"Regim Schimbarea" în California?

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Este CPUC dincolo de reforma? Trei legislatorii de stat, nu cred.
de James Heddle și Mary Beth Brangan
[Cross-a postat pe PlanetarianPerspectives.net ]

Demonstranții la apelul CPUC pentru o oprire de PG & E a lui Diablo Canyon, reactoare nucleare ultimul exploatare California. EON fotografie

Legea de fier a PUC Corupției
In 2006 Werner Troesken publicat o lucrare in Biroul National de Cercetari Economice publicare "Corupția și Reformei: Lecții din Istoria economică a Americii", intitulată Regimul Schimbare și Corupției. O istorie din Regulamentul utilitate publică . In aceasta Troesken uitat la istoria comisiilor de utilități publice și se întrebă de ce, în ciuda atât încercările publice și private de reformă, reglementarea utilitate pare întotdeauna să expire în corupție. Iată cum descrie el ipotezele sale și a rezultatelor cercetării în ceea ce ar putea fi numit legea de fier Troesken de PUC corupției:

"În primul rând, corupția este endemică a industriilor de utilitate publică; există corupție, într-o formă, în toate regimurile de reglementare și de proprietate. În al doilea rând, schimbarea de regim în industriile de utilitate nu elimina corupția; se modifică doar de tipul de corupție observat. În al treilea rând, pentru orice tip de regim de guvernare (de exemplu, reglementarea de stat sau proprietate municipală) corupție crește din ce în ce severă a lungul timpului și, la un moment dat, devine de neconceput politic. "Pag. 260

El conchide,

"Pe baza dovezilor istorice prezentate mai sus, se pare că corupția, precum și necesitatea de a elimina corupția, atunci când acesta devine prea costisitoare, reprezintă eficacitatea schimbării regimului. În acest context, conducerea regimului schimba-la public la privat, sau privat la public-este de o importanță de ordinul doi. Ceea ce contează este un remaniere radicală a matricei instituționale a perturba relațiile corupte care stau la baza. Din păcate, aceasta întrerupere este doar temporar, și, treptat, noi forme de corupție apar și trebuie din nou să fie defalcate în funcție de schimbările instituționale. "Pg. 278

Desene animate datorită emfsafetynetwork.org și narellecartoons.com

PUC "Dominant Gene corupției - Perplex Președintele Picker lui
Utilități Publice Comisiei California ar putea servi ca copilul poster pentru Legea de Fier Troesken lui. CPUC a fost înființată în 1911 sub eră progresivă Guvernatorul Hiram Johnson, ca urmare a unei inițiative populare și amendament constituțional stimulate de indignarea opiniei publice cu privire la corupție tâlhăresc Railroad Barrons "de politică și economie California.

De-a lungul anilor, Comisia a crescut într- o, capete Hydra birocrație complexă , care - în ciuda sistemul de uluitor funcționarilor, reguli și proceduri - este totuși vulnerabilă la manipulări de ambii actori interni și externi.

Acum, un secol mai târziu, agenția menite să protejeze populația împotriva lăcomiei corporatiste și incompetență a devenit, ca fostul președinte CPUC Loretta Lynch îl pune, "o agenție de rogue." revelații Aproape zilnic de corupție endemică continua sa sugereze un sistem apropie unreformability.

Numit recent președinte Michael Picker - timp un insider Gov Brown - a promis "transparență", în timp ce, în același timp, agenția este de cheltuieli de până la 5,2 milioane dolari pentru serviciile high end firma de avocatura Sheppard Mullin a răspunde la multiplu anchetele penale în curs de desfășurare acum. Prima sarcină a Sheppard Mullin a fost de a consilia cu privire la ce documente pentru a elibera, reține sau redacta în fața cererilor de înregistrare publice pentru a proteja CPUC de prea mult transparență.

"Regimul schimbării" pentru CPUC? AB 825
Deci, în urma legea de fier Troesken, ce ar constitui o "remaniere radicală a matricei instituționale a perturba relațiile corupte care stau la baza," chiar dacă efectele "aceasta perturbare este doar temporar?"

Pe 06 februarie 2015 California Assemblymember Anthony Rendon , a cărui District 63 acoperă nouă orașe SoCal și o brazdă din nordul Long Beach, a introdus Adunarea Bill 825, care are ca scop răspunsul la această întrebare. Astfel cum a fost modificat în Adunarea pe 20 aprilie 2015, AB 825 ar modifica și revizui porțiuni ale statului Utilitati Publice Cod, referitoare la Utilități Publice Comisiei. California senatorii stat Jerry Hill și Mark Leno au cântărit și cu sugestii de modificare. Senatorul Leno sponsorizeaza SB 215 , un proiect de lege de reforma paralel CPUC în Senat de stat.

Biroul Assemblymember Rendon este solicitarea sugestii cu privire la proiectul de lege propus și va organiza o reuniune la Sacramento joi, 7 asculta de intrare. Furnizate de biroul său [Background info PDF sunt aici si aici . ] Adresa sugestiile voastre la Alf W. Brandt, director legislativ, Assemblymember Anthony Rendon State Capitol - Cameră 5136, Sacramento, California 95814 e-mail: Alf.Brandt@asm.ca.gov

EON va prezenta următoarele recomandări și să continue să raporteze cu privire la această problemă importantă. Ca "intervenors oficiale" în numele interesului public în cadrul unei proceduri CPUC în ultimii câțiva ani, avem câteva sugestii problemă preliminare sperăm o factură finală care combină AB 825 și SB 215 - ca a trecut în cele din urmă - se va adresa:

Avem nevoie de aplicarea riguroasă a secțiunilor CPUC 451 & 453 (b), care au fost ignorate egregiously în cazul instalării forțată a așa-numitelor metri "inteligente".
În special:

451 "Fiecare utilitate publică va furniza și menține astfel adecvate, eficiente, doar, și rezonabile de servicii, instrumente, echipamente și facilități ... ca sunt necesare pentru a promova securitatea, sănătatea, confortul și comoditatea de patronii săi, angajaților, și a publicului . "[sublinierea noastră]

și

453 (b) "Nu utilitate publică nu aduce atingere, dezavantaj, sau necesită rate diferite sau sume de depozit de la o persoană din cauza origine, afecțiune, starea civilă sau modificare a statutului marital, ocupație, sau orice caracteristică enumerate sau definite în secțiunea 11135 de Codul Guvernului. "[sublinierea noastră]

În cazul contoarelor "inteligente", mii de ratepayers obiectat zgomotos la instalarea forțată a contoarelor emit-RF electronice. Sute raportat sănătate grave afecteaza si leziuni.
Cei care sufera de expunerea la maluri ale mai multor metri de apartamente, condominii și birouri de afaceri sunt la risc grav. Incendii, interferența cu alte dispozitive fără fir, factura supra-încărcare și efectele de confidențialitate din-colectare a datelor mega emițătoare-microunde contorului de a fi vândute către terți sunt toate efectele care au fost raportate la o CPUC non-receptiv, în plus față de sănătate adverse Efecte. În ciuda oameni obiecții în multe feluri, CPUC a ignorat motivelor lor și a instituit o taxă în avans și lunar pentru cei exigenți să păstreze vechiul contor mecanic. Acest lucru este de plată să nu aibă această contor periculos care raportează Procurorul General din Illinois si alte state au determinat să aibă nici un avantaj să ratepayers.

