Santa Cruz Landmark "okos mérő" miniszteri & Health Report hatásai

Facebook Twitter E-mail Iwiw Digg Finom Reddit Rábukkan

Az "intelligens" mérők Take the Lead a teljes test RF-sugárzás

Összehasonlítása rádiófrekvenciás Levels az egész test különböző forrásokból származó IJ W / cm2 idővel (korrigált Daniel Hirsch, bizottság, hogy áthidalja a szakadékot, és UCSC Nuclear Policy oktatója, a feltételezett működési ciklus és az egész testet érő extrapolálni EPRI / CCST SmartMeter becsült szinten 3 láb).

Emelkedik a Alkalom - jogalkotók Kövesse a Tények
Mivel a California Public Utilities Bizottság (CPUC) irányába mozog, a döntés a "smart" mérő opt-out politika, Santa Cruz megyei tisztviselők volna a vezetést a termelő egészségügyi jelentést, és gyárts egy felelősségteljes válasz az iparág erőltesse vezeték nélküli " intelligens "méter a teljes népesség nélkül tudományos vizsgálat vagy tájékoztatta a demokratikus beleegyezését. [ Töltse le a PDF innen. ] Bár ez a módosított határozati javaslat egy óriási előrelépés, hogy lehetővé teszi az analóg méter, hogy viszonylag biztonságos, és nem bocsát RF, hogy nem megy elég messzire.

SANTA Cruz County TÉMAVEZETŐK hogy több akciók ellen okos mérők Nina Beety

A jelentés szerint a Santa Cruz Megyei Egészségügyi Officer Dr. Poki Stewart Namkung, casting komoly kétség Smart Meter biztonsági és megfelelőségének FCC iránymutatások a lakosság védelme, egyhangúlag fogadta el a Santa Cruz megye felügyelőtanács. A testület jóváhagyta továbbá megújítják a Smart Meter moratórium szertartást, és lesz hozzá a nevüket, hogy a petíciót a California Public Utilities Bizottság keringő körében megye és a város vezetői.

Az egészségügyi részleg jelentés "egészségügyi kockázatait intelligens mérőórák":

"A bizonyítékok gyűlnek az eredmények a rádiófrekvenciás meg nem termikus szint. beleértve a fokozott áteresztőképességét a vér-agy gáton a fejét, káros hatással van az spermium, dupla törések a DNS, ami elvezethet a daganatos Genesis ... "

"Mikor jön a nonthermal hatásait RF, FCC irányelvek jelentősége és nem használható fel semmilyen követelése SmartMeter biztonsági hacsak hőkárosodástól van szó."

"Nincsenek aktuális, releváns állami biztonsági előírások pulzáló rádiófrekvenciás járó krónikus expozíció a lakosság, sem az érzékeny népességcsoportok, sem az emberek, fém és orvosi implantátumok ..."

A jelentés tartalmazza, hogyan csökkenthető EMF expozíció a mobiltelefonok, vezeték nélküli internet, és egyéb vezeték nélküli és EMF eszközök.

A teljes jelentés, valamint a levelet a Santa Cruz megye MgSzH Susan Mauriello ajánló mai akciók, van itt .

Santa Cruz Megyei Közigazgatási Hivatal: 831-454-2100
Santa Cruz megye honlapján .

Michigan Elindítja SM Probe
Máshol a hírekben, a Michigan Közszolgálati Bizottság (MPSC) indított vizsgálatot az intelligens méter szabályozott áramszolgáltatóivá Michigan.

Megjegyezve, hogy az elektromos ügyfelek és számos önkormányzat aggodalmát fejezte ki az intelligens méter elektromos közművek működő Michigan, a MPSC ma nyitotta a jegyzék a kezelése céljából ezeket az aggodalmakat, hogy milyen mértékű lehet, figyelembe véve a határait a Bizottság jogszabályi hatóság és a szakértelem.

A mai érdekében irányítja az összes szabályozott áramszolgáltatók, hogy adjon tájékoztatást a Bizottságnak ügyben No. U-17000 március 16-én az alábbi témákban:
* A áramszolgáltató meglévő tervek az intelligens méter szolgáltatási területén;
* A becsült kiépítési költsége okos mérők egész szolgáltatási területe és a finanszírozási források;
* A becsült megtakarítás érhető el az intelligens méter;
* A magyarázat bármely más, nem pénzbeli juttatások hogy lehet realizált az intelligens méter;
* Minden tudományos információk vannak már a áramszolgáltató, amely magán viseli a biztonsági okos mérők képesek váltani, hogy a közüzemi;
* Magyarázat az információk típusa kerül által összegyűjtött áramszolgáltató segítségével intelligens fogyasztásmérők;
* A magyarázat a lépéseket, amelyeket a villamos közüzemi szándékozik tenni a személyes adatainak védelme érdekében az ügyfél így összegyűjtött információ;
* Hogy a villamos közüzemi kívánja, hogy az ügyfelek választhatják ki, amelynek egy okos mérő; és
* Hogyan áramszolgáltató kívánja, hogy visszaszerezze a költségek egy opt-out programot, ha az ember létezik.

Vissza a Santa Cruz
Teszünk közzé szemelvényeket a Santa Cruz alábbi dokumentumokat. Itt lehet letölteni a PDF dokumentum csomagot itt .

