Håller de DÖDLIG FIRE - Joanna Macy Intervju

Facebook Post E Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Nuclear Responsibility som en andlig väg
Eco-filosofen Joanna Macy, skaparen av Nuclear förmynderskap konceptet, talar om de andliga utmaningar och möjligheter som representeras av kärnkraft och kärnvapen i den här EON videointervju.
Det var över tjugo år sedan när framtida EON grundare Mary Beth Brangan gick med en "Fire Group" för att utforska begreppet långsiktig kärnkraftsansvar leds av Joanna Macy. Sedan den tiden har Joanna spridit frövärdena av Nuclear Förmynderskap runt om i världen. Det är ett begrepp görs snarast relevant av den pågående katastrofen i Fukushima.


För mer info:
JoannaMacy.net , RockyFlatsNuclearGuardianship.org , nonukes.org/ngl.htm

Hennes är en biografisk utdrag från hennes hemsida:
"Eco-filosofen Joanna Macy, är en lärd av buddism, allmän systemteori, och djup ekologi. En respekterad röst i rörelser för fred, rättvisa och ekologi, väver hon stipendium med fyra årtionden av aktivism. Hon har skapat en banbrytande teoretiskt ramverk för personlig och social förändring, samt en kraftfull verkstads metod för dess tillämpning.

"Hennes omfattande arbete inriktas psykologiska och andliga frågor i atomåldern, odling av ekologisk medvetenhet, och den fruktbara resonans mellan buddhistiska tanke och modern vetenskap. De många dimensioner av detta arbete utforskas i hennes böcker Förtvivlan och personlig makt i Nuclear Age (New Society Publishers, 1983); Dharma och utveckling (Kumarian Press, 1985); Funderar som ett berg (med John Seed, Pat Fleming, och Arne Naess, New Society Publishers, 1988, New Society / Nya Catalyst, 2007); Ömsesidig Kausal i buddism och General Systems Theory (SUNY Press, 1991); Rilkes bok Hours (1996, 2005) och In Praise of Mortality (2004) (med Anita Barrows, Riverhead); Kommer tillbaka till livet: Praxis för att Anslut Our Lives, Our World (med Molly Young Brown, New Society Publishers, 1998); Joanna memoarer med titeln vidare kretsar (New Society, 2000); och World som Lover, Världen som själv (Parallax Press, 2007), ett år med Rilke, Harper One.

"Många tusentals människor runt om i världen har deltagit i Joannas workshops och utbildningar. Hennes grupp metoder, det så kallade arbete som återkopplar, har antagits och anpassats ännu större utsträckning i klassrum, kyrkor och gräsrots organisering. Hennes arbete hjälper människor förvandla förtvivlan och apati, inför överväldigande sociala och ekologiska kriser, till konstruktiva, samarbets åtgärder. Det ger ett nytt sätt att se på världen, som vår större levande kropp, befria oss från de antaganden och attityder som nu hotar kontinuiteten i livet på jorden.

"Joanna reser mycket föreläsningar, workshops och utbildningar i Amerika, Europa, Asien och Australien. Hon bor i Berkeley, Kalifornien, nära sina barn och barnbarn. " Läs mer.

=======
För att hålla EON: s arbete som pågår, kan du kolla in alla supportalternativ på vår donation sida eller så kan du också skicka en check utställd till EON till EON, PB 1047, Bolinas, Kalifornien
Eller ... bara:

Facebook Post E Edin Digg Läcker Reddit Stumbleupon

Om Admin

James Heddle och Mary Beth Brangan administrera den här bloggen och Planetarian Perspectives . Prisbelönt medieproducenter samt utbildare och gemenskap arrangörer, samar direkt de EON - den ekologiska Alternativ Network . Den EON YouTube-kanal har över 600 inlägg och över 3.000 abonnenter.
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade . Bokmärk den permalänk .

2 Responses to håller de DÖDLIG FIRE - Joanna Macy Intervju

  1. Pingback: CHERNOBYL till Fukushima - lärdomar | eon3EMFblog.net

  2. Pingback: Keepers i Deadly Fire - EON Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>