felülvizsgálatot követelményeknek a California Environmental Quality Act (CEQA) § 15061 (b) (3) 14. cím a California Code of Regulations; és

MIVEL nincs megvalósítható alternatívája kielégítően tanulmányozzák a lehetséges hatását a fent meghatározott ugyanolyan jó vagy jobb, kevésbé megterhelő vagy korlátozó hatása, mint az elfogadása időközi sürgősségi moratóriumot szokás szerint; és

MIVEL, az eddigiek alapján ez az érdeke az egészségügy, a biztonság és a jólét, hogy elegendő tanulmány a hatásokat a SmartMeter technológia; Ezért helyénvaló, hogy fogadjon el átmeneti moratóriumot maradna érvényben az az elfogadásának napján december 31-ig, 2012, kivéve, ha a Eljár hatályon kívül kell helyezni az említett időpont előtt.

MOST, ezért előírta, a felügyelőtanács a megyei Santa Cruz az alábbiak szerint:
I. szakasz
Moratóriumot. Ettől és a hatálybalépés napja után a szertartás, nem SmartMeter lehet telepíteni, vagy bármilyen otthoni, lakás, társasház vagy üzleti bármilyen típusú belül jogi személyiséggel nem rendelkező területén a megye, a Santa Cruz, és nem kapcsolódó berendezések SmartMeters lehet felszerelni , a, alatt, vagy fölött semmilyen nyílt utcán vagy közterületre a jogi személyiséggel nem rendelkező területén a megye, a Santa Cruz.

SZAKASZ II
Megsértése a moratórium lehet felszámítani, mint szabálysértési vagy vétségek, mint fejezetében meghatározott 1,12, a Santa Cruz megye kód. Emellett megsértése lehet tekinteni az állami ártalmak, a végrehajtás elrendelésére vagy egyéb jogorvoslati törvényesen engedélyezett.

SZAKASZ
Ez a felügyelőtanács állapítja meg, és megállapítja, hogy: (a) van egy aktuális és azonnali veszélyt a köznyugalom, egészségügyi vagy biztonsági; (B) a moratórium kell bevezetni annak érdekében, hogy megvédjék és megőrizzék a közérdek, az egészség, a biztonság és a kényelem, és megőrzi a közjóléti; és (c) meg kell őrizni a közegészség és biztonság minden lakos vagy földbirtokosok mellett ilyen célú felhasználása, mint a jelen dokumentumban időközi szertartást, valamint hogy megvédje az összes polgárok Santa Cruz megyében megőrzése és továbbfejlesztése révén az esztétikai és gazdasági feltételek a megyében.

SZAKASZ
Ha bármely rendelkezése a közbenső szertartást tartanak, hogy alkotmányellenes, ez
a szándék a felügyelőtanács hogy az ilyen részek ilyen szertartást is
elválasztható a többi, és a többi kap teljes egészében érvényben.

V. SZAKASZ
Ez az időközi szertartás nem tartozik a California Environmental Quality Act (CEQA) törvény 1. § 5060 (c) (2) - a tevékenység nem eredményezhet közvetlen vagy ésszerűen előre látható közvetett testi változás a környezet és a Szekció 15060 (c) (3) - a tevékenységre nem a projekt szakaszban meghatározott 15378 A CEQA iránymutatás, mert nincs potenciált eredményez fizikai változás, hogy a környezet, közvetlenül vagy közvetve ....

===========
B melléklet
[ A hivatkozott források, lásd PDF változatát. ]

Memorandum
Dátum: január 13, 2012
Hogy: Santa Cruz Megyei felügyelőtanács
Feladó: Poki Stewart Namkung, MD, MPH, közegészségügyi hivatal
Téma: egészségügyi kockázatait SmartMeters

Áttekintés
December 13, 2011, Santa Cruz Megyei felügyelőtanács irányította a Public
Tisztiorvos vissza január 24-én, 2012, egy elemzést a kutatás az egészségügyi
hatásait SmartMeters.