Megyei Santa Cruz
Megyei közigazgatási hivatal
701 OCEAN STREET, SUITE 520 Santa Cruz, CA 95060-4073
(831) 454-2100 FAX: (831) 454-3420 TOO: (831) 454-2123
Susan Mauriello, JD, megyei közigazgatási OFFICER
Január 18, 2012
PROGRAM: január 24,2012
Felügyelőtanács
Megyei Santa Cruz
701 Ocean Street
Santa Cruz, California 95060

SmartMeter moratórium

Tisztelt Elnökségi tagok:
December 13,2011, a Board hivatalt irányító visszatérni ma egy jelentést kapcsolatos kérdésekről a jelenlegi SmartMeter moratórium szertartást, és tájékoztatást nyújtanak a lehetséges a moratórium meghosszabbítása további egy évig. A Társaság Igazgatósága is rendezte a Közegészségügyi Offcer hogy visszatérjen egy elemzést a kutatás az egészségre gyakorolt ​​hatásairól SmartMeters, és rendezte Megyei jogtanácsosa, hogy visszatérjen a jelentés törvényességét illetően a közüzemi elutasító szolgáltatást az ügyfelek, akik hajlandóak fizetni szolgáltatás és hajlandó, hogy egy analóg műszer.

Mivel a Testület tisztában van azzal, a California Public Utility Bizottság mérlegeli PG & E
módosítási kérelmet a PG & E SmartMeter javaslatot is van lehetőség a lakossági ügyfelek, akik nem szeretnék, hogy a vezeték nélküli SmartMeter. Az elem tervezett a január 12, 2012 napirenden, de a Bizottság arra számít, hogy a szavazást a javaslat nem fog megtörténni februárja előtt 1,2012. Moratórium rendelet
A Társaság Igazgatósága hallott jelentős mennyiségű vallomást kapcsolatos SmartMeters és aggodalmak azok lehetséges hatása az egészségre, megkérdőjelezte azok pontosságát, hogy képtelen talpra valós idejű adatokat, adatvédelmi aggályokat, és a hiányzó biztonsági előírások krónikus, hosszú távú érő elektromágneses frekvenciájú sugárzás. Ezen kívül, a PG & E nem mutatott be tanulmányait, amelyek segítik a elsődleges indoka, hogy a SmartMeter program ösztönözze az ügyfelek hatékonyabban tudják kezelni hasznosítása villamos energiát.

Tekintettel a széles aggodalmát SmartMeter technológiát, és a tanács azon vágyát, hogy menjen a rekordot, ez offce és megyei jogtanácsos úgy vélik, hogy annak ellenére, végrehajtás kihívásai, hogy ez az érdeke a közegészség, a biztonság, és a jóléti a tanács, hogy fogadja el a mellékelt szertartás (A. melléklet) végrehajtási ideiglenes moratóriumot a telepítés SmartMeters vagy bármilyen otthoni, lakás, társasház vagy üzleti tevékenységének jogi személyiséggel nem rendelkező terület a megyében. A cél a moratórium, hogy további időt, hogy oktassák a CPUC mintegy ezeket az aggodalmakat, és adjon időt a megfelelő tanulmány a hatásokat a SmartMeter technológia.

A Közösségben működő - DOLGOZÓ a jövő ""
Rendelet Impozáns ideiglenes moratóriumot szerelése SmartMeters
Napirend: január 24-i 200 2

PG & E, azt állítva, hogy a helyi önkormányzatok nem rendelkeznek joghatósággal a telepítés a méter, figyelmen kívül hagyta a korábbi Santa Cruz megyében szertartást, valamint a hasonló szertartások elfogadott más jogrendszerekben. PG & E úgy véli, hogy csak a California Public Utilities Bizottság (CPUC) jogosult megállítani telepítése méter. A választott képviselők, köztük a felügyelőtanács a Marin County, elismerték a határait szertartásokat valóban megáll a telepítés a méter. Azonban joghatóságok elfogadták a szertartások nyilatkozatokkal, hogy az ilyen szertartások fontos szerepet játszanak, tájékoztatva a CPUC jelentős közösség aggodalmait.

Egészségügyi Offcer jelentés
A Közegészségügyi Offcer jelentés áll rendelkezésre, mint Attachment B. A jelentés tárgyalja a kapcsolódó egészségi kockázatok SmartMeters, a tudományos jelentések és intézkedések a lakosság is igénybe vehet, hogy enyhítse a lehetséges károkat.

PG & E elzáró frissítése
A december 13-i 201, találkozó, a Testület megkérdőjelezte a PG & E képviselője a közüzemi vállalat azon döntését, hogy kapcsolja ki az áramot, hogy a lakások a lakók, akik levették a SmartMeters. Követően, hogy a találkozó, PG & E restaurált hatalom, hogy azok, rezidenciák azzal a szándékkal, kivető múltbeli elektromos váltók.