Într-o scrisoare jignitor la Departamentul de stat de utilități publice a Comisiei, de exemplu, un avocat de la biroul Massachusetts Attorney General Martha Coakley a subliniat la teste pe scară largă în Illinois și în altă parte în care contoarele nu au reușit să justifice costurile. Michigan Attorney General Bill Schuette intentat proces in instanta de apel de stat, precizând că nu există nici un beneficiu economic net consumatorilor rezultate din utilizarea de contoare inteligente și că este puțin probabil să fie nici un beneficiu viitor. Curtea de Apel a fost de acord. Illinois Attorney General Lisa Madigan de acord cu Schuette, declarând: "Utilitatile au aratat nici o dovada de miliarde de dolari in beneficii pentru consumatori de aceste noi de metri, dar au arătat că știu cum să profit. "

Nestingherit Media Access, în conformitate cu 2004 California Act Bagley-Keene deschis Reuniunea pentru ambele organizații corporative și media independente și jurnaliști cetățean.

Ex Încălcarea Articolul Parte trebuie judecat și prevenite printr-o schimbare în cultura a Comisiei de management. Atitudinea față de instituționalizat "avocați publice ca dușmani" și funcționari de utilitate ca prieteni trebuie să fie schimbat.

Autentic Acces Public la comisarilor - Membrii reprezentanților grupurilor publice și advocacy ar trebui să poată să se întâlnească cu comisari și a ajutoarelor lor cu raportarea ex parte adecvat, nu doar directorii de utilitate. Comisarii și personalul trebuie să primească în mod oficial și înregistra comunicările din partea publicului.

Procesarea reclamație - plângeri publice ar trebui să fie primite și publicate online, precum și acțiuni concrete întreprinse pentru a aborda problemele oficial.

Transparența în regenerabile de energie Contabilitate - CPUC ar trebui să mandateze utilități pentru a urmări producția de energie electrică solară pe acoperiș, pentru a putea să-l folosească pe deplin prin stații. Cantitatea de energie din surse regenerabile, prin urmare, ar trebui să fie generată transparent raportate. In prezent, acesta nu este urmărită.

Transparența în raportare program de eficiență energetică Utilities "- CPUC acordat bonusuri mari la utilitati pentru câștiguri program de eficiență energetică nefondate. CPUC oferă în prezent fonduri de eficiență energetică bazate pe contribuabil la utilitati si nu permite ca acestea să fie utilizate de către orașe și alte entități care nu au nici un conflict de interese în economisire a energiei și ale căror programe de EE au produs cu adevărat rezultate în trecut.

Comentarii publice - Membrii reprezentanților grupurilor publice și advocacy trebuie să li se permită să vorbească în perioada "comentarii deschise" înainte de a fi impuse de întâlniri de afaceri, fără limite neloiale. Purtatorilor de cuvant nu ar trebui să fie interzise de la a vorbi pe un anumit subiect în cazul în care l-au abordat deja la întâlnirile anterioare.

Judecătorii drept administrativ trebuie să fie alese în mod aleatoriu, nu "cumpărături" pentru prietenia lor a intereselor unor partide în cadrul procedurilor Comisiei. Avocat Larry Bragman, fostul primar al Fairfax, CA actuale si Marin County Water Board membre, care are familiaritate cu trecutul și funcționarea curentă CPUC, spune astfel:

"Judecătorii de drept administrativ CPUC ar fi atribuit cazuri aleatoriu (ca în Federală și Curtea de Justiție de stat) și nu de comisarii. Care ar reduce influența membrilor comisiei individuale cireșe judecătorilor pick-și audieri de influență.

"Odata ce atribuit un caz, legea ar trebui să solicite ca adere ALJ la același cod judiciar de conduită și etică că judecătorii Curții Superior urmează. Reuniuni usi nu mai înapoi cu justițiabilii sau comisari. "

Comisarii trebuie ales, mai degrabă decât numit. Alegerile ar trebui să fie deschis candidaților din toate sectoarele interesate, nu doar cercurile corporative și politice și-utilitare friendly ONG-uri, dar de la grupuri de cetățeni, de asemenea.

Provocarea juridică a deciziilor - deciziile procesuale trebuie să fie deschisă pentru a direcționa și provocare în timp util, în Curtea Superioara, mai degrabă decât în fața instanțelor de apel.

Prietenie Utilizator online - site-ul Comisiei ar trebui să fie actualizate și simplificate pentru a sprijini accesul non-expert. Forme complexe ar trebui să fie simplificate. Arhiva video de ar trebui să fie modernizate pentru calitate mai mare video și accesibilitate.

Barierelor tehnice și procedurale excesiv de complexe și dificile de intrare publice și intervenor ar trebui eliminate.

Cererile de compensare Intervenor trebuie evaluate și a condus de către o întâmplare alese drept administrativ judecător decât ALJ procedurii la care au participat intervenor. Plățile compensatorii nu ar trebui să fie manipulate sau întârziată în raport cu poziția de identitate sau politică a intervenor punitiv.

Am observat un exemplu în acest sens, atunci când compensare a intervenor moarte a fost în mod deliberat reținute de CPUC, deși a fost cunoscut, în conformitate cu un fost comisar CPUC care a vorbit cu cineva la birou de afaceri, care a fost nevoie de bani pentru tratamentul cancerului intervenor de. Cecul a sosit după moartea ei.

Noi sprijinim legislatori California Rendon, Hill și Leno în eforturile lor de la CPUC "schimbare de regim", în timp ce amintindu legea de fier Troesken lui, "Ceea ce contează este un remaniere radicală a matricei instituționale a perturba relațiile corupte care stau la baza. Din păcate, aceasta întrerupere este doar temporar, și, treptat, noi forme de corupție apar și trebuie din nou să fie defalcate în funcție de schimbările instituționale. "

Abolitionist secolului XIX Wendell Phillips a pus în acest fel într-un discurs în fața Massachusetts antisclavagist Societatea în 1852, "vigilență eternă este prețul libertății."

==============

James Heddle și Mary Beth Brangan co-directa EON - Opțiuni Rețeaua Ecologică

===========
Dacă vă place munca EON lui, îl puteți susține, indiferent de nivelul de buget, aici.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Comments Off Postat în Uncategorized | Comentarii oprite

Tot ce ai vrut sa stii despre un CPUC Cover-Up

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Nota editorului:
Acest grafic de mai sus și textul de mai jos sunt de la avocati Mike Aguirre și Mia Severson,
care te reprezintă ratepayers cu venituri mici față de Southern CA Edison
intenționează să ceară 5 miliarde de dolari de la clienții lor pentru
greșelile lor stupide cu centrale nucleare San Onofre.

CPUC colaborat cu Southern California Edison (SCE) în acest sens. Acest caz are o mare parte din aceeași
model ca și CPUC și contoare "inteligente", precum si cu PG & E si Diablo
Canion, centrala nucleară de la restul CA - propria noastră potențial Fukushima.
Mary Beth Brangan

Ce este un Cover-Up
Un capac-up este o încercare de a ascunde dovezi ale fărădelegi. Într-o informare acoperire up pasiv pur și simplu nu este prevăzută; într-o acoperire de până înșelăciune activ este utilizat.

Expresia este, de obicei aplicat la oameni în poziții de autoritate care abuzează de puterea lor pentru a devia vina de fărădelegi. Cei care inițiază o acoperire în sus (sau aliații lor) poate fi responsabil pentru o crimă.

În timp ce termenii sunt adesea folosite alternativ, mușamalizare implică reținerea dovezi incriminatoare, în timp ce lapte de var implică eliberarea dovezi înșelătoare. http://self.gutenberg.org/articles/cover-up

Sunt cele enumerate mai sus angajat într-o 5.2 milioane de dolari mușamalizare a unei scheme ilegale pentru a face clienții Edison să plătească $ 5B pentru inchis plantelor San Onofre? Sunt obținerea de ajutor de la biroul guvernatorului? Cine este Nancy McFadden?