Háttér
Annak érdekében, hogy elemezzék a lehetséges egészségügyi kockázatok a SmartMeters, a következő
kérdéseket kell feltenni:

1) Mi a SmartMeter rendszer, és mi a potenciális sugárterhelés a rendszerből?
2) Milyen tudományos bizonyíték támasztja alá a lehetséges egészségügyi kockázatok a SmartMeters?
3) Vannak akciók, hogy a nyilvánosság is eltarthat enyhítésére esetleges kárt a SmartMeters?

SmartMeters egy új típusú elektromos mérő méri a fogyasztói energia felhasználás
és küldje el az adatokat vissza a közüzemi egy vezeték nélküli jel formájában pulzáló
frekvenciák a 800 MHz-től 2400 MHz órajelű tartományban lévő, mikrohullámú részét
Az elektromágneses spektrum. SmartMeters részének tekintjük "smart grid" technológiával
amely tartalmazza: a) a mesh hálózat vagy sorozat oszlopra szerelt vezeték nélküli antennák a
szomszédsági szinten gyűjtenek és továbbítanak a vezeték nélküli információkat minden SmartMeters ezen a területen vissza a közüzemi; b) kollektor méter, amelyek egy speciális típusa a SmartMeter hogy
összegyűjti a rádiófrekvenciás vagy mikrohullámú sugárzás jeleit sok környező épületek (500-5000 otthonok vagy épületek) és elküldi az adatokat vissza a közüzemi; és
c) a jövőre nézve javasolt, teljesítményadót mérésére energiafelhasználás egyéni
készülékek (például mosógép, ruhaszárító, mosogatógép, stb), és küldje információk
vezeték nélküli rádiófrekvenciás jel vissza a SmartMeter. Az elsődleges indoka
SmartMeters és grid hálózatok pontosabb nyomon követése és közvetlen energiafelhasználás.
A közegészségügyi aggodalomra ad okot a tekintetben, hogy SmartMeters akaratlan expozíció
egyének és a háztartások az elektromágneses mező (EMF) sugárzás. EMF mindenütt, jön, természetes és mesterséges forrásokból.

A három nagy osztálya EMF következők:
· Rendkívül alacsony frekvenciájú, ELF (a nap vagy powerlines)
· Rádiófrekvenciás, RF (a kommunikációs eszközök, a vezeték nélküli eszközök, és SmartMeters)
· Rendkívül magas frekvenciájú, az úgynevezett ionizáló sugárzás (röntgen és gamma-sugárzás)

Ennek jelentős része az expozíció túl ellenőrzés és a személyes ízlés kérdése; azonban,
a lakosságot érő rádiófrekvenciás mezők exponenciálisan növekszik elterjedése miatt a mobiltelefonok, és Wireless Fidelity (Wi-Fi) technológia. Ahhoz, hogy megértsük a kapcsolatát EMF-re SmartMeters és más forrásokból, célszerű megtekinteni az elektromágneses spektrum:

Ábra. 1: A elektromágneses spektrum, amely bemutatja a kapcsolatok ELF és RF mezők, waveleigth támogatás frekvencia, és az ionizáló és nem ionizáló része a spektrum.

A Federal Communications Commission (FCC) elfogadta meghatározott maximális
Megengedett expozíció (MPE) alapuló expozíciós által közzétett iránymutatásokat
Nemzeti Tanács Sugárvédelmi és Mérések (NCRP). A határok változhatnak
a frekvencia a elektromágneses sugárzás és egységben fejezik ki a microwatts jutó
centiméteres négyzeten. A SmartMeter tartalmaz két antenna amelyek együttes idő-
átlagolt közbiztonság határ expozíció 655¡.W / cm2 (Sage, 2011). Szerint a
California Tanács Tudományos és Technológiai (CCST) jelentés (2011), belül távolságok
09:57 lábak, SmartMeters ne haladja meg a határértéket.