Kérelem
Az Önök január 10, 2012 találkozó, a Testület kapott egy petíciót a California Public Utilities Bizottságnak PG & E SmartMeter Opt-out kérelmet, a petíció lehetőséget ad a helyi választott offcials hogy kéri a Bizottságot
hogy továbbra petíció A.II-03-0 14 további nyilvános meghallgatásokat. A petíció tájékoztató
Attachment C. Javasoljuk, hogy a tanács irányítja az elnököt, hogy írja alá a petíciót nevében a tanács és benyújtja azt a Kht.
Ezért ajánlott, HOGY A BIZOTTSÁG:
(1) Közvetlenül az elnököt, hogy levelet küld a KKV szólít független tesztelés és
monitorozása SmartMeters segítségével azonosítja a munkaciklusokat és gyakorisága, különösen
az alábbi feltételek mellett:

. Amennyiben a gáz és villanyórák található szorosan együtt
. Hol van egy bank a SmartMeters, mint egy multi-család lakó-
épület vagy lakás építése
. Ahol van egy gyűjtő méteres otthoni szolgáló otthon, plusz annyi
mint 5000 egyéb lakóegységet területén
. Ha egy SmartMeter otthoni működik, mint egy relé más helyi környéken
méter

Rendelet Impozáns ideiglenes moratóriumot telepítése intelligens mérők
(2) közvetlen az elnököt, hogy levelet küld a KKV és PG & E enged Santa Cruz
Megyei rezidens eltávolíttatni a korábban telepített SmartMeter és a
csere egy analóg műszer
(3) Elfogadás és elküldésére jelentést a Public Health Officer
(4) Közvetlenül az elnököt, hogy írja alá a petíciót a California Public Utilities Bizottság
Az Igazgatóság nevében sürgette a Bizottságot, hogy késedelem figyelembevételével előzetes
döntés PG & E SmartMeter alkalmazást, míg a további közmeghallgatást és bemeneti vannak
befejeződött, és
(5) fogadja el a mellékelt szertartást kivetéséről átmeneti moratóriumot telepítése
SmartMeters belül jogi személyiséggel nem rendelkező terület Santa Cruz udvariasság és közvetlen a versenyigazgató
Az Igazgatóság helyezni a szertartást a február 7, 2012 napirendjét utolsó szempont.

A. A javasolt rendelet
B. jelentése Közegészségügyi Offcer
C. Petíció CPUC
cc: PG & E
California Public Utilities Bizottság

=====
============

A melléklet
Szövetségi miniszteri rendelet.
AN UNCODIFIED szertartása megye SANTACRUZ kivetéséről átmeneti moratóriumot TELEPÍTÉSÉT SMARTMETERS ÉS energiaipari berendezések annak mentén, keresztül, AZZAL, ALATT ÉS A nyilvános utcák és egyéb belüli hely jogi személyiséggel nem rendelkező AREA Santa Cruz County

A felügyelőtanács a megyei Santa Cruz találni az alábbiak szerint:

MIVEL a megyei Santa Cruz (a "megyei") révén rendőrségi hatáskör cikke által nyújtott XI California alkotmány megőrzi széles körű mérlegelési jogszabályt a közüzemi célra és az általános jólét, beleértve, de nem kizárólagosan a közügyekkel egészségügyi , biztonsági és fogyasztóvédelmi; és mivel a megyei Santa Cruz egy franchise-megállapodást PG & E, hogy hatályban volt, 1955 óta; és

Mivel ezen túlmenően, a megyei megtartja hatóság az alaprendelet XII 8. § Az Alkotmány megadását franchise nyilvános utilties megfelelően, és a California Public Utilties kód részben 6203, "lehet egy ilyen franchise-ír elő ilyen más és további feltételeket. . ., Kormányzati vagy szerződéses jellegű, mint az ítélet a törvényhozó testület is, hogy a közérdek; "és

MIVEL Közművek kód részben 2902 fenntartja a megyei jogát felügyeli és szabályozza a közművek érintő kérdésekben az egészségügyi, a kényelem és a biztonság a lakosság, "mint a használata és javítása nyilvános utcák bármely nyilvános utilty, a helyét a oszlopok, vezetékek, hálózati, vagy vezetékek minden közmű, a, alatt, vagy azt meghaladó bármely nyilvános utcákon, és a sebesség a közös fuvarozók működési keretein belül az önkormányzati vállalat; "és

MIVEL Pacific Gas & Electric Company ("PG & E") most installng SmartMeters Közép- és Észak-Kaliforniában, és telepíti ezeket méterre a megyén belül, a Santa Cruz; és

MIVEL aggodalmak hatására és pontosságát SmartMeters merültek fel országszerte, ami a Maryland Közszolgálati Bizottság megtagadta az engedélyt június 21-én 2010-ben a telepítését SmartMeters ebben az állapotban. A Hawaii állam Közhasznú Bizottság szintén a közelmúltban elutasította, hogy fogadjon el egy smart grid-rendszer ebben az állapotban. A CPUC jelenleg függőben maradt egy petíciót a város és a megyei San Francisco és más települések, kérve, hogy késleltesse végrehajtását SmartMeters amíg a kérdéseket a pontosságot lehet értékelni; és

MIVEL jelentős problémák és hiányosságok a SmartMeters Kaliforniában került bíróság a figyelmet a felügyelőtanács a megyei Santa Cruz, beleértve PG & E megerősítené, hogy SmartMeters adtak hamis jelzést költségszámítás ratepayers elmondhatatlan ezer dollárt overcharges és PG & E feljegyzések felvázolt " kockázatok "és a" kérdések ", beleértve a folyamatban lévő képtelenség, hogy visszaszerezze a valós idejű adatokat, mert a hibás hardver származó PG & E szállítók; és

