Penjaga KEBAKARAN maut - Joanna Macy Temuduga

Facebook Twitter E-mel LinkedIn Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Tanggungjawab nuklear sebagai jalan yang Rohani
Eco-ahli falsafah Joanna Macy, pencipta konsep Penjagaan Nuklear, bercakap tentang cabaran rohani dan peluang diwakili oleh kuasa nuklear dan senjata nuklear dalam wawancara ini EON video.
Ia adalah lebih dua puluh tahun yang lalu apabila EON masa depan pengasas Mary Beth Brangan menyertai 'Kumpulan Kebakaran untuk meneroka konsep tanggungjawab nuklear jangka panjang yang dipimpin oleh Joanna Macy. Sejak itu, Joanna telah menyebarkan nilai-nilai benih Penjagaan Nuklear di seluruh dunia. Ia adalah konsep yang dibuat segera berkaitan dengan bencana Fukushima yang sedang berjalan.


Untuk maklumat lanjut:
JoannaMacy.net , RockyFlatsNuclearGuardianship.org , nonukes.org/ngl.htm

Beliau adalah petikan dari laman web biografi beliau:
"Eco-ahli falsafah Joanna Macy, adalah seorang sarjana agama Buddha, teori sistem umum, dan ekologi dalam. Laungan yang dihormati dalam pergerakan untuk keamanan, keadilan, dan ekologi, dia interweaves biasiswa beliau dengan empat dekad aktivisme. Beliau telah mewujudkan satu rangka kerja teori pecah tanah untuk perubahan peribadi dan sosial, serta metodologi bengkel berkuasa untuk permohonannya.

"Kerja-kerja meluas beliau menangani isu-isu psikologi dan rohani zaman nuklear, penanaman kesedaran ekologi, dan resonans berhasil antara Buddha fikir dan sains kontemporari. Banyak dimensi karya ini untuk dilihat dalam buku-buku beliau berputus asa dan Kuasa peribadi dalam Zaman Nuklear (Persatuan New Penerbit, 1983); Dharma dan Pembangunan (Kumarian Press, 1985); Berfikir Seperti Mountain (dengan John Seed, Pat Fleming, dan Arne Naess; Society New Publishers, 1988; Persatuan Baru / New Catalyst, 2007); Kesebaban bersama dalam agama Buddha dan Sistem Am Teori (SUNY Press, 1991); Tempah Rilke ini Waktu (1996, 2005) dan Dalam Segala puji Kematian (2004) (dengan Anita Barrows, Riverhead); Bakal Kembali ke Life: Amalan untuk Sambung semula Nyawa kami, Dunia Kita (dengan Molly Brown Young, Persatuan Penerbit Baru, 1998); Memoir bertajuk Bulatan Melebarkan Joanna (Persatuan Baru, 2000); dan Dunia sebagai kekasih, sebagai World sendiri (Parallax Press, 2007), Tahun Dengan Rilke, Harper Satu.

"Beribu-ribu orang di seluruh dunia telah mengambil bahagian dalam bengkel dan latihan Joanna. Kaedah kumpulan beliau, yang dikenali sebagai Kerja Yang Reconnects, telah diterima pakai dan disesuaikan lagi dengan lebih meluas di dalam kelas, gereja-gereja, dan akar umbi penganjur. Kerjanya membantu orang ramai mengubah putus asa dan sikap acuh tak acuh, dalam menghadapi krisis sosial dan ekologi menggalakkan, ke dalam membina, tindakan kolaboratif. Ia membawa cara baru melihat dunia, sebagai satu badan yang lebih besar kehidupan kita, membebaskan kita dari andaian dan sikap yang kini mengancam kelangsungan hidup di bumi.

"Joanna Travels memberi ceramah, bengkel, dan latihan secara meluas di benua Amerika, Eropah, Asia, dan Australia. Dia tinggal di Berkeley, California, berhampiran anak-anak dan cucu-cucunya. " Dapatkan maklumat lanjut.

=======
Untuk membantu menjaga kerja EON berterusan, sila lihat semua pilihan sokongan pada kami Page Derma atau anda juga boleh menghantar cek dibuat kepada EON kepada EON, POB 1047, Bolinas, CA
Atau ... hanya:

Facebook Twitter E-mel LinkedIn Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Mengenai Admin

James Heddle dan Mary Beth Brangan mentadbir blog ini dan juga Perspektif Planetarian . Memenangi anugerah pengeluar media dan warga pendidik dan penganjur masyarakat, mereka bersama-langsung EON - Ekologi Pilihan Rangkaian . The saluran EON YouTube mempunyai lebih daripada 500 jawatan dan lebih 2,000 pelanggan.
Entri ini telah diposkan dalam Uncategorized . Bookmark permalink .

2 Responses to penjaga KEBAKARAN maut - Joanna Macy Temuduga

  1. Ping balik: Chernobyl ke Fukushima - Pembelajaran untuk Belajar | eon3EMFblog.net

  2. Ping balik: malaikat-malaikat penjaga neraka Maut - EON Video

Tinggalkan Jawapan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Anda boleh menggunakan tag HTML dan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>