Cine este Nancy McFadden?
Nancy McFadden a fost Senior Vice President si Senior Consilier Președinte și CEO al PG & E Corporation, și înainte de faptul că a fost Senior Vice President de Afaceri Publice pentru PG & E Corporation și Pacific Gas and Electric Company. Ea a primit 1 milion dolari de PG & E, înainte de aderarea personal Brown. Ea servește acum ca secretarul executiv să Guvernatorul Californiei Edmund G. Brown, Jr. [vezi: insider Indispensabil uită de interesele Gov Jerry Brown - "consilier șef Fostul Gov Arnold Schwarzenegger a fost Susan Kennedy, astfel influent că mulți au văzut-o ca de facto guvernatorul. Nimeni nu spune asta despre McFadden, un avocat care este mai mult decât broker antrenor de guvernator, cu zeci de ani de experiență politică. " ]

Nancy McFadden este loialist cel mai longeviv în cercul lui Brown. Foto: Robert Durell LA Times

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Tagged , , | Comments Off Postat în Uncategorized | Tagged , , | Comentarii oprite

Peevey lui (ex parte) Party protestat - "CPUC este acum o agentie de rogue."

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

"CPUC este acum o agentie de rogue. Toate verificările și soldurile existente la CPUC fi fost corupt. Peevey condus că corupția. "Loretta Lynch, fostul președinte al Comisiei CPUC

Protestatarii denunta swanky Hanky ​​Panky în SF

Pe 12 februarie 2015, convocat de invitatii relief cu aur, membri ai elitei energie conducătoare s-au adunat în splendoarea strălucitoare a Ballroom Julia Morgan - una dintre locurile Posh San Francisco Bay Area - de a onora unul de-al lor și arată solidaritatea cu el in tulburarile sale curente.

Asta ar fi Michael Peevey (stânga), care a demisionat recent jos de la președinția California Utilitati Publice Comisiei (CPUC), după o domnie de 12 de ani, pe fondul un baraj de investigații și dezvăluiri despre culise face între el, colegii săi și personalul, precum și oficialii de utilitate ar fi trebuit să fie reglementarea.

La momentul galei din grandoarea JMB, de origine Peevey fusese percheziționat recent de stat și federale agenții de aplicare a legii privind confiscarea intenție dovezi pentru investigațiile în curs de desfășurare. O comoara de 65.000 de e-mail-uri tocmai a lansat de către Pacific Gas & Electric (PG & E) care detaliază interacțiunile de utilitate și a personalului Comisiei a fost deja dezvăluie, dovezi alarmante-complot îngroșare.

În cauză au fost așa-numitul comunicații ex parte dintre directori de utilități și oficialii CPUC efectuate în particular din vedere publice și a procesului. Astfel de interacțiuni ar trebui să fie raportate în scris participanților CPUC proces, precum întâlniri "ex-parte în". Aparent, sub Peevey, au existat o multime care nu au fost.

Ornate Julia Morgan Ballroom a fost loc de întâlnire pentru 250 dolari-o placă Peevey gală cu veniturile merg la UC Berkeley a Goldman School of Business.

Poopers Peevey ex parte de party
Deci, nu toată lumea la intrarea JMB acea noapte a fost acolo pentru a sărbători moștenirea domnului Peevey lui. Depasind usor echipa de oameni de securitate au fost protestatari dețin o conferință de presă la ușă ca aceasta celebrare a intrat. (Dezvăluire completă, EON atât documentat și au participat. Derulați în jos pentru rapoartele video și legături media).

MC-ing conferinței, acoperite de mass-media de la radio, print și TV, a fost Ray Lutz a San Diego pe baza de CitizensOversight.org , care a înființat un podium și sistem de sunet și articulat multe îngrijorarea cu modul PUC Peevey lui a făcut afaceri .

EON fotografie

"CPUC acum o agentie de rogue" - Fostul președinte CPUC alătură Protestatarii, vorbeste

Cel mai proeminent printre vorbitori a fost fostul președinte CPUC, Loretta Lynch, predecesorul Peevey, care tocate cuvinte în denunțând capturarea corporativă a CPUC sub Peevey și etichetarea gala seara ca "un mare reuniune Parte ex" în spatele ușilor închise.

Pentru un fost președinte al Comisiei să apară și să vorbească în public, în numele rata contribuabili la eveniment a subliniat gravitatea situației actuale CPUC și necesitatea urgentă de atentia publicului sa concentrat și de acțiune.

EON fotografie

Citând în sensul progresive care au dus acum aproape un secol de la înființarea CPUC de atunci Gov Hiram Johnson răspuns la indignarea publică la crimele corporative de timp, fostul președinte CPUC Lynch a cerut californienii de astăzi să se ridice și să ceară reforme de fond în prezent, compromis și discreditat Comisia, al cărui mandat este protecția binele public, nu profiturile companiilor. Vezi recent o piesă Chronicle Op-Ed: Linii directoare pentru era post-Peevey a CPUC

EON fotografie

Cine plătește pentru Smart Meter "Fiasco?
Mary Beth Brangan de EON, o intervenor oficial de la CPUC în numele intereselor publicului în "contorului inteligent" forțată controverse implementare, face parte dintr-o coaliție de grupuri de cetățeni care se opun că implementarea ca o amenințare la adresa sănătății umane și a siguranței, a vieții private , securitate rețea și alegerea democratică. Peste 57 de orașe, județe și un trib s-au alăturat în diferite forme de opoziție la instalarea forțată a metri "inteligente". Că coaliție puternică a fost infiltrat, spionat și etichetate "insurgenții" de PG & E de management.

CPUC, descoperită acum de e-mailuri eliberate au fost o parte din care blocarea spatele scenei de acțiune pentru a remedia extrem reale preocupări contribuabil și leziuni, a ordonat o șaradă de o anchetă, iar PG & E a fost în cele din urmă nevoit să plătească o amendă mică la fondul general al statului. CPUC ascuns complicitatea acestuia la timp, dar care acum este revelat în detaliu, prin e-mailuri eliberate.

EON se alătură mulți alții în a spune modelele de practica a arătat prin recordul e-mail și norul de corupție din jurul plecării Peevey de la Comisia arunca legitimitatea și legalitatea tuturor procedurilor și deciziile luate în cadrul administrației sale în îndoială.

EON a depus pentru o reexaminare a deciziei de renunțare recentă CPUC "inteligent" metru care obligă clienții să plătească o taxă extortionate să nu aibă, transmițătoare radio-electro-toxic respecta viața privată atașate la casele lor. Mai mult credem decizia actuală este nedreaptă și ilegală în încercările sale de a benzilor funcționarii municipali și județene aleși de putere și responsabilităților lor constituțional mandatat pentru a proteja siguranța și confidențialitatea componentelor acestora. Este de fapt afirmă că utilitati drepturile atu ales local funcționarilor în ceea ce privește acordurile de franciză municipale, care sunt utilizate pentru a reglementa utilități "activități în jurisdicții locale.

La conferința de presă, Brangan subliniat metodele paralele utilizate de CPUC atât în ​​procedura San Onofre pentru a determina cine plătește pentru greșelile costisitoare Deci Cal Edison și proasta gestionare și "inteligente", procedura de metri care a determinat cine ar trebui să suporte costurile de a opta de metri "inteligente" nocive și periculoase. Ea a subliniat nevoia de protecție adevărat regulator pentru ratepayers împotriva puternice utilitatile.