MIVEL az apály és a gáz és a villamos energia otthonokban közzéteszi részletes információkat privát adatait a mindennapi élet. Az energiafelhasználás adatok értékelésével pillanatról pillanatra, lehetővé teszi a rekonstrukció a háztartási tevékenységét: ha az emberek felébredni, amikor hazajött, amikor mennek nyaralni, és akkor is, ha vesz egy forró fürdőt. SmartMeters képviselnek egy új formája a technológia, relék részletes eddig bizalmas információkat tükröző idők és mennyiségű elektromos energiát nem megfelelő védelmére, hogy az adatokat a jogosulatlan személyek vagy szervezetek, és mint ilyen jelentenek indokolatlan behatolás közüzemi fogyasztók személyiségi jogait és biztonsági érdekeit.

Az a tény, hogy a CPUC nem hozott létre biztosítékokat a magánélet saját hatósági jóváhagyások sérthetik lefektetett alapelvek az amerikai Legfelsőbb Bíróság a Kyllo v. Egyesült Államok (2001), 533 US 27; és

MIVEL jelentős egészségügyi kérdések merültek vonatkozó fokozott elektromágneses sugárzás frekvencia (EMF) által kibocsátott vezeték nélküli technológia SmartMeters, amelyek wil minden házban, lakásban és az üzleti, ily módon további ember alkotta EMF környezetünket éjjel-nappal A már meglévő EMF a közüzemi pólusok, egyedi mérők és telefon oszlopok; és

MIVEL FCC biztonsági előírások nem léteznek a krónikus, hosszú távú kitettség EMF vagy több forrásból, és jelenteni a káros egészségügyi hatásokat elektromágneses szennyezés közé alvászavarok, ingerlékenység, a rövid távú memória elvesztése, fejfájás, szorongás, hányinger, DNS törések, abnormális sejtnövekedést, a rák, korai öregedés, stb miatt nem tesztelt technológia, a nemzetközi tudósok, környezetvédelmi ügynökségek és érdekképviseletek, valamint az orvosok azon fáradoznak használata óvatosságot vezeték nélküli technológiák; és

MIVEL az elsődleges indokolták a SmartMeters program az állítását, hogy wil ösztönözzük ügyfeleinket, hogy mozog azok egyes villamosenergia-felhasználás a nappali esti órákban; azonban PG & E sem folytatott tényleges kísérleti projekteket annak megállapítására, hogy ez a feltételezés valójában helyes. Nem közvetítő time-of-day méterre már rendelkezésre állnak az ügyfelek számára, akik a vágy fokozott ügyfél-oktatás életképes, nem technológiai alternatíva, hogy ösztönözze a villamosenergia-felhasználás időeltolódást is. Továbbá, néhány mérnök és energia
természetvédelmi szakemberek úgy vélik, hogy a SmartMeters programot-ben totalitás-is jól
valójában növeli a teljes villamosenergia-fogyasztást és így a szén-dioxid kibocsátást; és

MIVEL ez a felügyelőtanács levelet küldött a CPUC on szeptember 15, 2010 aggódnak jelentések szerint SmartMeter technológia zavarja a működését közös háztartási eszközöket és választ kér a CPUC; és

MIVEL nem volt válasza a CPUC a levelet küldött a felügyelőtanács; és

MIVEL mert a potenciális kockázatok egészségének, biztonságának és jólétének megyei lakos olyan nagyok, a felügyelőtanács kíván elfogadni a moratórium telepítése SmartMeters és a kapcsolódó berendezések a jogi személyiséggel nem rendelkező területe a megye, a Santa Cruz. A moratórium időszak lehetővé teszi a Tanács Tudományos és Technológiai jogalkotási folyamat a fent hivatkozott kell kitölteni, és további információkat kell gyűjteni és elemezni kapcsolatos esetleges problémák SmartMeters; és

MIVEL van egy aktuális és azonnali fenyegetést jelent a közegészségre, biztonságát és jólétét, mert e nélkül sürgősségi kormányrendeleteket, SmartMeters vagy alátámasztó berendezés telepítésre kerül, vagy épített vagy átalakított, a megyei nélkül PG & E megfelelnek a CPUC eljárást folytatott konzultáció a helyi bíróság A megyei Code követelményeit, és alá lakói Santa Cruz megyében a magánélet, a biztonság, az egészségügy, a pontosság és a fogyasztók megtévesztése kockázatokat a bizonyítatlan SmartMeter technológia; és

MIVEL a felügyelőtanács ezúton megállapítja, hogy látható teljes bizonyossággal, hogy nincs elõfordulhat, hogy a elfogadása és végrehajtása a szertartás is jelentős hatással van a környezetre. Jelen rendelet nem engedélyezi építése vagy telepítése, bármely létesítmény, sőt, ró nagyobb korlátozásokat vezet be ilyen építési és szerelési annak érdekében, hogy megvédje a közegészség, a közbiztonság és az általános jólétet. Jelen rendelet ezért mentesül a környezetvédelmi felülvizsgálatot követelményeknek a California Environmental Quality Act (CEQA) § 15061 (b) (3) 14. cím a California Code of Regulations; és

