Penjaga KEBAKARAN yang MEMATIKAN - Joanna Macy Temuduga

Facebook Kericau E-mel LinkedIn Digg Lezat Reddit Stumbleupon

Tanggungjawab nuklear sebagai jalan yang Rohani
Eco-ahli falsafah Joanna Macy, pencipta konsep Penjagaan Nuklear, bercakap mengenai cabaran rohani dan peluang diwakili oleh kuasa nuklear dan senjata nuklear dalam wawancara EON video.
Ia adalah lebih dari dua puluh tahun yang lalu ketika EON masa depan pengasas Mary Beth Kearney menyertai 'Kumpulan Api' untuk meneroka konsep tanggungjawab nuklear jangka panjang yang dipimpin oleh Joanna Macy. Sejak itu, Joanna telah menyebarkan nilai-nilai benih Penjagaan Nuklear di seluruh dunia. Ini adalah konsep yang dibuat segera berkaitan dengan bencana Fukushima yang sedang berjalan.


Untuk maklumat lanjut:
JoannaMacy.net , RockyFlatsNuclearGuardianship.org , nonukes.org/ngl.htm

Beliau adalah petikan biografi dari laman web beliau:
"Eco-ahli falsafah Joanna Macy, adalah seorang sarjana Agama Buddha, teori sistem umum, dan ekologi dalam. Suara dihormati dalam pergerakan untuk keamanan, keadilan, dan ekologi, ia menjalin biasiswa beliau dengan empat dekad aktivisme. Dia telah menciptakan kerangka teori pecah tanah untuk perubahan peribadi dan sosial, dan juga sebagai kaedah bengkel yang kuat untuk penerapannya.

"Kerja luas beliau membahas masalah-masalah psikologi dan spiritual zaman nuklear, penanaman kesedaran ekologi, dan resonans yang bermanfaat antara pemikiran Buddhis dan sains kontemporari. Berbagai dimensi karya ini dieksplorasi dalam dirinya berputus asa buku dan Kuasa peribadi dalam Zaman Nuklear (Masyarakat Baru Publishers, 1983); Dharma dan Pembangunan (Kumarian Press, 1985); Berfikir Seperti Gunung (dengan John Bibit, Pat Fleming, dan Arne Naess; Masyarakat Baru Publishers, 1988; Persatuan Baru / New Catalyst, 2007); Kausalitas bersama dalam agama Buddha dan Sistem Teori Umum (SUNY Press, 1991); Tempah Rilke Jam (1996, 2005) dan Dalam Pujian Kematian (2004) (dengan Anita Barrows, Riverhead); Bakal Kembali ke Life: Amalan untuk Sambung semula Hidup Kita, Dunia Kita (dengan Molly Brown Muda, Persatuan New Publishers, 1998); Memoir bertajuk Lingkaran Melebarkan Joanna (Masyarakat Baru, 2000); dan Dunia sebagai kekasih, Dunia sebagai sendiri (Parallax Press, 2007), Tahun Dengan Rilke, Harper One.

"Beribu-ribu orang di seluruh dunia telah mengambil bahagian dalam bengkel dan latihan Joanna. Kaedah kelompoknya, yang dikenali sebagai Karya tersebut yang kembali terhubung, telah diterima pakai dan disesuaikan namun lebih meluas dalam bilik darjah, gereja-gereja, dan akar umbi penganjur. Karyanya membantu orang ramai mengubah putus asa dan sikap tidak peduli, dalam menghadapi krisis sosial dan ekologi yang luar biasa, ke dalam membina, tindakan kolaboratif. Ini membawa cara baru melihat dunia, kerana badan kita yang hidup lebih besar, membebaskan kita dari andaian dan sikap yang kini mengancam kelangsungan kehidupan di bumi.

"Joanna travels memberi ceramah, bengkel dan latihan secara meluas di Amerika, Eropah, Asia, dan Australia. Dia tinggal di Berkeley, California, dekat anak-anak dan cucu-cucunya. " Ketahui lebih lanjut.

=======
Untuk membantu menjaga kerja EON akan, sila lihat semua pilihan sokongan pada kami Page Sumbangan atau anda juga boleh menghantar cek dibuat kepada EON kepada EON, POB 1047, Bolinas, CA
Atau ... hanya:

Facebook Kericau E-mel LinkedIn Digg Lezat Reddit Stumbleupon

Mengenai Admin

James Heddle dan Mary Beth Kearney mentadbir blog ini dan juga Perspektif Planetarian . Memenangi anugerah pengeluar media dan warga pendidik dan penganjur komuniti, mereka bersama-langsung EON - Ekologi Pilihan Rangkaian . The saluran EON YouTube mempunyai lebih daripada 600 jawatan dan lebih 3,000 pelanggan.
Entri ini telah diposkan dalam Uncategorized . Bookmark permalink .

2 Responses to penjaga KEBAKARAN yang MEMATIKAN - Joanna Macy Temuduga

  1. Ping balik: CHERNOBYL ke Fukushima - Pembelajaran untuk menjadi Learned | eon3EMFblog.net

  2. Ping balik: malaikat-malaikat penjaga neraka Maut - EON Video

Tinggalkan Jawapan

Alamat email anda tidak akan disiarkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Anda boleh menggunakan tag HTML dan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>