EON fotografie

Cine plătește pentru San Onofre?
San Diego avocat Mike Aguirre și partenerul său de drept Maria Severson adăugat presiune și litigii lor cu cea a orașului San Bruno a care a dus la eliberarea revelatoare de 65.000 de e-mailuri. Aguirre și Severson a publicat recent un raport care detaliaza concluziile lor "Fapte care și instituțională Corupției la California Public Utilities Comisiei." [ pdf aici ] (Derulați în jos pentru interviuri noastre cu Severson și Aguirre)

Aguirre a cerut o investigație ce CPUC sub Peevey decis că ratepayers trebuie să plătească 3.5 miliarde dolari pentru energia electrică nu vor fi niciodată de centrale nucleare San Onofre Southern California Edison, care a fost închis definitiv în jos din cauza deciziilor greșite și ilegale făcute de utilitate anii management.

Cu toate acestea, chiar dacă reactoarele nucleare San Onofte sunt oprite, planta trebuie să continue pentru a stoca mii de tone de deșeuri nucleare puternic radioactive, depozitate în prezent în recipiente subțiri de oțel care NRC spune poate fisura din mediul marin. [Pentru mai multe informații privind acest subiect important - cum să gestioneze sute de mii de tone de deșeuri radioactive, care este mortal pentru mai mult de civilizația umană a existat încă, acum ținute pe site-ul la peste 100 de centrale nucleare din intreaga tara fara facilități sigure ecologic pentru a merge la - vizita site-ul excelent Donna Gilmore lui: SanOnofreSafety.org ]

EON fotografie


Cine va apăra Diablo Whistleblowers?
Steve Zeltzer a Proiectului Muncii a solicitat protecția lucrătorilor de avertizare. El a subliniat că atât PG & E si Southern California Edison concediat și represalii împotriva lucrătorilor care au încercat să abordeze problemele grave de siguranță. Dacă lucrătorii în cauză cu privire la ceea ce ei văd pune în pericol publicul nu se poate vorbi și a obține rezultate, cu toții suferim. Rezultatele reale sunt decese, leziuni și devastările din San Bruno, precum și scurgeri de radiații San Onofre și mii de leziuni și multe incendii de metri "inteligente".

El a cerut ca nu numai funcționarii CPUC dar conspiră PG & E și așa directori Cal Edison fi pus sub acuzare și judecați pentru faptele lor criminale care au dus la decese și răniri și cele mai mari rate de energie electrică din țară.

Rapoarte video și Linkuri media sunt de mai jos:

Protestând (ex parte) Partidul Peevey lui
Pe 12 februarie 2015, zeci de cele mai apropiate prietenii de elita de-a ieși CPUC președinte Michael Peevey plătite 250 dolari per placă să se adune la Posh Ballroom Julia Morgan în centrul orasului San Francisco, în celebrarea domnului Peevey lui "realizarile viață."

Salut-le la ușă au fost de protestatari - inclusiv Loretta Lynch, predecesorul său în calitate de președinte al Comisiei. Au venit nu pentru a sărbători, dar să condamne și expune cultura din 12 ani de domnie a corupției Peevey a lăsat în urmă.

Printre vorbitori se numara fostul presedinte California Utilitati Publice Comisiei Loretta Lynch; Ray Lutz a CitizenOversight.org; Mary Beth Brangan EON lui; Steve Zeltzer Proiectului Video Muncii; și San Diego avocat Mike Aguirre.

Viewer Cod Embed:

De la CBS Channel 5:
San Francisco Cina Onorarea Ex-CPUC Exec acuzat de Relații Shady sa întâlnit cu Proteste

Din NBC - 31 iulie 2013
Zburat, wined și cinat pe Dimes Grupurilor de interese "?
Președintele CPUC acceptat 165.000 dolari în călătorie fără de non-profit și interese speciale în ultimii șase ani

EON Skype Interviu
Busting CPUC oferte culise - Maria Severson
În acest interviu Skype, San Diego avocat Maria Severson vorbește despre implicațiile revelații de la PG & E a lui comoara de schimburi 65.000 de e-mail între directori sale și oficialii California Utilitati Publice Comisiei, inclusiv fostul președinte CPUC Peevey.

(Regretăm că calitatea audio și video în acest interviu realizat prin Skype nu este de până la standardele noastre obișnuite. Dar noi credem conținutul este important să se facă publice.)

EON Video
Cine plătește pentru San Onofre? - Mike Aguirre
Avocat Mike Aguirre și partenerul său de drept Maria Severson se află în centrul de dezvăluirile apărute despre relații prea confortabile oficialilor CPUC "cu oficialii de utilitati pe care trebuie să o reglementeze. În acest interviu mai 2014 Aguirre explică aspectele cheie în acest caz acum expansiune. El spune cum încercările sale de a pune la îndoială atunci CPUC Președintele Peevey provocat o izbucnire care ar putea fi marcat începutul de necazurile actuale Peevey lui.

Legate de Link-uri mass-media

UT-San Diego
Defectuoasă proiect San Onofre aburit pe
680 milioane dolari generatoare de schimb nu au fost supuse studiu oficial de cost
De Jeff McDonald9: 03 amFeb. 14, 2015Updated4: 18 pm

... A fost o dezvăluire bombă de orice măsură: regulatorul utilitare de top din California schița un acord de miliarde de dolari cu avocatul senior Edison în secret, la un hotel de lux în Varșovia, Polonia .... Pickett, a cărui casă este la câțiva pași de casa Peevey în secțiunea La Canada Flintridge Los Angeles, notat potențiale puncte de acord, care păstrat Peevey.

Cronică
Regulator lasa PG & E se investiga după San Bruno explozie
Prin Jaxon Van Derbeken
Actualizat 19:42, sâmbătă douăzeci și un-2-2015

CBS
San Francisco Cina Onorarea Ex-CPUC Exec acuzat de Relații Shady sa întâlnit cu Proteste

UT-San Diego
Senatorul explozii Cal peste Peevey partid
Școala va primi venituri de celebrare a șefului de ieșire utilitati
De Jeff McDonald4: 22 pmFeb. 12, 2015

Dan Walters Daily: Michael Peevey tribut este improprie
Publicat în data de 10 februarie 2015
În ciuda revelații de conduită profesională îndoielnică, elita politică din California va reuni în această săptămână pentru a onora fostul Utilitati Publice președinte al Comisiei Michael Peevey, spune Dan. (11 februarie 2015)

Cronică
Protestatarii încerca să strice petrecerea swanky pentru ex-CPUC cap
De JK Dineen
Actualizat 08:47, vineri 2015-02-treisprezece

KQED
CPUC Publică 65.000 emailuri între autoritățile de reglementare și PG & E

San Jose Mercury
Dezastru San Bruno: PG & E de presă 65.000 de email-uri la PUC
De George Avalos și Pete Carey - scriitori personalului

LA Times
65.000 PUC-PG & E-mailuri lansat fondul sonde de stat și federale

Contra Costa Times
PG & E exercită influență "omniprezenta" la PUC, acum descris ca fiind un "agenție necinstiți"
De George Avalos și Josh Richman - scriitori personalului

LA Times
Șef nou PUC Michael Picker promite deschidere, se concentreze asupra siguranței

SFBG această săptămână
Viața secretă a lui Michael Peevey
Regulator de energie de top din California role cu compania de putere directori spatele scenei
05.24.11 - 15:25 | Rebecca Bowe |

SFBG această săptămână
Viața secretă a lui Michael Peevey - Page 3

TURN
Viața secretă a lui Michael Peevey
TURN obiecte de vulpe paza casei găină. CPUC Președintele Peevey este prea confortabil cu companiile de utilități a reglementează.