MIVEL nincs megvalósítható alternatívája kielégítően tanulmányozzák a lehetséges hatását a fent meghatározott ugyanolyan jó vagy jobb, kevésbé megterhelő vagy korlátozó hatása, mint az elfogadása időközi sürgősségi moratóriumot szokás szerint; és

MIVEL az eddigiek alapján ez az érdeke a közegészségügy, a biztonság és a jólét, hogy a megfelelő tanulmány a hatásokat a SmartMeter technológia; Ezért helyénvaló elfogadni egy ideiglenes moratóriumot maradna érvényben napjától az elfogadásának december 31-ig, 2012, kivéve, ha a tanács jár hatályon kívül kell helyezni az említett időpont előtt.

MOST, ezért előírta, a felügyelőtanács a megyei Santa Cruz az alábbiak szerint:
I. szakasz
Moratóriumot. Ettől és hatálybalépése után a szertartás, nem SmartMeter lehet telepíteni vagy bármilyen otthoni, lakás, társasház vagy üzleti bármilyen típusú belül jogi személyiséggel nem rendelkező területe a megye, a Santa Cruz, és nem kapcsolódó berendezések SmartMeters lehet felszerelni , a, alatt, vagy felett minden állami utcán vagy közterületre belül jogi személyiséggel nem rendelkező területe a megye, a Santa Cruz.

SZAKASZ II
Jogsértések moratórium lehet felszámítani a jogsértésekről, vagy vétségek, mint fejezetében meghatározott 1,12, a Santa Cruz megye kód. Emellett megsértése lehet tekinteni állami ártalmak, a végrehajtás elrendelésére vagy bármely más jogorvoslati törvényesen engedélyezett.

SZAKASZ
Ez a felügyelőtanács állapítja meg, és megállapítja, hogy: (a) van egy aktuális és azonnali veszélyt a köznyugalom, egészségügyi vagy biztonsági; (B) a moratórium kell bevezetni annak érdekében, hogy megvédjék és megőrizzék a közérdek, az egészség, a biztonság és a kényelem, és megőrzi a közjóléti; és (c) meg kell őrizni a közegészségügyi és biztonsági minden lakos vagy földbirtokosok mellett ilyen felhasználások érinti-e időközi szertartást, valamint hogy megvédje az összes polgár Santa Cruz megye megőrzése és továbbfejlesztése révén az esztétikai és gazdasági feltételek a megyében.

SZAKASZ
Ha bármely rendelkezése a közbenső szertartás tartott, hogy alkotmányellenes, ez
a szándék a felügyelőtanács hogy az ilyen részek ilyen szertartást is
elválasztható a többi, és a többit, teljes mértékben érvényes és hatályos.

V. SZAKASZ
Ez az időközi szertartás nem vonatkoznak a California Environmental Quality Act (CEQA) törvény 1. § 5060 (c) (2) - a tevékenység nem eredményezhet közvetlen vagy ésszerűen előre közvetett fizikai változás a környezetben és az Alapszabály 15060 (c) (3) - a tevékenység nem a projekt szakaszában meghatározott 15378 a CEQA iránymutatás, mert nincs lehetősége eredményező fizikai változás, hogy a környezet, közvetlenül vagy közvetve ....

===========
Attachment B
[ A hivatkozott források, lásd PDF változatát. ]

Memorandum
Dátum: január 13, 2012
Hogy: Santa Cruz Megyei felügyelőtanács
Feladó: Poki Stewart Namkung, MD, MPH, közegészségügyi hivatal
Tárgy: egészségügyi kockázatait SmartMeters

Áttekintés
December 13, 2011, Santa Cruz Megyei felügyelőtanács irányította a Public
Tisztiorvos, hogy visszatérjen január 24-én, 2012, egy elemzést a kutatás az egészségügyi
hatásait SmartMeters.

Háttér
Annak érdekében, hogy elemezzék a lehetséges egészségügyi kockázatai SmartMeters, a következő
kérdéseket kell feltenni:

1) Mi a SmartMeter rendszer, és mi a potenciális sugárterhelés a rendszerből?
2) Milyen tudományos bizonyíték támasztja alá a lehetséges egészségügyi kockázatai SmartMeters?
3) Vannak intézkedéseket, amelyek a nyilvánosság eltarthat mérséklése esetleges ártalom SmartMeters?

SmartMeters egy új típusú elektromos mérő méri a fogyasztói energia felhasználás
és küldje el az információt vissza a közüzemi egy vezeték nélküli jel formájában pulzáló
frekvenciák a 800 MHz-2400 MHz órajelű tartományban szereplő, a mikrohullámú része
Az elektromágneses spektrum. SmartMeters részének tekintjük "smart grid" technológiával
amely tartalmazza: a) a mesh hálózat vagy sorozat oszlopra szerelt rádiós antennák a
szomszédsági szinten gyűjtenek és továbbítanak a vezeték nélküli információs minden SmartMeters ezen a területen vissza a közüzemi; b) kollektor méter, amely egy speciális típusa a SmartMeter, hogy
összegyűjti a rádiófrekvenciás vagy mikrohullámú sugárzás jeleit sok környező épületek (500-5000 otthonok vagy épületek) és elküldi az adatokat vissza a közüzemi; és
c) a jövőre nézve javasolt, teljesítményadót mérésére energiafelhasználás egyéni
készülékek (például mosógép, ruhaszárító, mosogatógép, stb), és küldje információk
vezeték nélküli rádiófrekvenciás jel vissza a SmartMeter. Az elsődleges indoka
SmartMeters és grid hálózatok pontosabb nyomon követése és közvetlen energiafelhasználását.
A közegészségügyi aggodalomra ad okot a tekintetben, hogy SmartMeters önkéntelen expozíció
egyének és a háztartások az elektromágneses mező (EMF) sugárzás. EMF mindenütt, jön a természetes és mesterséges forrásokból.