Azonban CCST nem teszik gyakorisága adások, reflexiós tényezők, a bankok a SmartMeters tüzelés egyszerre, és a távolságok közelebb, mint három méter. Számos helyzetek, amikor a távolság között a SmartMeters és emberekben kevesebb mint három láb folyamatosan, például egy SmartMeter szerelt a külső falon egy hálószoba az ágy mellett elhelyezett, hogy a felhalmozódó mellett a belső falra. Ezt a távolságot a becslések szerint az egyik lábát. A CCST jelentés azt is megállapítja, hogy SmartMeters általában továbbítják az adatokat egyszer négy órát, és ha a rács teljesen működőképes, továbbíthatja "gyakrabban." Ez találóan mutatja, számítógépes modellezés és valós mérési meglévő méterre hogy SmartMeters bocsátanak ki frekvenciák szinte folyamatosan, éjjel és nappal, a hét minden napján. Továbbá, nem lehet programozni őket, hogy nem működik 100% -os kitöltési tényező (folyamatosan), és ezért nem lehet megállapítani, hogy ne haladják meg SmartMeters az idő-átlagolt expozíciós határérték. Továbbá, az expozíció adalékanyag és a fogyasztók is már nőtt szembeni kitettséget, rádiófrekvenciás sugárzás a lakásba, önkéntes vezeték nélküli eszközök használatát, mint a sejtek és a vezeték nélküli telefonok, digitális személyi asszisztensek (PDA-k), routerek internetes hozzáférést, otthoni biztonsági rendszerek, vezeték nélküli baba felügyelet (baby monitor) és más feltörekvő eszközök. Lehetetlen lenne tudni, hogy milyen szoros a fogyasztói lehet, hogy a limit, és a biztonsági egy bizonytalanság a telepítést a kötelező SmartMeter.

Ez a jelentés elsősorban a dokumentált egészségügyi kockázatait EMF általában relevanciáját
ezeket az adatokat a SmartMeters expozíciót, a megállapított iránymutatásokat rádiófrekvenciás biztonsági nyilvános
A nagy, majd ajánlásokat enyhíteni a kockázatot a lakosság egészségére.

Bizonyítékokon alapuló egészségügyi kockázatai EMF
Nincs tudományos szakirodalom azt az egészségügyi kockázatot SmartMeters különösen azok
Egy új technológia. Van azonban egy nagy terjedelmű kutatás egészségügyi kockázatairól EMF.
Adatok nagy része koncentrálódik mobiltelefon használat és SmartMeters elfoglalják a
Ugyanaz az energia spektrum, a mobiltelefonok és a körülményektől függ, meghaladhatja az egész
test sugárterhelés a mobiltelefonok telefonok (lásd a melléklet B1, 4. ábra). Ami a
egészségügyi kockázatokat, a kiváltó tényező mellett a tanulmány RF sugárzásnak legyen a mobiltelefonok,
Wi-Fi routerek, vezeték nélküli telefonok, vagy SmartMeters. Ezért az összes rendelkezésre álló, lektorált,
tudományos kutatási adatok extrapolálni lehet alkalmazni a SmartMeters, figyelembe
ellenérték nagysága és intenzitása az expozíciót.

Mivel a közép-1990-es A sejtes és vezeték nélküli készülékek exponenciálisan nőtt
kiteszik a nyilvánosság nagymértékben megnövelte rádiófrekvenciás. Van azonban vita
Az egészségügyi kockázatot jelentenek a lakosság adott ez a megnövekedett sugárzási szint. Azt
meg kell jegyezni, hogy kevés alapvető tudományos finanszírozásának ezt a kutatási és ez
nagyrészt finanszírozza az ipar. Egy érdekes megosztottságot, megjegyezte GENUIS, 2011, hogy a legtöbb
által végzett kutatás független, nem kormányzati vagy nem ipari kapcsolt kutatók azt sugallja, potenciálisan súlyos következmények sok nem-ionizáló sugárzás expozíció; a legtöbb kutatás által végzett független, nem kormányzati vagy nem ipari kapcsolt kutatók azt sugallja, potenciálisan súlyos következmények sokan nem ionizáló sugárterhelés által finanszírozott kutatások ipar és egyes kormányok úgy tűnik, hogy kétségbe vonja a potenciális veszély.

Elemei a vita abból ered, képtelen lemásolni eredmények következetesen
Laboratóriumi állatkísérletekben. Elemzése azonban számos egymásnak ellentmondó tanulmányok nem érvényes
mint az alkalmazott módszer nem összehasonlítható. Annak ellenére, hogy ez a vita, bizonyíték
gyűlnek az eredmények a rádiófrekvenciás meg nem termikus szinten többek között a fokozott
permeabilitása a vér-agy gáton a fej (Eberhardt, 2008), káros hatások
spermium, dupla törések a DNS, ami elvezethet a daganatos Genesis (Phillips, 2011),
stressz gének aktiválását jelzi olyan kockázatot egy toxin (Blank, 2011), és a változások
agy glükóz metabolizmust (Volkow, 2011).