Echipe de cercetatori indexare, arhivare și examinarea comoara lansat recent de 120,000+ PG & E / CPUC schimburi de e-mail. Avocati sunt presiuni pentru eliberarea mai multor schimburi de e-mail cu Southern California Edison (SCE). Uita-te la acest spațiu pentru raportarea pe mai multe revelatii ca acestea apar.

===========


Dacă vă place munca EON lui, îl puteți susține, indiferent de nivelul de buget, aici.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Comments Off Postat în Uncategorized | Comentarii oprite

Pleacă Toxic Legacy "inteligente Meter" CPUC președintelui

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Sandi Maurer a EMF rețea de siguranță se adresează conferință de presă a cetățenilor cu privire la decizia de renunțare CPUC de "contor inteligent", MC-ed de EON lui Mary Beth Brangan, 18 decembrie, 2014. EON fotografie

Tehnocrat Tirania și Corupției Trump Opțiunii Democratice

Sustinatorii sai spun ca e chiar acolo sus cu Muhammad Ali si Papa.
Victimele decizia sa "contor inteligent" opt-out-l doresc în închisoare.

De James Heddle
EON - Opțiuni Rețeaua Ecologică

Crăciun fericit ... Voi, oameni!
18 decembrie 2014 petrecerea de adio încheie 12 ani mandatului lui Michael Peevey ca președinte al California Utilitati Publice Comisiei a fost destul de un spectacol. O paradă de peste 30 dintre cei mai apropiați, prietenii lui cei mai sicofanți au semnat pentru a începe rutina "perioada de comentarii publice", oferindu-discursuri lungi sărbătoresc presupuse realizări și virtuți Peevey lui.

Un fost coleg comisar, în tonuri sermonic unui predicator de trezire spirituală, la comparat cu Muhammed Ali și Papa.

Fiica Peveey lui a angajat un cameraman pentru a face o înregistrare a celebrării care ea a planificat da tatal ei pentru un cadou de Craciun. Camera prins o poziție exclusivă a-la-fata. Restul camerei oamenilor s-au limitat la partea din spate a camerei.

Fără limită de timp pe adulare
Sus pe podium, președintele prezidează Peevey apărut umilință nemișcat de laude fiind copleșit pe el de curtenii adorator astfel asamblate. Dar a fost remarcat de cei dintre noi care au încercat să prezinte mărturii în multe perioade comentarii publice anterioare care președintele nu a impus pe prietenii lui în aceleași 1-3 termene minute am fost folosit pentru a lui rigid aplicarea pe noi.

Pentru a fi votat de către comisari în acea zi a fost o decizie dacă oamenii ar putea opta-out de a avea instalate emițătoare-impulsuri așa-numitele "contoare inteligente" fără fir, electro-magnetice pe casele lor. Masa, instalare forțată a acestor metri a fost Project Pet Peevey de ani de zile. Acesta a fost taxat ca infrastructura pentru a permite crearea unei "rețele inteligente de energie," fără fir care a fost vândut de către corporații la nivel mondial ca "o soluție la schimbările climatice." În practică, schema este de cotitură a fi un ciob totală. (Pentru a afla de ce, du-te la GettingSmarterAboutTheSmartGrid.org ) inca Toate acest risc studii prin diverse avocati generale, inclusiv Illinois și auditor general al Ontario, Canada legislatura, au aratat aceste metri duce la mic la nici economia de energie și nu beneficii ratepayers. În schimb, ratele au crescut.

Super-hubristic,-techno utopic (de luare de bani) viziunea solicită un nivel global "internet al obiectelor (IOT)" - o noua generatie de radio, aparate "inteligente" (ca toata lumea va trebui sa cumpere) în comunicare reciprocă permanentă . Not only will you be able to talk to your air conditioner or your refrigerator from the road on your cell phone, but they will talk back to you, relaying commands for minute-to-minute energy consumption limits from your local Big 'Green' Brother utility.

In the process, you and your family members and your neighborhood and the rest of the world's population would be bathed 24/7 in a constant shower of electro-magnetic pollution inimical to human health and happiness.

These guys are really crazy.

Josh Hart of StopSmartMeters.org speaks at the people's press conference on the CPUC's 'smart meter' opt-out decision, Dec. 18, 2014. EON photo


West Marin – a Cradle of the 'Smart' Meter 'Insurrection'
Public opposition to the forced 'smart meter' build-out began in Sonoma and Marin Counties and spread. EON is proud to have organized the first public meeting on the issue at the Pt. Reyes Dance Palace. West Marin communities fought for and got an installation moratorium. West Marin residents, to the delight of national media, were famously arrested for blocking installation trucks. Stop the 'smart meters' is now a national and international movement.

But on Dec. 18th, the Commission was poised to give Peevey another Christmas-cum-going-away present better than his daughter's video. They were apparently going to make Peevey's Pet Project a fixture of post-Peevey California life.
According to the proposed decision: Individual home residents would be allowed to opt-out for an initial fee and on-going monthly payments that would terminate after three years. But residents of clustered housing units, private businesses and the elected governments of community municipalities would not be permitted to opt-out. Peevey's rules.

Playing in a Rigged Game – 'Exhausting our remedies.'
The CPUC's decision-making process, called a 'proceeding,' had stretched, with many delays and bureaucratic convolutions, over more than three years.

As official 'intervenors' in that Proceeding, our organization, EON, the Ecological Options Network, had worked with other intervenor groups like the EMF Safety Network in an attempt to defend the general public's interest vis a vis the profit-driven interests of investor owned utilities (aptly called IOU's for short) like PG&E and Southern California Edison (SCE).

Our involvement had been an eye-opening one. We slowly came to realize that we were playing in a rigged game – one in which cozy cronyism and corrupt collusion between Commissioners and their staff with IOU executives against the public interest was – and continues to be – the norm .

We were labeled 'insurgents'. We were infiltrated and spied upon by PG&E agents using assumed names. The IOU was eventually fined for its spying activities, but the paltry amount went to the state general fund, not to the targeted, victimized groups, ie, we 'insurgents.' In a technocracy, dissent is treason.

Steve Zeltzer of the Labor Project tells President Peevey he should be in jail in this frame from the CPUC's in-house video. Mr. Peevey urged Zeltzer to 'be more polite.'


Key Issues Ignored
None of the valid issues repeatedly raised by us intervenors in the Proceeding – well-documented damaging human health effects, fire safety, violations of privacy and informed democratic choice, cyber-hackability and energy grid security – were ever considered. They were constantly promised to be taken up later, but never were.

Meanwhile, PG&E was slapped with over 30 Federal indictments for its negligence and corruption in the San Bruno gas explosion disaster . A follow-up investigation turned up a trove of e-mails documenting corrupt, lovy-dovy collusion between utility executives and Commissioners and staff…including Peevey. Business as usual at the good ol' PUC.

The opt-out decision violated a number of points of law, which will be contested both in the CPUC process, and in the courts, as we intervenors 'exhaust our remedies' by continuing to protest in the flawed CPUC Proceeding process, thus maintaining our legal 'standing' as aggrieved parties entitled to eventually 'sue the bastards. "

Protestors hold signs with the names of 'smart meter' health victims in this frame from the CPUC's in-house video.


The Opt-Out Decision = Extortion
Pay us and we won't break your kneecaps. Pay us and we won't install an electro-toxic devise on your home. Mafia goons, or CPUC technocrats, a shakedown is a shakedown, is a shakedown.

In practice, the decision means that the few individual residents that can afford to pay to keep their non-wireless, analogue meters will be lonely islands in a sea of electromagnetic radiation emitted by their neighbors' wireless meters all communicating wirelessly with each other 24/7/365.