A három nagy osztálya EMF következők:
· Rendkívül alacsony frekvenciájú, ELF (a nap vagy powerlines)
· Rádiófrekvenciás, RF (re kommunikációs eszközök, vezeték nélküli eszközök, és SmartMeters)
· Rendkívül magas frekvenciájú, az úgynevezett ionizáló sugárzás (röntgen és gamma-sugárzás)

Ennek jelentős része az expozíció rajtunk kívül és egy személyes ízlés kérdése; Mindazonáltal,
a lakosságot érő rádiófrekvenciás mezők exponenciálisan növekszik elterjedése miatt a mobiltelefonok, és Wireless Fidelity (Wi-Fi) technológia. Ahhoz, hogy megértsük a kapcsolatát EMF-re SmartMeters és más forrásokból, célszerű megtekinteni az elektromágneses spektrum:

Ábra. 1: A elektromágneses spektrum, amely bemutatja a kapcsolatok ELF és RF terek, waveleigth támogatás gyakorisága, és az ionizáló és nem ionizáló része a spektrum.

A Federal Communications Commission (FCC) elfogadta meghatározott maximális
Megengedett expozíciós (MPE), amelyek alapján az expozíció által közzétett iránymutatásokat
Nemzeti Tanács Sugárvédelmi és Mérések (NCRP). A határok változhatnak
a frekvencia az elektromágneses sugárzás és egységekben fejezik ki a microwatts per
centiméter négyzeten. A SmartMeter tartalmaz két antennát, amelyeknek együttes idő-
átlagolt közbiztonság határ expozíció 655¡.W / cm2 (Sage, 2011). Szerint a
California Tanács Tudományos és Technológiai (CCST) jelentés (2011), belül távolságok
09:57 lábak, SmartMeters nem haladja meg ezt a határt.

Azonban CCST nem teszik gyakorisága adások, reflexió tényező, a bankok a SmartMeters tüzelés egyszerre, és a távolságok közelebb, mint három láb. Számos helyzetek, amikor a távolság a SmartMeters és emberekben kevesebb mint három láb folyamatosan, például egy SmartMeter szerelt a külső fal egy hálószoba az ágy mellé kerül, hogy a szerelés mellett a belső falra. Ez a távolság a becslések szerint az egyik lábát. A CCST jelentés megállapítja azt is, hogy SmartMeters általában továbbítják az adatokat egyszer négy órát, és ha a rács teljesen működőképes, továbbíthatja "gyakrabban." Ez már találóan mutatja, számítógépes modellezés és a valós mérési meglévő méterre hogy SmartMeters bocsátanak frekvenciák szinte folyamatosan, éjjel és nappal, a hét minden napján. Továbbá, ez nem lehet programozni őket, hogy nem működik a 100% -os kitöltési tényező (folyamatosan), és ezért azt nem lehet megállapítani, hogy SmartMeters nem haladja meg az időben átlagolt expozíciós határérték. Továbbá, az expozíció adalékanyag és a fogyasztók is már növelték a kitettségek rádiófrekvenciás sugárzás a hazai keresztül önkéntes vezeték nélküli eszközök használatát, mint a sejtek és a vezeték nélküli telefonok, digitális személyi asszisztensek (PDA-k), routerek internetes hozzáférést, otthoni biztonsági rendszerek, vezeték nélküli baba felügyelet (bébiőr) és más feltörekvő eszközök. Lehetetlen lenne tudni, hogy milyen szoros a fogyasztó az lehet, hogy a limit, és a biztonsági egy bizonytalanság a telepítést a kötelező SmartMeter.

Ez a jelentés elsősorban a dokumentált egészségügyi kockázatai EMF általában relevanciáját
ezeket az adatokat a SmartMeters expozíció, a megállapított iránymutatásokat rádiófrekvenciás biztonsági nyilvános
A nagy, majd ajánlásokat, hogy enyhítsük a kockázatot, hogy a lakosság egészségére.

Bizonyítékokon alapuló egészségügyi kockázatait EMF
Nincs tudományos szakirodalom az egészségügyi kockázatok SmartMeters különösen azok
Egy új technológia. Van azonban egy nagy terjedelmű kutatás az egészségügyi kockázatait EMF.
Adatok nagy része összpontosul mobiltelefon használat és a SmartMeters elfoglalják a
ugyanaz az energia spektrum mint a mobiltelefonok és a körülményektől függően, meghaladhatja az egész
test sugárterhelés a mobiltelefonok telefonok (lásd a melléklet B1, 4. ábra). Ami a
egészségügyi kockázatokat, a kiváltó tényező mellett a tanulmány RF-sugárzás legyen a mobiltelefonok,
Wi-Fi routerek, vezeték nélküli telefonok, vagy SmartMeters. Ezért az összes rendelkezésre álló, lektorált,
tudományos kutatási adatok extrapolálni lehet alkalmazni a SmartMeters, figyelembe
ellenérték mértéke és intenzitása az expozíciót.