Ami a meta-elemzett epidemiológiai vizsgálatok, az összes eset-kontroll epidemiológiai
felölelő elemzések;: 10 éves a mobiltelefon használata emelkedéséről számoltak be kockázatát agy
tumorban szenvedő mobiltelefonok használatát (Hallberg, 2011). Más tanulmányok arra utaltak, hogy
növekvő kockázatát akusztikus neurinoma, nyálmirigy daganatok, és a szem daganatos miután több
év mobiltelefon használata és a daganatok fordulnak elő túlnyomórészt azonos oldalon, a fej
mivel a telefon használható. The analysis of brain cancer statistics since the mid 20th century in
several countries reveals that brain tumor formation has a long latency time, an average of
over 30 years to develop from initial damage.(Hallberg, 2011). Therefore using studies
such as the Interphone Study which looked as shorter latency periods for the development
of specific brain cancers will result in inconclusive data.

Another potential health risk related to EMF exposure, whose legitimacy as a phenomen
remains contentious, is electromagnetic hypersensitivity (EHS). In the 1950′s, various
centers in Eastern Europe began to describe and treat thousands of workers, generally
employed in jobs involving microwave transmission. The afflicted individuals often
presented with symptoms such as headaches, weakness, sleep disturbance, emotional
instability, dizziness, memory impairment, fatigue, and heart palpitations. Clinical research
to verify the physiological nature of this condition did not begin in earnest until the 1990′s
and found that the EMF involved was usually within the non-ionizing range of the
electromagnetic spectrum. In the early 2000′s, estimates of the occurrence of EHS began
to swell with studies estimating the prevalence of this condition to be about 1.5% of the
population of Sweden (Hilleert et ai', 2002), 3.2% in California (Levallios et ai', 2002), and
8% in Germany (infas Institut fur angewandte Sozialwissenschaft GmbH, 2003).
In 2004, WHO declared EHS “a phenomenon where individuals experience adverse health
effect while using or being in the vicinity of devices emanating electric, magnetic, or
electromagnetic fields (EMFs)… Whatever its cause, EHS is a real and sometimes
debilitating problem for the affected persons (Mild et ai', 2004).”

Currently, research has demonstrated objective evidence to support the EHS diagnosis,
defining pathophysiological mechanisms including immune dysregulation in vitro, with
increased production of selected cytokines and disruption and dysregulation of
catecholamine physiology (Genuis, 2011).

Until recently, the diagnosis of EHS has not received much support from the medical
community due to lack of objective evidence. In an effort to determine the legitimacy of
EHS as a neurological disorder, however, a collection of scientists and physicians recently
conducted a double-blinded research study that concluded that “EMF hypersensitivity can
occur as a bona fide environmentally-inducible neurological syndrome (McCarty et ai',
2011 ).

Safety Guidelines
The guidelines currently used by the FCC were adopted in 1996, are thermally based, and
are believed to protect against injury that may be caused by acute exposures that result in
tissue heating or electric shock. FCC guidelines have a much lower certainty of safety than
standards. Meeting the current FCC guidelines only assures that one should not have
heat damage from SmartMeter exposure. It says nothing about safety from the risk of
many chronic diseases that the public is most concerned about such as cancer,
miscarriage, birth defects, semen quality, autoimmune diseases, etc. Therefore, when it
comes to nonthermal effects of RF, FCC guidelines are irrelevant and cannot be used for
any claims of SmartMeter safety unless heat damage is involved (Li, 2011).
There are no current, relevant public safety standards for pulsed RF involving chronic
exposure of the public, nor of sensitive populations, nor of people with metal and medical
implants that can be affected both by localized heating and by electromagnetic
interference (EMI) for medical wireless implanted devices. Many other countries (9) have
significantly lower RF/MW exposure standards ranging from 0.001 to 50 ~W/cm2 as
compared with the US guideline of 200-1 000 ~W/cm2. Note that these recommended
levels are considerably lower that the approximately 600 ~W/cm2. (time-averaged) allowed
for the RFR from SmartMeters operating in the low 900 MHz band mandated by the FCC
based on only thermal consideration.