Local elected authorities will be blocked from exercising their statutory mandate to protect the health, safety, privacy and security of their constituents. The increasing numbers of 'electro-sensitive' people being made sick and driven from their homes and work places by the growing 'soup' of electro-magnetic pollution will have no place to run to.

So, under a toxic cloud of corruption, celebrated by sycophants and cronies, Michael Peevey bowed out in a synthetic cloud of glory. But not before opponents of the 'smart meter' opt-out movement had our say.

We held a press conference on the CPUC steps before the meeting. After the orchestrated love fest in the 'public comment' period, protestors insisted on reading the names and quoting the testimonies of the many victims of wireless 'smart meter' health effects who have been forced to become EMF refugees. The demonstrators called for Peevey's criminal prosecution. They promised to continue their legal battles and public information campaigns.

After reluctantly listening, the unelected Commissioners broke for lunch – which Peevey insisted was their 'right' – then unanimously approved Peevey's Pet Project.

'We have not yet begun to fight!'
That's not the end of the story. As informed public opposition to 'smart meters' continues to grow nation- and, indeed, world-wide, and as the claimed selling points for the SM built-out continue to be proven egregiously false, our fight to reverse the CPUC's ill-considered decision will continue and eventually prevail. Meanwhile, 'smart meter' installer trucks will be invading West Marin and other communities soon and coming to a house near you…maybe your own. Find out how to opt-out, get informed on this important issue, share information with your neighbors, and join our movement.
Help roll back the roll-out.

For more information:
EMFSafetyNetwork.org
StopSmartMeters.org

James Heddle co-directs EON – the Ecological Options Network EON3.net

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Comments Off Postat în Uncategorized | Comentarii oprite

Luând înapoi puterea noastră!

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Marin County Sheriff's Deputies arrest Katharina Sandizell-Smith (left) and Kristin McCrory (right) for blocking 'smart' meter installation trucks in Inverness Park, California, Wednesday, December 29, 2010. Photo: Courtesy of Scotts Valley Neighbors Against Smart Meters


The CPUC's Flawed 'Smart Meter' Ruling will not stop the Drive for Community Wide, No Cost Opt-Outs.

By Mary Beth Brangan

[ A shorter version of this article appears in the Pt. Reyes Light here . ]

Public Resistance to Wireless Pollution
Almost exactly four years ago, June McCrory and Katharina Sandizell-Smith, two young West Marin mothers, made national news by blocking the Inverness road to 'smart' meter installers and becoming among the first in the US to be arrested over the meters. Their arrests shocked many in the industry into realizing that all was not well with their plans.

After an unprecedented multi year delay, a final decision on this contentious issue will be voted on by the California Public Utilities Commission (CPUC) Dec. 18, 2014.

Those of us in West Marin and Fairfax became leaders in the fight against forced installation of so-called 'smart' meters. We joined leaders in Sebastopol and Scotts Valley and then beyond in vociferously resisting because of health, safety, security and privacy concerns which we testified about at Marin city council meetings.

Fairfax City Council's resolution asserting the right of communities to opt out helped kick off what eventually became 57 cities, counties and one tribe to officially object. Many called for moratoriums on installation; over a dozen made installation illegal.

Beginning early in 2010, we brought our concerns about so-called 'smart' meters to the attention of folks here in West Marin at a packed meeting at the Dance Palace.

PG&E Agents Lied and Spied, Labeled Us 'Insurgents'
Our Marin County based online group, SmartWarriorMarin, initially the most active, was infiltrated by PG&E workers using false names. Later, when PG&E's 'smart' meter project director, William Devereaux, tried to infiltrate the EMFSafety Coalition's online group with a false name, Ralph, he neglected to remove his real name from his email and was recognized. Shortly thereafter, PG&E released hundreds of emails to the media that it had purloined from our group strategy discussions. In e-mail exchanges between executives, opponents of 'smart' meters were referred to as 'insurgents.' Subsequently the CPUC ordered an investigation into the PG&E spying and PG&E was eventually forced to pay a $390,000 fine to the CA general fund as well as to institute a code of ethics for similar online situations.

We had wondered when we organized to be at the Santa Rosa truck yard at 7:30 am one chilly morning in 2010 to block the 'smart' meter installation trucks, how the trucks had completely vanished! The company had gotten the message from our email discussion and had moved them before we came.

Massive Public Testimony
For years, hundreds of people spoke out at the bi-weekly CPUC business meetings in San Francisco. PG&E and CPUC President Michael Peevey were getting nervous. People related similar heart-wrenching stories of being totally physically devastated by the effects of the 'smart' meter's incessant pulsing microwaves. Many people close to banks of multiple meters in apartment buildings or condominiums, were especially injured. Finally after sitting through many hundreds of such testimonies, President Peevey declared that an opt out would be offered and established an official CPUC proceeding to work out the details.

Playing in a Rigged Game
After producing dozens of videos, writing articles, researching and writing blogs, organizing events and giving presentations, chasing installer trucks out of Bolinas and blocking trucks with friends in Stinson Beach, testifying at and videotaping CPUC meetings, my partner and EON co-director, Jim and I became legal intervenors on behalf of the public at the CPUC proceeding. We argued for community wide opt out as well as for no cost opt out. After all, we never opted in – why should we be forced to pay to not have something? Doesn't being forced to pay to not be harmed constitute extortion?

All this risk and yet studies by various attorneys general, including Illinois and the auditor-general of Ontario, Canada's legislature, have shown these meters result in little to no energy savings and no benefits to ratepayers. Instead, rates have gone up.

Since the meters continuously bounce thousands of powerful microwave emissions between neighboring meters 24/7, (signals can travel 1 mile) an individual opt out doesn't remove the harmful emissions. Multiple banks of meters on apartments and condominiums produce really lethal amounts of radiation; therefore, community wide opt out is the only solution.

Though stating in the 'smart' grid proceeding that health issues would be addressed in the opt-out proceeding, Peevey and the CPUC Judge did not allow any health information to be submitted at all. They then claimed that since we had not presented any convincing data they determined there were no health effects!

Peevey says, “Community-wide opt-outs are 'undemocratic!'”
Unfortunately, at the Dec. 4 CPUC meeting, the Commissioners discussed the proposed decisions and decided against allowing communities to opt out and to require those refusing a 'smart' meter to pay for the privilege of not having one. Mr. Peevey actually ridiculed as 'undemocratic' communities that voted for community wide opt out.

Though it will still be possible to opt out, you will have to pay a $75 fee upfront and then $10 extra per month; low income CARE ratepayers pay $10 upfront and $5 per month, pricing it out of range for many poor people.

Come and Express Your Outrage…
We encourage everyone outraged at this injustice and willful ignoring of people pleading on behalf of their health, safety, security and privacy to be at the December 18 meeting to demand community opt out and no fees. 8:30 AM, California Public Utilities Commission, Van Ness at McAllister, San Francisco.

We may have lost this round, but this patently illegal affront to people's right to health and safety and to the right of elected officials of cities and counties to protect their constituents, will be challenged in court. [ Download a PDF copy of this article here. ]

==================

Mary Beth Brangan and Jim Heddle are Co-Directors of EON, the Ecological Options Network. They are award-winning film-makers of Public Exposure: DNA, Democracy and the Wireless Revolution and many other social & environmental issue documentaries produced in the last two decades which have been broadcast and toured nationally and internationally; aired in Congress, the United Nations, on PBS, ABC, CNN, cable; and used in parliaments, universities, libraries and by citizens' organizations and NGO's worldwide. Residents of Bolinas, they organize, educate and produce media supporting people confronting current survival challenges. www.eon3.net; YouTube.com/eon3; EON3emfblog.net

===========


If you like EON's work, you can support it, whatever your budget level, here.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Comments Off Postat în Uncategorized | Comentarii oprite

Să spunem CPUC: "Nu e" inteligent "să sfideze voința poporului."