Mivel a közép-1990-es A sejtes és vezeték nélküli eszközök exponenciálisan nőtt
kiteszik a nyilvánosság nagymértékben megnövelte rádiófrekvenciás. Van azonban vita
kapcsolatos egészségügyi kockázatokat a nyilvánosság adta ezeket a megnövekedett sugárzási szint. Azt
meg kell jegyezni, hogy kevés alapvető tudományos finanszírozást az ilyen típusú kutatások és ez
nagyrészt finanszírozza az ipar. Egy érdekes megosztottságot, megjegyezte GENUIS, 2011, hogy a legtöbb
által végzett kutatás független nem kormányzati vagy nem ipari kapcsolt kutatók azt sugallja, potenciálisan súlyos következmények sok nem-ionizáló sugárzás expozíció; a legtöbb kutatás által végzett független, nem kormányzati vagy nem ipari kapcsolt kutatók azt sugallja, potenciálisan súlyos következmények sok nem-ionizáló sugárzás expozíció által finanszírozott kutatások ipar és egyes kormányok úgy tűnik, hogy kétségbe vonja a potenciális veszély.

Elemei a vita erednek képtelenség lemásolni eredmények következetesen
Laboratóriumi állatkísérletekben. Elemzése azonban számos egymásnak ellentmondó tanulmányok nem érvényes
mint az alkalmazott módszer nem összehasonlítható. Annak ellenére, hogy ez a vita, bizonyíték
gyűlnek az eredmények a rádiófrekvenciás meg nem termikus szint többek között a fokozott
permeabilitása a vér-agy gáton, a fej (Eberhardt, 2008), a káros hatások
spermium, dupla törések a DNS, ami elvezethet a daganatos Genesis (Phillips, 2011),
stress gene activation indicating an exposure to a toxin (Blank, 2011), and alterations in
brain glucose metabolism (Volkow, 2011).

In terms of meta-analyzed epidemiological studies, all case-control epidemiological
studies covering ;:10 years of cell phone use have reported an increased risk of brain
tumors from the use of mobile phones (Hallberg, 2011). Other studies have pointed to an
increasing risk of acoustic neuroma, salivary gland tumors, and eye cancer after several
years of cell phone use and the tumors occur predominantly on the same side of the head
as the phone is used. The analysis of brain cancer statistics since the mid 20th century in
several countries reveals that brain tumor formation has a long latency time, an average of
over 30 years to develop from initial damage.(Hallberg, 2011). Therefore using studies
such as the Interphone Study which looked as shorter latency periods for the development
of specific brain cancers will result in inconclusive data.

Another potential health risk related to EMF exposure, whose legitimacy as a phenomen
remains contentious, is electromagnetic hypersensitivity (EHS). In the 1950′s, various
centers in Eastern Europe began to describe and treat thousands of workers, generally
employed in jobs involving microwave transmission. The afflicted individuals often
presented with symptoms such as headaches, weakness, sleep disturbance, emotional
instability, dizziness, memory impairment, fatigue, and heart palpitations. Clinical research
to verify the physiological nature of this condition did not begin in earnest until the 1990′s
and found that the EMF involved was usually within the non-ionizing range of the
electromagnetic spectrum. In the early 2000′s, estimates of the occurrence of EHS began
to swell with studies estimating the prevalence of this condition to be about 1.5% of the
population of Sweden (Hilleert et ai', 2002), 3.2% in California (Levallios et ai', 2002), and
8% in Germany (infas Institut fur angewandte Sozialwissenschaft GmbH, 2003).
In 2004, WHO declared EHS “a phenomenon where individuals experience adverse health
effect while using or being in the vicinity of devices emanating electric, magnetic, or
electromagnetic fields (EMFs)… Whatever its cause, EHS is a real and sometimes
debilitating problem for the affected persons (Mild et ai', 2004).”

Currently, research has demonstrated objective evidence to support the EHS diagnosis,
defining pathophysiological mechanisms including immune dysregulation in vitro, with
increased production of selected cytokines and disruption and dysregulation of
catecholamine physiology (Genuis, 2011).

Until recently, the diagnosis of EHS has not received much support from the medical
community due to lack of objective evidence. In an effort to determine the legitimacy of
EHS as a neurological disorder, however, a collection of scientists and physicians recently
conducted a double-blinded research study that concluded that “EMF hypersensitivity can
occur as a bona fide environmentally-inducible neurological syndrome (McCarty et ai',
2011 ).