In summary, there is no scientific data to determine if there is a safe RF exposure level
regarding its non-thermal effects. The question for governmental agencies is that given
the uncertainty of safety, the evidence of existing and potential harm, should we err on the
side of safety and take the precautionary avoidance measures? The two unique features
of SmartMeter exposure are: 1) universal exposure thus far because of mandatory
installation ensuring that virtually every household is exposed; 2) involuntary exposure
whether one has a SmartMeter on their home or not due to the already ubiquitous
saturation of installation in Santa Cruz County. Governmental agencies for protecting
public health and safety should be much more vigilant towards involuntary environmental
exposures because governmental agencies are the only defense against such involuntary
exposure. Examples of actions that the public might take to limit exposure to
electromagnetic radiation can be found in Attachment B2.

[ For references, please see PDF version. ]

=======
Hogy segítsen megőrizni EON munka folyik, kérlek nézd meg a támogatási lehetőségeket a mi adományok lapot , vagy akkor is küld egy csekket, hogy EON EON, Pf 1047, Bolinas, CA
Or…just:


Facebook Twitter E-mail Iwiw Digg Finom Reddit Stumbleupon

Körülbelül Admin

James Heddle és Mary Beth Brangan kezeli ezt a blogot, valamint Planetarian Perspectives . Díjnyertes média termelők, valamint a nevelők és a közösség szervezői, hogy együtt közvetlen EON - Ökológiai Options Network . Az EON YouTube csatorna már több mint 600 hozzászólás és több mint 3000 előfizetője van.
Ez a bejegyzés a Nincs kategorizálva . A Könyvjelző permalink .

14 hozzászólás a Santa Cruz Landmark "okos mérő" miniszteri & Health Report hatásai

 1. Pingback: Wireless Meter Opt-Out - Miért és hogyan kell csinálni | eon3EMFblog.net

 2. Pingback: Compteurs intelligents: des szakértők dénoncent la »désinformation flagrante»

 3. Pingback: Compteurs intelligents: des szakértők dénoncent la désinformation flagrante | Sortir du káosz et de l'illúzió

 4. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Bruttó félretájékoztatás

 5. Pingback: Intelligens információ: félretájékoztatás «Profncampbell blogja

 6. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Bruttó félretájékoztatás | Center Elektroszmog- Prevention

 7. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Gross félretájékoztatás - Stop intelligens fogyasztásmérők! (Uk)

 8. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Bruttó félretájékoztatás | Fairfield Safe mérők

 9. Pingback: okos mérő veszélyei: a legújabb a Dr. David O. Carpenter | tudatos élet Hírek

 10. Tilda Holzer mondja:

  Bármilyen agydaganat eredendően komoly és életveszélyes, mert az invazív és infiltratív karaktert a korlátozott hely a koponyaűri. Azonban agydaganatok (még rosszindulatú is) nem minden esetben halálos kimenetelű, különösen lipomái amelyek természetüknél fogva ártalmatlan. Agydaganat vagy koponyaűri daganatok lehetnek rákos (malignus), vagy nem rákos (jóindulatú) ;, `,,

  Jó napot
  <Http://calaguas.org/index.php

 11. Pingback: Bulletin du CQLPE #12 : Envoi spécial sur l'électro-désinformation‏ | Lanaudière Refuse

 12. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring
  on other websites? I have a blog based upon on the same ideazs you diuscuss and would really
  like to have you shar some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work.
  If you're even remotely interested, feel frree
  to shoot me an email.

  my page … money Maker club Penguin online

 13. bingo says:

  Pretty! This was an incredibly wonderful article. Thank
  you for providing this info.

 14. Thanks , I have recently been looking for info approximately this subject for ages and yours
  is the geatest I've discovered till now. However, what about the conclusion? Are you positive in regards to the
  source?

  Here iis my blog post – doog heart worm; http://www.sankov.ru ,

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Ön ezeket a HTML címkék és attribútumok: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>