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

What the CPUC's Opt-Out Decision Ignores. Cartoon: J Heddle - EON

By James Heddle

Not Listening
Four years of informed, angry, pleading public testimony on a virtually bi-weekly basis telling them of the personal health, public safety, privacy violation and national cyber- and energy-security threats posed by the forced saturation deployment of wireless so-called 'smart' meters failed to persuade the five unelected, political appointees that perch on the dais at the California Public Utility Commission (CPUC).

None of these urgent public health, safety, privacy, and security concerns have been considered in the Commission 'Proceeding' dealing with the question of whether-or-not individuals, apartment complexes, communities and municipalities could choose to 'opt-out' of the coordinated government/industry wireless 'smart' meter roll-out push being simultaneously implemented in many countries around the world.

On Thursday, Dec. 18th, the Commissioners are expected to vote for a decision stunningly symptomatic of the current state of democratic public process in America: Screw the Public Will. Discounting all legitimate public concerns, the ruling will allow individual households to 'opt-out' for an initial penalty fee and an extortionate monthly payment.

But no collective opt-outs will be allowed – meaning all neighborhoods will be drenched 24/7 in inescapable electro-magnetic soup. No place to hide.

So much for democratic process and 'consumer choice.' So much for health, safety, privacy and security.

Down from Davos
The whole corporately-driven wireless 'smart' meter roll-out craze on the part of gas, power and water utilities world-wide can be traced back to the government-corporate conclave known as the World Economic Forum which meets annually in the swank Swiss resort town of Davos.


Dacă vă place munca EON lui, îl puteți susține, indiferent de nivelul de buget, aici.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Comments Off Postat în Uncategorized | Comentarii oprite

Ce ne dorim? GRID WISE! Când vrem? ACUM!

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Nu foarte "inteligent". The California Public Utilities Commission (CPUC) proposed decision on 'Smart' Meter Opt-Outs will be voted on Dec. 18, 2014. It ignores vital issues and defies the public will. Cartoon by James Heddle

What we want:
• Informed democratic choice, not top-down, technocratic dictates
• Individual no-cost opt-out
• Building-wide no-cost opt-out
• Community-wide, no-cost opt-out
• Cancelation and roll-back of the SM roll-out and the whole 'smart grid' scheme/scam
• Investment in a decentralized “wise grid” based on small-scale distributed generation facilities based on renewable energy sources and managed by publically owned and publically accountable entities.

What's wrong with the 'smart grid' agenda:
• Its top-down, corporate profit-driven, imposed without public discussion or investigation of all its multiple areas of impact: human and biological health effects; safety; vulnerability to hacking and malicious manipulation; privacy -personal data collection for marketing and surveillance purposes; economic and energy saving effectiveness; basic functionality.

• It's based on an obsolete business model, ie, the private investor-owned utility (IOU) operating centralized, large-scale generating facilities supplying a large designated monopoly region with energy from polluting, non-renewable, toxic sources – coal, gas and nuclear reactors.

What's wrong with Wireless 'Smart'Meters::
• They do not function as advertised either technologically or economically.
• They are a danger to human and biological health as well as to safety, privacy and grid security and stability.

What's wrong with the Opt-Out proceeding and Proposed Decisions:
• They violate California state law and the CPUC's own codes and regulations.
• They fail to address fundamental issues of consumer protection, property rights, human health, public safety, science-based, democratic decision-making and due process.

What's wrong with the CPUC:
• It is corporately captured, corrupt and inimical to the public interest.

What's wrong with PG&E:
• A long history of criminal behavior against the public interest
• Under multiple federal indictments
• Demonstrably incompetent

Download PDF here.
===========
Eon3EMFblog.net On FaceBook: EON – the Ecological Options Network On Twitter: EonNewsNet

For more: EMFsafetyNetwork.org StopSmartMeters.org

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Comments Off Postat în Uncategorized | Comentarii oprite

Va CPUC OK o inteligentă Meter Opt-Out "Protecția Racheta?

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Pay Up or We'll Break Your Kneecaps!
Disproving the old adage that 'two heads are better than one,' neither of the CPUC's 'smart meter' opt-out Proposed Decisions by Administrative Law Judge Amy Yip-Kikugawa and out-going President Michael Peevey deal with the key human health, safety, privacy or hacking insecurity issues our movement has been trying unsuccessfully to bring to their attention for years.

What's the Difference?
If a gas utility announced it was going to pump poison gas into every home in your neighborhood, or a water utility threatened to put poison in the community's water supply, unless customers paid them not to on a monthly basis, it would clearly be just like what mobsters used to call a 'shakedown.' You pay the collection goons when they come by and they agree not to wreck your business or break your kneecaps with a baseball bat.

How is that old 'protection racket' scam different than having to pay not to have a toxic wireless meter installed on your home?

Yet that's just what either of these Proposed Decisions will do if approved by a vote of the Commissioners, perhaps as early as next month.

EON Comments on CPUC Opt-Out Decisions
As an intervening 'party' in this Proceeding, EON filed its comments on the Proposed Decisions last Tuesday. You can download a PDF of our filing here.

Links to the Proposed Decisions are here:
ALJ Amy Yip-Kikugawa's Proposed Decision
Michael Peevey's Alternate Proposed Decision

You might like to let them know what you think in an e-mail: ALJ Yip-Kikugawa and Commissioner Peevey's advisor Manisha Lakhanpal .

You can also lobby the Commissioners: Mike Florio 415-703-1840/ Catharine Sandoval 415-703-2593/ President Michael Peevey 415-703-3703/ Carla Peterman 415- 703-1407/ Michael Picker 415- 703-2444

Please plan to attend on Thursday, December 18, 2014, 9 am at 505 Van Ness Ave, San Francisco. That will be President Peevey's last day on the Commission.


===========


If you like EON's work, you can support it, whatever your budget level, here.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Leave a comment Postat în Uncategorized | Lasa un comentariu

Ding Dong, a Peevey Gone - Cine-L va înlocui?

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

Former CPUC staffer Dan Berman, co-author of "Who Owns the Sun?" speaks at an Oct. 2, 2014 press conference on the CPUC steps. Photo: EON

[ Portions of this blog appear as "Who will replace Michael Peevey on the CPUC?" on the SF Gate Opinion Page . ]

EON's Mary Beth Brangan addresses the Commission, calling for reform. EON fotografie

A Call for Reform
EON's Co-Director had this to say to the Commissioners during the public comments of the Oct. 2, 2014 CPUC meeting: [ Click here for video . ]

Having just returned from the NY People's Climate Convergence, I'm freshly aware that at this crucial time when we have just a few decades to avert the worst of the catastrophic effects of climate change, how the CPUC regulates monopoly utilities is increasingly critical.

That's why the pattern of corruption we've witnessed is even more disastrous.

From collusion with PG&E regarding the horrendous disaster in San Bruno; to colluding with PG&E regarding spying on ratepayers objecting to forced installation of harmful 'smart' meters; to colluding with Southern California Edison over who pays for their terrible management of San Onofre nuclear reactors; the pattern of corruption is clear.

But I was still shocked when I was told by a reliable source, a former CPUC President, that as my dear friend and colleague, Barbara George was dying, her intervenor compensation was deliberately withheld, though people at the Commission knew she needed the money for her cancer treatment.

After friends and lawmakers intervened, a check was finally released but Barbara died before it came.

Today I stand with both the dismayed public and your own CPUC staffers who are calling for a Commission they can be proud to work for.