Safety Guidelines
The guidelines currently used by the FCC were adopted in 1996, are thermally based, and
are believed to protect against injury that may be caused by acute exposures that result in
tissue heating or electric shock. FCC guidelines have a much lower certainty of safety than
standards. Meeting the current FCC guidelines only assures that one should not have
heat damage from SmartMeter exposure. It says nothing about safety from the risk of
many chronic diseases that the public is most concerned about such as cancer,
miscarriage, birth defects, semen quality, autoimmune diseases, etc. Therefore, when it
comes to nonthermal effects of RF, FCC guidelines are irrelevant and cannot be used for
any claims of SmartMeter safety unless heat damage is involved (Li, 2011).
There are no current, relevant public safety standards for pulsed RF involving chronic
exposure of the public, nor of sensitive populations, nor of people with metal and medical
implants that can be affected both by localized heating and by electromagnetic
interference (EMI) for medical wireless implanted devices. Many other countries (9) have
significantly lower RF/MW exposure standards ranging from 0.001 to 50 ~W/cm2 as
compared with the US guideline of 200-1 000 ~W/cm2. Note that these recommended
levels are considerably lower that the approximately 600 ~W/cm2. (time-averaged) allowed
for the RFR from SmartMeters operating in the low 900 MHz band mandated by the FCC
based on only thermal consideration.

In summary, there is no scientific data to determine if there is a safe RF exposure level
regarding its non-thermal effects. The question for governmental agencies is that given
the uncertainty of safety, the evidence of existing and potential harm, should we err on the
side of safety and take the precautionary avoidance measures? The two unique features
of SmartMeter exposure are: 1) universal exposure thus far because of mandatory
installation ensuring that virtually every household is exposed; 2) involuntary exposure
whether one has a SmartMeter on their home or not due to the already ubiquitous
saturation of installation in Santa Cruz County. Governmental agencies for protecting
public health and safety should be much more vigilant towards involuntary environmental
exposures because governmental agencies are the only defense against such involuntary
exposure. Examples of actions that the public might take to limit exposure to
electromagnetic radiation can be found in Attachment B2.

[ For references, please see PDF version. ]

=======
To help keep EON's work going, please check out all the support options on our Donation Page or you can also send a check made out to EON to EON, POB 1047, Bolinas, CA
Vagy ... csak:


Facebook Twitter E-mail Iwiw Digg Finom Reddit Stumbleupon

Körülbelül Admin

James Heddle és Mary Beth Brangan kezeli ezt a blogot, valamint Planetarian Perspectives . Díjnyertes média termelők, valamint a nevelők és a közösség szervezői, hogy együtt közvetlen EON - az ökológiai lehetőségeket Network . Az EON YouTube csatorna már több mint 600 hozzászólás és több mint 3000 előfizetője van.
Ez a bejegyzés a Nincs kategorizálva . A Könyvjelző permalink .

14 Responses to Santa Cruz Landmark 'Smart Meter' Ordinance & Health Impacts Report

 1. Pingback: Wireless Meter Opt-Out – Why and How To Do It | eon3EMFblog.net

 2. Pingback: Compteurs intelligents : des experts dénoncent la » désinformation flagrante »

 3. Pingback: Compteurs intelligents: des szakértők dénoncent la désinformation flagrante | Sortir du káosz et de l'illúzió

 4. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Bruttó félretájékoztatás

 5. Pingback: Intelligens információ: félretájékoztatás «Profncampbell blogja

 6. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Bruttó félretájékoztatás | Center Eelektroszmog Prevention

 7. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Gross félretájékoztatás - Stop intelligens fogyasztásmérők! (Uk)

 8. Pingback: intelligens fogyasztásmérők: korrigálása Bruttó félretájékoztatás | Fairfield Safe mérők

 9. Pingback: okos mérő veszélyei: a legújabb a Dr. David O. Carpenter | Tudatos élet Hírek

 10. Tilda Holzer mondja:

  Bármilyen agydaganat eredendően súlyos és életveszélyes, mert az invazív és infiltratív karaktert a korlátozott hely a koponyaűri. Azonban agydaganatok (még rosszindulatú is) nem minden esetben halálos kimenetelű, különösen lipomái amelyek természetüknél fogva ártalmatlan. Agydaganat vagy koponyaűri daganatok lehetnek rákos (malignus), vagy nem rákos (jóindulatú) ;, `,,

  Jó napot
  <Http://calaguas.org/index.php

 11. Pingback: Bulletin du CQLPE # 12: Envoi spécial sur l'elektro-désinformation | Lanaudière Hulladék

 12. Előfordult már, gondoltam, hogy írsz egy e-könyvet, vagy a vendég authoring
  más weboldalakon? Van egy blog alapján ugyanazon ideazs akkor diuscuss és valóban
  Szeretem, hogy itt shar néhány történetet / információt. Tudom én előfizetők vennénk munkát.
  Ha akár csak távolról is érdekel, nyugodtan frree
  lőni nekem egy e-mailt.

  oldalam ... Money Maker Club Penguin Online

 13. bingo mondja:

  Elég! Ez egy hihetetlenül csodálatos cikket. Köszönet
  hogy megadta ezt az infót.

 14. www.sankov.ru mondja:

  Köszönöm, én nemrég keresett info körülbelül ebben a témában a korosztály és a tiéd
  a geatest jöttem rá eddig. Azonban mi a helyzet a következtetést? Biztos, annak tekintetében, hogy a
  forrás?

  Itt iis én blogbejegyzést - doog szív féreg; http://www.sankov.ru ,

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Ön ezeket a HTML címkék és attribútumok: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>