Çernobilit Squared - Nukushima Update 4-13-11

Facebook Eksitim Email Linkedin Digg I shijshëm Reddit StumbleUpon

Mohimi dhe Deception nga Themelimin Bërthamore
"Çernobili ishte një reaktor i liruar materiale radioaktive për dy javë në një mjedis relativisht rurale me popullsi të ulët. Fukushima është të paktën katër reaktorë, plus e tyre pishina shpenzuar të karburantit, venting radionuclides për katër javë në një zonë të populluar. Fukushima nuk është vetëm 'si e keqe si' Çernobilit. Tetë herë më e keqe e saj tashmë, me asnjë zgjidhje në horizont. "Kjo është vlerësim profesional të inxhinier, sociolog. ish-zyrtar i zgjedhur dhe organizator anti-bërthamore njohur botëror Dr. Natalia Miranova (majtas) duke folur në San Francisko në një turne në SHBA organizuar nga Qendra për Safe Energji dhe Përtej Bërthamore ..

Ne do të jemi të ju sjellë prezantime dhe intervista me Dr. Miranova dhe kolegët e saj, Natasha Manzurova, 'likuidues,' një Çernobil të mbijetuar dhe psikologu dhe përkthyes Tatiana Mukhamedyarova në postet e ardhshme. Ndërkohë, si 'ajo-na-merak?' Zyrtarët japonezë dhe ndërkombëtarë vazhdojnë të pretendojnë se vegies radioaktive dhe prodhimet e detit janë të mira për ju, këtu është një update i asaj që ndodh në të vërtetë.

Mary Beth Brangan, Rachel Johnson dhe Helen Kozoriz kontribuar në këtë post, e cila është redaktuar nga mua, James Heddle.

Katastrofa bërthamore në Japoni "Jo të barabartë për të Çernobilit, por Way Më keq"

"Ashtu si të varur nga thonjtë tuaj dhe thonjtë janë të shkëlqyer." - Michio Kaku

Pse Antinuclear takon në Të gjitha Lëvizjet Tona
nga Betsy Hartman
... Pra, pyetja bëhet: Si nuk kemi ndërtuar një politikë antinuclear në mungesë të një lëvizjeje të plotë antinuclear?
Përgjigja qëndron në gjetjen e pikave të konvergjencës. Pas të gjitha, energjia bërthamore, mbeturinave dhe armatime të gjithë ne, si dhe breza të kërcënojnë për të ardhur.

Animated Shpërndarje Map nga Metro Francë

Rreziqet e rrezatimit nga Fukushima 'nuk është më i papërfillshëm "
... Në përgjigje të mijëra e pyetjeve nga qytetarët të shqetësuar për pasojat nga katastrofa bërthamore Fukushima në Evropë, CRIIRAD, një trup francez hulumtuese në radioaktivitet, ka hartuar një paketë informative mbi rreziqet e kontaminimit radioaktiv jod-131 në Evropë.

Dokumenti , i publikuar më 7 prill, këshillon kundër shiut konsumojnë dhe thotë se grupet e cenueshme siç janë fëmijët dhe gratë shtatzëna ose të qumështit të gjirit duhet të shmangin perime konsumojnë me gjethe të mëdha, qumësht të freskët dhe djathë i butë.

Rreziqet që lidhen me kontaminimin zgjatur midis grupeve vulnerabël të popullsisë nuk mund të konsiderohet "i papërfillshëm", dhe tani është e nevojshme për të shmangur "sjelljeve të rrezikshme," deklaroi CRIIRAD. Lexoni më shumë

Mesazh Çernobilit Cleanup i mbijetuar për Japoni: 'Run Away sa më shpejt "

http://www.aolnews.com/2011/03/22/chernobyl-cleanup-survivors-message-for-japan-run-away-as-qui/


Natalia Manzurova (majtas) në 1988 në "zonën e vdekur" të Pripyat, është një nga relativisht pak të mbijetuarit në mesin e atyre të përfshirë drejtpërdrejt në pastrimin e Çernobilit.

Çfarë mesazhi keni për Japoninë?
Ik sa më shpejtë që të jetë e mundur. Mos prisni. Ruaj veten dhe nuk mbështeten në qeverinë sepse qeveria qëndron. Ata nuk duan që ju të dini të vërtetën, sepse industria bërthamore është aq i fuqishëm.


Natalia Manzurova (djathtas) në 2011 në një program në San Francisko State Universiteti - 'Nga Çernobilit në Fukushima -. Mësime për të mësuar "(Shikojnë këtë hapësirë ​​për video tonë të atij programi që vijnë së shpejti.)

Low Niveli Rrezatimi Fushata Këshilla për ithtarët e Japonisë

Brenda raporti nga Fukushima zonën e evakuimit reaktorit bërthamor

Rreziqet shëndetësore e liron të radioaktivitetit nga reaktorët bërthamore Fukushima Daiichi: A janë ata një shqetësim për banorët e Shteteve të Bashkuara? PDF

Si apologjetët bërthamor çorientojë në të gjithë botën rrezatimit
Helen Caldicott
George Monbiot dhe të tjerët në misinform më të mirë dhe në të keqe shtrembërojnë prova për rreziqet e energjisë atomike

Nga katrori / Sa e keqe është pasojat Fukushima?