Corruption and climate crisis, aging nuclear reactors, hazardous wireless meters and natural gas pipelines don't mix.

San Francisco, Oct. 2, 2014 - President Peevey and CPUC Commissioners listen to a string of public comments calling for Peevey's ouster. A week later he resigned. EON photo.

Peevey's Gone – Who Will Replace Him?

By James Heddle – EON, the Ecological Options Network (Updated)
[ Portions of this blog appear as "Who will replace Michael Peevey on the CPUC?" on the SF Gate Opinion Page . ]

'You can't fire me, I quit!'
Clean energy, nuclear free and stop-smart-meter activists won't have Michael Peevey to kick around any more. The beleaguered, utility-friendly CPUC President
resigned Thursday in what the LA Times called a 'pre-emptive' move to avoid non-reappointment at the end of his expiring term in December. Peevey threw in the towel just one week after angry citizens held a press conference on the CPUC steps and packed a boisterous Commission meeting to demand his ouster. [ See videos below ]

“Mr. Peevey, you're a putz. You're cozy in bed with PG&E. So we're pink slipping you.” Those were the words of Code Pink activist Cynthia Papermaster as she disrupted the opening of the Oct. 2 public comments period and was escorted out by security personnel.

Peevey's own hasty exit came after weeks of controversy following disclosures of too 'cozy' e-mail exchanges between him and other CPUC representatives and Pacific Gas & Electric officials in connection with the San Bruno gas disaster. The obvious implication in the public mind is that that cozy relationship obtains on other issues and with other utilities, and has become the normal MO of the Commission. Even the Commission employees threatened rebellion at a recent staff meeting, tired of 'being ashamed' of working for such a compromised agency.

Photo: EON

“Twelve years as President is [sic] enough.”
Peevey's statement in the brief Commission press release announcing that he would not “seek reappointment” carried an irony in many eyes. Those twelve years spanned the era of deregulation and privatization and were certainly 'enough' for the CPUC to become what many regard as the poster child for regulatory capture. Too friendly relations between regulators and regulatees, (ie, investor-owned, for-profit, monopoly utilities, aptly called IOUs) seems to be the norm from the local to the national and even to the global these days – note the International Atomic Energy Agency's (IAEA) flaccid response to the Fukushima nuclear disaster.

But the CPUC's stance toward both Southern California Edson's bungling at it's now-shutdown San Onofre nuclear plant between LA and San Diego and PG&E's performance in relation to wireless smart meter rollout, San Bruno gas line maintenance, and management of it's Diablo Canyon nuclear plant north of Santa Barbara, strikes many observers as especially egregious. Peevey's twelve-year tenure leaves behind a 'culture of conviviality' between the Commission and the corporations that puts both the public interest and public safety at risk.

Can that culture be reformed by changes at the top? Or does the very model of a governor-appointed, rather than a publicly-elected Commission need to be seriously considered? With sweeping structural reform unlikely, attention will now focus on who Governor Jerry Brown will appoint as the next CPUC president. ( Peevey will still be voting on CPUC decisions until the end of the year; plenty of time to do more mischief. )

Who's Next?
Two names already being suggested by progressives are former California Energy Commission Executive Director, attorney John Geesman, and former federal Nuclear Regulatory Commission Chairman Gregory Jaczko.

You can bet the utilities have their favorite candidates, too. Given the fact that Brown has two former PG&E VPs in his inner circle [ Nancy McFadden, his Executive Secretary - who ran the company's Prop 16 campaign to block community choice energy projects - and Dana Williamson, his Cabinet Secretary ], the likelihood of a major shift in leadership at the CPUC seems slight. But you never know. Public outrage and pressure has brought us this far. Now is the time to organize, agitate, advocate and push hard for the changes we want.

Some YouTube subscriber feedback thus far on the public comments:

SIGRUNN9
Well done Ladies and Gentlemen! Bravo, you inspire me to start getting out there and stating “I am mad as hell and I am not going to take it any more!”

jeansprettypups
Excellent I stand with these people, and I want to see all nuclear plants shut down as well of all nuclear waste taken care of period

Reverend Galileo
The east coast hasn't caught on yet, come on people, we must share this.

===========
Dacă vă place munca EON lui, îl puteți susține, indiferent de nivelul de buget, aici.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Leave a comment Postat în Uncategorized | Lasa un comentariu

EON News nucleară Update - 14 iulie -Post Carbon Radio

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste

This former Fukushima resident has learned from experience. Photo courtesy Umi Hagitani

James Heddle, Umi Hagitani and Harvey Wasserman on KWMR's Post Carbon Radio
Hosted by Bing Gong

Context – Information is Empowerment – we need to know about these things in order to engage and do something about them. They form the overarching context for this report.
• Global Climate change – 6th Great Extinction of species
• Chemical / electromatnetic / radioactive pollution of the planetary biosphere
• Impending collapse of the war-based, free market economic system on track to destroy its host planet
• US/NATO 'full spectrum dominance' first-strike military posture re earth's remaining resources
• The nuclear energy / 'waste' / weapons connection

Japan Update
Women of Fukushima — EON correspondent Umi Hagitani
For more on this story: Kazue Morisono & Saeko Uno: “Women of Fukushima against Nuclear Power”

Regional Updates
US Update
San Onofre
Diablo Canyon
CA CCR bill 2145 — utilities' attempt to kill community choice energy
Hanford — Fukushima-on-the-Columbia
WIPP — new releases, still no certainty re:cause, back-up of waste program
EPA proposal to raise 'safety' standards 350x — “good for profits and health”
Nuclear 'Posture' Review — first strike doctrine, 'Life Extension Program', new nuke sub fleet
Reactors as 'terrorist weapons in place' — case of Ukraine

Harvey Wasserman on Nuclear History

Nuclear energy/waste/weapons connection
A 1951 study undertaken by the AEC concluded that commercial nuclear reactors would not be economically feasible if they were used solely to produce electricity; they would be, however, if they also produced plutonium which could be sold.

The 1952 Annual Report for Commonwealth Edison is instructive on this point:
By “dual-purpose” we mean that the plants would be primarily for the production of power but would also would produce plutonium for military purposes as a by-product. In our judgment, these plants…would be justified from an economic standpoint only if a substantial value were assigned to the plutonium produced.”

In a document from the Los Alamos National Laboratory dated August, 1981, is this statement:
“There is no technical demarcation between the military and civilian reactor and there never was one. What has persisted over the decades is just the misconception that such a linkage does not exist.” Those guys ought to know.

Uranium In/Plutonium Out Deal
What finally got the private utilities interested in nuclear energy for electricity was that the government agreed to supply them with the uranium to power their reactors in return for the resulting plutonium.
Nuclear energy production MEANS nuclear weapons proliferation. For more see this .
Anyone who says they want nuclear power is essentially saying they favor nuclear weapons proliferation. Can't have one without the other.
And it is vital to remember, any nuclear plant IS a potential nuclear weapon-in-place for terrorists.

Nuclear Irony
As the US and 'partners' negotiate with Iran over how many centrifuges Iran can have, Turkey has just announced plans to build up to 12 new nuclear reactors on it's Mediteranian and Black Sea coasts with Russian, French and Japanese support. What's wrong with THIS picture? Turkey's nuclear projects to exceed $70 billion

What a 'Limited Nuclear War' Would Do to the Planet

===========
Dacă vă place munca EON lui, îl puteți susține, indiferent de nivelul de buget, aici.

Facebook Stare de nervozitate Email Linkedin Digg Delicios Reddit A Da Peste
Leave a comment Postat în Uncategorized | Lasa un comentariu