PENJAGA neraka DEADLY - Joanna Macy Temuduga

Facebook Twitter E-mel LinkedIn Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Tanggungjawab nuklear sebagai jalan yang rohani
Eco-ahli falsafah Joanna Macy, pencipta konsep Penjagaan Nuklear, bercakap tentang cabaran rohani dan peluang diwakili oleh kuasa nuklear dan senjata nuklear di ini temuramah video EON.
Ia adalah lebih dua puluh tahun yang lalu apabila EON masa depan pengasas Mary Beth Brangan menyertai 'Kumpulan Kebakaran' untuk meneroka konsep tanggungjawab nuklear jangka panjang yang diketuai oleh Joanna Macy. Sejak itu, Joanna telah menyebarkan nilai-nilai benih Penjagaan Nuklear di seluruh dunia. Ia adalah konsep yang dibuat segera yang berkaitan dengan bencana Fukushima yang sedang berjalan.


Untuk maklumat lanjut:
JoannaMacy.net , RockyFlatsNuclearGuardianship.org , nonukes.org / ngl.htm

Beliau adalah satu petikan biografi dari laman web beliau:
"Eco-ahli falsafah Joanna Macy, adalah seorang sarjana agama Buddha, teori sistem umum, dan ekologi dalam. Satu suara dihormati dalam pergerakan untuk keamanan, keadilan, dan ekologi, dia interweaves biasiswa beliau dengan empat dekad aktivisme. Beliau telah mewujudkan satu rangka kerja teori pecah tanah untuk perubahan peribadi dan sosial, serta metodologi bengkel berkuasa untuk permohonannya.

"Kerja meluas beliau menangani isu-isu psikologi dan rohani zaman nuklear, penanaman kesedaran ekologi, dan resonans berhasil antara Buddha pemikiran dan sains kontemporari. Pelbagai dimensi karya ini adalah diterokai dalam dia berputus asa buku dan Kuasa peribadi dalam Zaman Nuklear (Persatuan Penerbit Baru, 1983); Dharma dan Pembangunan (Kumarian Press, 1985); Berfikir Seperti Mountain (dengan John Benih, Pat Fleming, dan Arne Naess; Society New Penerbit, 1988; New Society / New Catalyst, 2007); Sebab dan akibat bersama dalam agama Buddha dan Teori Sistem Umum (SUNY Press, 1991); Tempah Rilke ini Waktu (1996, 2005) dan Dalam Segala puji Kematian (2004) (dengan Anita Barrows, Riverhead); Datang Kembali ke Life: Amalan untuk Sambung semula Kehidupan kami, Dunia Kita (dengan Molly Brown Young, Persatuan New Penerbit, 1998); Memoir bertajuk Melebarkan Jalan Bulatan Joanna (Persatuan Baru, 2000); dan Dunia sebagai lover, Dunia sebagai Diri (Parallax Press, 2007), Tahun Dengan Rilke, Harper Satu.

"Beribu-ribu orang di seluruh dunia telah mengambil bahagian dalam bengkel dan latihan Joanna. Kaedah kumpulan beliau, yang dikenali sebagai Kerja Yang reconnects, telah diterima pakai dan disesuaikan lagi lebih meluas di dalam kelas, gereja-gereja, dan akar umbi penganjur. Kerjanya membantu orang ramai mengubah putus asa dan sikap tidak peduli, dalam menghadapi krisis yang amat sangat sosial dan ekologi, ke dalam membina, tindakan kerjasama. Ia membawa cara baru melihat dunia, kerana badan hidup kita yang lebih besar, membebaskan kita dari andaian dan sikap yang kini mengancam kesinambungan hidupan di Bumi.

"Joanna bergerak memberi meluas ceramah, bengkel, dan latihan-latihan di benua Amerika, Eropah, Asia, dan Australia. Dia tinggal di Berkeley, California, berhampiran kanak-kanak dan cucu-cucunya. " Cari lebih lanjut.

=======
Untuk membantu kerja EON akan, sila lihat semua pilihan sokongan pada kami Page Derma atau anda juga boleh menghantar cek dibuat kepada EON kepada EON, POB 1047, Bolinas, CA
Atau ... hanya:

Facebook Twitter E-mel LinkedIn Digg Delicious Reddit Stumbleupon

Mengenai Admin

James Heddle dan Mary Beth Brangan mentadbir blog ini dan juga Planetarian Perspektif . Yang memenangi anugerah media pengeluar dan juga sebagai pendidik dan penganjur masyarakat, mereka bersama-langsung EON - Ekologi Pilihan Rangkaian . The saluran EON YouTube mempunyai lebih 500 jawatan dan lebih 2,000 pelanggan.
Entri ini telah diposkan dalam Uncategorized . Bookmark permalink .

2 Responses to PENJAGA neraka DEADLY - Joanna Macy Temuduga

  1. Ping balik: Chernobyl Fukushima - Pembelajaran untuk Learned | eon3EMFblog.net

  2. Ping balik: penjaga-penjaga neraka maut - EON Video

Tinggalkan Jawapan

Alamat email anda tidak akan disiarkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Anda boleh menggunakan tag HTML dan sifat-sifat: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>