Në përvjetorin e fatkeqësisë Tre Mile Island, pasojat bërthamore japoneze shi poshtë në të gjithë SHBA

Fukushima Rrezatimi: Disa vërtetat Vështirë

SHBA Shpenzuar Përqendrimi më i madh i karburantit bërthamor të radioaktivitetit On Planet


Më shumë në The Real News

ABS: CBN Bërthamore Rrezatimi: Nuk ka asnjë dozë të sigurt

Rrezatimi bërthamor: Nuk ka asnjë dozë të sigurt

'Nuk nivelet e sigurta' e rrezatimit në Japoni
Ekspertët paralajmërojnë se çdo niveli detektueshme i rrezatimit është "shumë".


Gjermania braktis Fuqia bërthamore

Miqtë e Obamës kthehet radioaktiv pas aksidentit Japoni

Rrjedhjet radioaktive në rritje në impiantet bërthamore të SHBA

Top 10 rrjedhjet tritium në Shtetet e Bashkuara

Sa afër jeni të një centrali bërthamor?
Harta interaktive

Kontrolluar një linjë faj bërthamor
PG & E duhet të jetë e nevojshme për të lejuar një 3-D skanim te defekteve pranë centralit bërthamor Diablo Canyon para se ajo vlen për të rinovojë licensën e punës.

Lista e Njësive reaktor i energjisë

Potenciali 6 prill Fukushima Grindja Parashikimi Shows SHBA West Coast nën kërcënim

Rrezatim Fukushima njollos US furnizimet e qumështit në nivele 300% më të larta se maksimumeve EPA

Qeveria Nën zjarrit si Rrezatimi është gjetur në qumësht, Rain

Myco-rimëkëmbje te Peisazhi japoneze Pas Radioaktive Grindja
nga Paul Stamets

ABC World News me Dianne Sawyer: Uji radioaktive në Japoni kërcënon SHBA Tuna

6 prill Parashikimi Fukushima tregon Northwest SHBA nën kërcënim (closeup)

2011/04/09 - URGJENTE - i ngritur (e plotë mes-varg) RREZATIMI - shpejt të mbërrijë në bregun perëndimor USA

Cover Up i Jonizues rrezatimi Shëndetësisë FX të OKB-së

San Francisco Shiut: Rrezatimi 181 Times Mbi të SHBA Pirja e ujit Standard

Radioaktiviteti në Detin deri 7,5 milion Times
Ndotja Detare jeta përtej Japoni frikë

Made në Kinë: ynë Toxic, Importuar Ndotja e ajrit

Nivelet e rrezatimit Deri në 1000 herë më e lartë se sa aktual "Nivelet e sigurisë"
nga Blog Uashingtonit

Nightmare bërthamore e Japonisë

Rrezatimi në ushqim një "shumë më serioze" se mendimi i parë: WHO

Shkencëtar i ri - Fukushima mbeturina radioaktive nears nivelet e Çernobilit

Fukushima reaktorëve Catastrophe: Rrezatimi ekspozimit, gënjeshtra dhe Cover-up
nga Dr Ilya Sandra Perlingieri

Fukushima Disaster bërthamore në një muaj: Shpërthimi i Nukespeak
nga Karl Grosman

Fukushima 2,0
Marvin Resnikoff

Kriza bërthamore japoneze mund të shkojnë për muaj, zyrtarët paralajmërojnë

TEPCO dinte Rrezatimi Në ujin e detit është 7,5 milion Mbi Normal Para It Started Hedhja radioaktiviteti në Detin Të hënën

70 për qind e shkopinjtë e karburantit në thelbin e reaktorit në Fukushima bimore nuke i dëmtuar

Engineer bërthamor Arnie Gundersen demonstron Si Fukushima-së Karburanti Rods shkrirë dhe Shattered

Inxhinier bërthamor Arnie Gundersen tregon se si shufra Fukushima-së karburantit shkrirë dhe shpartallua nga Fairewinds Associates mbi Vimeo .

=======
Ju lutem shikoni të gjitha opsionet e mbështetjes në tonë Dhurimit Page ose ju gjithashtu mund të dërgoni një kontroll i bërë nga të Eon për të EON, POB 1047, Bolinas, CA
Ose ... vetëm:

Facebook Eksitim Email Linkedin Digg I shijshëm Reddit StumbleUpon

Rreth Admin

James Heddle dhe Mary Beth Brangan administruar këtë blog, si dhe Perspektivat Planetarian . Award-fitues prodhuesit e mediave, si dhe edukatorët dhe organizatorët e komunitetit, ata bashkë-të drejtpërdrejtë EON - Options ekologjike Rrjetit . Kanali i EON YouTube ka mbi 600 postime dhe mbi 3.000 abonentë.
Kjo hyrje ishte postuar në Uncategorized . Bookmark permalink .

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

Ju mund të përdorni këto tags HTML dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>